Μεγάλη η πτώση του τζίρου στα καταστήματα την Πασχαλινή περίοδο

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012


Μεγάλη ήταν η πτώση του τζίρου για τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα, ενισχύοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις που κάνουν λόγο για συνέχεια στα «λουκέτα» το επόμενο διάστημα. Ο κόσμος και οι καταναλωτές δεν ψώνισαν και δεν αγόρασαν παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα, «χτυπημένοι» από την οικονομική κρίση και την ανέχεια πολλές φορές. Οι μεγάλες περικοπές και τα χρέη σε δάνεια και ΔΕΚΟ, έκαναν τους περισσότερους να μην έχουν τη  δυνατότητα να ξοδέψουν κάτι παραπάνω αυτές τις ημέρες κι έτσι η κίνηση χαρακτηρίστηκε από υποτονικότητα και «μιζέρια». Απογοητευμένοι οι έμποροι μιλούν για μεγάλη πτώση σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων του Κιάτου, ανάλογα με το είδος του κάθε καταστήματος, η πτώση αυτή υπολογίζεται μεταξύ 40 – 85%!

Β. Παγώνης:
΄Η πτώση υπολογίζεται από 40 – 85%!

«Η κίνηση ήταν υποτονικότατη! Η πτώση ήταν σημαντική. Ανάλογα με το είδος των καταστημάτων, υπολογίζεται από 40 – 85%! Πάντα σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι οι αρνητικές προβλέψεις που είχαμε για ένταση στα λουκέτα, δυστυχώς θα βγουν αληθινές. Θα έχουμε φοβάμαι κι άλλα λουκέτα στην πόλη του Κιάτου το επόμενο διάστημα. Κάτι που βεβαίως συμβαίνει σε όλη την Πελοπόννησο από τα μηνύματα που παίρνουμε καθημερινά. Οι ντόπιοι έχουν πολύ μειωμένο εισόδημα, αλλά και οι επισκέπτες που έφτασαν, ήρθαν χωρίς χρήματα και δεν κατανάλωσαν. Αυτή ήταν η εικόνα των καταστημάτων στο Κιάτο το Πάσχα και μάλλον ήταν αναμενόμενη»…

Αθ. Κόρκας:
΄Πολύ πεσμένη η κίνηση΄

«Δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση, παρά μόνο για λίγο την Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο. Ήταν πολύ πεσμένη σε σχέση με πέρσι… Λόγω της Ανάστασης και των ημερών κάτι κινήθηκε, αλλά λίγα πράγματα. Από δω και πέρα μάλλον αρχίζουν τα δύσκολα».