ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ…. κι ο Θεός βοηθός

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ας είναι το 2012 η χρονιά που θα επιστρέψουν
τα χαμόγελα σε όλους μας…

Μια πολύ δύσκολη χρονιά μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες… Μια χρονιά κατά την οποία συνέβησαν αρκετά γεγονότα, κυρίως όσον αφορά στο οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Μια χρονιά που μας «σημάδεψε» αφού μισθωτοί και συνταξιούχοι έχασαν αρκετά από την τσέπη τους, είχαμε πολλές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και γενικά τα μεσαία και χαμηλά στρώματα υπέφεραν και πέρασαν δύσκολες μέρες. Και για το 2012 τα πράγματα δεν προβλέπεται βέβαια να είναι καλύτερα, αν και θα το θέλαμε πάρα πολύ. Οι δυσκολίες στον οικονομικό τομέα θα συνεχιστούν, οι πολίτες θα χάσουν ακόμα περισσότερα από το εισόδημά τους, η ανεργία θα «ανηφορίσει» κι άλλο, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» θα μπει με τις βουλευτικές εκλογές που πιθανότατα θα γίνουν εντός του έτους….

Απολύσεις και ανεργία…

Οι απολύσεις και η ανεργία είναι δύο μέρη που πλέουν ταυτόχρονα το ένα με το άλλο. Όσο αυξάνεται το ένα, άλλο τόσο αυξάνεται και το άλλο και η νέα χρονιά αναμένεται να είναι –κατά πάσα πιθανότατα- το ζενίθ όλων αυτών. Όσο αισιόδοξοι και να θέλουμε να είμαστε, τα οικονομικά στοιχεία και οι καθημερινοί «βομβαρδισμοί» των οικονομικών επιτελείων δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια. Η στατιστική λέει ότι μπαίνουμε σε μια επίσης δύσκολη χρονιά, όπου η ύφεση θα προχωρήσει σε μεγάλα νούμερα και ως επακόλουθο αυτής, το «λουκέτο» σε καταστήματα και επιχειρήσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ως επακόλουθο αυτών βεβαίως, θα έχουμε και αύξηση της ανεργίας, ενώ οι μισθοί θα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού και το μεγαλύτερο μέρος τους θα πηγαίνει σε φόρους και πληρωμές…

Χαράτσια, έμμεσοι και άμεσοι φόροι…

Το περιβόητο «χαράτσι» στα ακίνητα βεβαίως…ήρθε για να μείνει και μάλλον για αρκετά χρόνια. Με τη διαφορά ότι από φέτος, το 2012, μας «χρυσώνουν το χάπι» και θα το πληρώσουμε σε δόσεις για να μας έρθει…πιο ελαφρύ. Παράλληλα, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, εκτός ότι θα κάνει τους λογαριασμούς του ρεύματος «καυτούς» θα επιφέρει και επιμέρους αυξήσεις σε πολλά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Έμμεσοι και άμεσοι φόροι αρκετοί στο προσκήνιο με στόχο πάντα να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Από ποιους; Μα από τους «συνήθεις ύποπτους», τους απλούς πολίτες, τους μεροκαματιάρηδες και τους μικρομεσαίους. Οι οποίοι όμως, δεν έχουν άλλα να δώσουν κι αυτό θα φανεί –δυστυχώς για τους κυβερνώντες- πολύ σύντομα. Έτσι η οικονομική κατάσταση αναμένεται να «εκτροχιαστεί», αφού, κάποιος για να μπορεί να πληρώνει, πρέπει να έχει χρήματα και πάνω απ΄όλα…να μπορεί να ζει….

Πάτος στο βαρέλι…
Επειδή πρέπει να σκεφτόμαστε και με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, να πούμε ότι, σύμφωνα με όσα λέγονται πια από πολλούς ειδικούς και μη, το 2012 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα μπει «πάτος στο βαρέλι», επιτέλους! Για να μπορέσουμε σιγά –σιγά να «ανασάνουμε» και να «σηκώνουμε κεφάλι». Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο κι έχουν φτάσει στα όριά τους! Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και αν ξεκινήσει, θα είναι πολύ δύσκολο πια να τη σταματήσει κανείς… Ο κόσμος χρειάζεται να «εμβολιαστεί» με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, να ξέρει πότε τελειώνουν τα δύσκολα και πότε θα σταματήσει αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος που είναι ό,τι χειρότερο μέσα σε περίοδο κρίσης. Μακάρι το 2012 να είναι η χρονιά, που θα μπορέσει κάποιος να πει «Τα δύσκολα πέρασαν, κάνουμε μια νέα αρχή για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών της, που οι θυσίες τους έπιασαν τελικά τόπο». 

Ας είναι το 2012 η χρονιά που θα λευτερωθούμε από την οικονομική λαίλαπα που μας μαστίζει. Ας είναι η χρονιά που θα επιστρέψουν τα χαμόγελα σε όλους μας.  ΑΜΗΝ!