Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι των φυλακών Κορίνθου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς φυλακών Κορίνθου, αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. την Πέμπτη 29/09/11 καθ' όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας μας. Προσωπικό ασφαλείας ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο. Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση διμήνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου. Επίσης δεν θα συμμετέχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης διμήνου. Τέλος δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων). Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:
   Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. « Έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων. Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.
Οι φυλακές είναι αφύλακτες
Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες. Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προΛοπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).