Κοινή στάση εργασίας από εργαζομένους του νοσοκομείου και εκπαιδευτικούς

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε 3ωρη στάση εργασίας προχώρησαν το πρωί από τις 11:00 μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι από κοινού, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου με καθηγητές και δασκάλους της Α΄ΕΛΜΕ στα πλαίσια σύμπραξης, συμπαράστασης και συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό κίνημα κατά της λιτότητας. Κοινό μήνυμα των εργαζομένων ήταν, ότι πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίσταση κατά των μέτρων αυτών που εξαθλιώνουν την Ελληνική κοινωνία και κάνουν τους εργαζόμενους κοινά θύματα μιας αδιέξοδης πολιτικής που δεν οδηγεί πουθενά. Μάλιστα δήλωσαν, ότι αυτές οι στάσεις αλλά και άλλες μορφές αγώνα θα γίνονται πλέον κάθε εβδομάδα μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική…

Θ. Μαρδίκης: Καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους σε αντίσταση

«Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 3ωρη στάση συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό κίνημα κατά της λιτότητας. Αυτά τα μέτρα, μας πλήττουν περισσότερο από όλους σαν χώρα, αλλά και οι άλλοι λαοί σιγά –σιγά θα αρχίσουν να έχουν προβλήματα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε αντίσταση».

Λ. Θεοδωρόπουλος: Θα αντισταθούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας

«Συγχρόνως με τη στάση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν επίσχεση εργασίας. Κι αυτό θα γίνεται από δω και στο εξής κάθε εβδομάδα και με διάφορες μορφές αγώνα. Για να αντισταθούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας και για να μην επεκταθούν κι άλλο».

Η. Λέκκας: Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται

«Συμμετέχουμε στην Πανευρωπαϊκή μέρα δράσης για την πολιτική λιτότητας. Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Που οδηγεί το χρέος υψηλότερα, την ανεργία στο 22% και στους νέους στο 45%. Μια πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, διαλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη, καταργεί σχολικές μονάδες και γενικά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Πολιτική που δεν είναι των λύσεων, αλλά των απολύσεων! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική».