ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στα Εξαμίλια για το στυγνό έγκλημα

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πολλοί κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της άτυχης 73χρονης
Η έκθεση του ιατροδικαστή ότι ο θάνατος της 73χρονης οφείλεται σε πνιγμό έχει προκαλέσει τεταμένο κλίμα στο χωριό με τους κατοίκους να λένε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε»

Οι φόβοι και οι υποψίες της τοπικής κοινωνίας των Εξαμιλίων τελικά επιβεβαιώθηκαν όσον αφορά το θάνατο της 73χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της το μεσημέρι της Τρίτης από συγγενείς της. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή και την ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για έγκλημα με ασφυκτικό βίαιο θάνατο δια αποφράξεως αναπνευστικών οδών, δηλαδή με απλά λόγια πνιγμό. Η ανθρωποκτονία έγινε, σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομίας με σκοπό και βασικό κίνητρο τη ληστεία. Οι πληροφορίες από τους συγγενείς αναφέρουν ότι τα μόνα χρήματα που είχε η ίδια μέσα στο σπίτι ήταν μόλις 70 ευρώ!...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας…
Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δραστών ανθρωποκτονίας 75χρονης ημεδαπής, η οποία την Τρίτη το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας από συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα, ενώ οι χώροι της οικίας της, είχαν ερευνηθεί. Στο σημείο μετέβη ο Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους…
Το κλίμα στο χωριό των Εξαμιλίων είναι τεταμένο και όλοι μιλούν για το κακό που παράγινε πια και δεν πάει άλλο! Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιοι αδίστακτοι δράστες σκότωσαν άνθρωπο μόλις για 70 ευρώ! Και το χειρότερο που επιτείνει την οργή και το φόβο τους είναι, ότι μπορεί το κακό να χτυπήσει αύριο και τη δική τους πόρτα… Το ποτήρι ξεχείλισε, είπαν οι περισσότεροι. «Δεν μπορεί να βλέπουμε να χτυπούν ανήμπορους ανθρώπους επανειλημμένως, χωρίς έλεος και με περισσή κτηνωδία! Πριν από λίγο καιρό χτύπησαν άσχημα  άλλον γέροντα που σώθηκε από θαύμα, το κακό έχει παραγίνει», τόνισαν χαρακτηριστικά, ενώ κάποιοι άλλοι πάνω στην αγανάκτησή τους είπαν ότι θα πρέπει να κοιμούνται με τις καραμπίνες και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν συμβεί κάτι στο σπίτι τους…

Χ. Μελέτης – Δημοτικός σύμβουλος Εξαμιλίων:
Είχα προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε θύματα…
Ο δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων από την περιοχή των Εξαμιλίων κ. Χ. Μελέτης, στο προηγούμενο Δ.Σ. έγινε δυστυχώς «μάντης κακών», αφού προφητικά είχε αναφέρει, θέτοντας το ζήτημα της ασφάλειας στα Εξαμίλια, ότι «θα θρηνήσουμε θύματα» αν δεν γίνει κάτι άμεσα». Σε επικοινωνία μαζί του ο κ. Μελέτης ανέφερε: «Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν… Θα φέρω πάλι απόψε το θέμα στο Δ.Σ. (σ.σ. χθες). Κάτι πρέπει να γίνει. Να γίνει ένα αστυνομικό φυλάκιο στο χωριό, εμείς παραχωρούμε και χώρο δωρεάν.. Πρέπει να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση, να καλέσουμε τον αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη που είναι υπεύθυνος για το θέμα των λαθρομεταναστών στο λιμάνι και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Έχουμε καταντήσει να κλεινόμαστε στα σπίτια μας από τις 8:00 το βράδυ λες και είμαστε στον Κορυδαλλό! Με ευχολόγια σαν κι αυτά που ακούμε τελευταία, δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», κατέληξε χαρακτηριστικά.