Σοβαρός τραυματισμός 40χρονης από μεγάλη φωτιά στον Ισθμό

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η άτυχη γυναίκα θέλησε να βοηθήσει και έσπευσε προς τη φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη 1:30 το μεσημέρι ξέσπασε σε εργοστάσιο ξυλείας στην περιοχή του Ισθμού, όπου δυστυχώς υπήρξε και σοβαρός τραυματισμός 40χρονης γυναίκας. Η φωτιά ξεκίνησε από παρακείμενο οικόπεδο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων, αλλά και της πλούσιας ξερής βλάστησης, στο διπλανό χώρο όπου βρίσκονταν κολώνες επικαλυμμένες με πίσσα.  Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου καθώς και υδροφόρα οχήματα του Δήμου,  ενώ στο σημείο βρέθηκαν επίσης ομάδες εθελοντών πυροσβεστών. Στο σημείο επιχείρησαν και εναέρια μέσα, ενώ στον χώρο του εργοστασίου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Το έργο της πυροσβεστικής δυσκόλεψαν ακόμα περισσότεροι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, ωστόσο ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα….

Σοβαρός τραυματισμός 40χρονης…
Δυστυχώς κατά τη χθεσινή μεγάλη φωτιά είχαμε όπως προείπαμε και έναν σοβαρό τραυματισμό μιας 40χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής. Η άτυχη γυναίκα θέλησε να βοηθήσει και έσπευσε προς τη φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Μετά από λίγα λεπτά η ίδια μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου. Η κατάστασή της όμως κρίθηκε σοβαρή και αποφασίστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας, ειδικό για σοβαρές περιπτώσεις εγκαυμάτων, στο οποίο μεταφέρθηκε διασωληνωμένη.

Μάχη με τις φλόγες και τις υψηλές θερμοκρασίες…
Οι πυροσβέστες επιχείρησαν άμεσα στο σημείο έχοντας απέναντί τους, μια μεγάλη φωτιά σε εύφλεκτα υλικά, αλλά και τη δημιουργία λόγω αυτών, πολύ υψηλών θερμοκρασιών που έκαναν το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο. Παρόν ήταν και ο ίδιος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Ι. Καρατζιάς ο οποίος όχι απλά έδινε εντολές και καθοδηγούσε το προσωπικό, αλλά επενέβη και ο ίδιος προσωπικά για να τεθεί υπό έλεγχο όσο το δυνατόν συντομότερα. Εκρίθη αναγκαίο και επιχείρησαν επίσης για την κατάσβεση της φωτιάς δύο καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η πυρκαγιά, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου, έκαψε τελικά 5 περίπου στρέμματα αγροτικής έκτασης και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στο εργοστάσιο. Η πυροσβεστική διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια που την προκάλεσαν…