ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ στα σχολεία της Κορινθίας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το ένα μετά το άλλο αρκετά σχολεία της Κορινθίας Γυμνάσια και Λύκεια μπαίνουν σιγά –σιγά στο «χορό» των καταλήψεων, παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και την περασμένη εβδομάδα είχε αρχίσει σταδιακά να διαφαίνεται ότι τα σχολεία που θα βρίσκονται υπό κατάληψη θα μειώνονται αισθητά και θα ξεκινούσαν πάλι τα μαθήματα στα περισσότερα απ΄ αυτά. Όμως, κάτι τέτοιο όχι απλά δεν συνέβη, αλλά οι καταλήψεις πλέον φαίνεται να έχουν πάρει μορφή «χιονοστιβάδας», αφού ήδη 12 σχολεία απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο νομό τελούν πλέον υπό κατάληψη, κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνουν μάθημα φυσικά, αλλά και δεν αφήνουν κανέναν καθηγητή να μπει στο χώρο του σχολείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν βέβαια αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων των μαθητών που ζητούν να λήξουν οι καταλήψεις και να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους, αφού τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν το επόμενο διάστημα και για να συμπληρωθούν οι χαμένες ώρες θα πρέπει να «υποστούν» το κόψιμο των εκδρομών, ή ακόμα και μάθημα τα Σάββατα όπως έχει ακουστεί!


Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη…

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, τα σχολεία που (μέχρι σήμερα) τελούν υπό κατάληψη είναι τα εξής: 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου, Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων, Λύκειο Αγίων Θεοδώρων, 3ο Λύκειο Κορίνθου, 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, Γενικό Λύκειο Λουτρακίου, Γυμνάσιο Βέλου, Γενικό Λύκειο Βέλου, ΕΠΑΛ Κιάτου, ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και Λύκειο Ξυλοκάστρου. Συνολικά πρόκειται για 12 σχολεία, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Βασικός λόγος των καταλήψεων είναι η έλλειψη βιβλίων που παρατηρήθηκε φέτος στο σύνολο σχεδόν των σχολείων της χώρας, ενώ η διαβεβαίωση του υπουργείου είναι ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα βιβλία θα βρίσκονται κανονικά στις σχολικές αίθουσες και θα μοιραστούν στους μαθητές…

Έκκληση Π. Δράκου να λήξουν οι καταλήψεις στην Κόρινθο

Έκκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων Παναγιώτης Δράκος στους μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου και 4ου Γυμνάσιου Κορίνθου να λύσουν την κατάληψη και να επιστρέψουν στην ομαλή σχολική τους ζωή, ιδιαίτερα από την στιγμή που και με την συμβολή της σχολικής επιτροπής το ζήτημα της έλλειψης βιβλίων λύνεται σταδιακά για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Δράκος έχουν ήδη καλυφθεί κατά 80% σε βιβλία τα γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Κορινθίων, ενώ όπως τόνισε ευτυχώς μέχρι σήμερα στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο δήμο δεν έχουν αναφερθεί βανδαλισμοί.