Έκλεβαν αυτοκίνητα και ζητούσαν λύτρα!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στη σύλληψη τριών εκ των τεσσάρων μελών σπείρας από την περιοχή του Κιάτου, ηλικίας 36 ετών οι δύο και 45 ο τρίτος, προχώρησε η αστυνομία της περιοχής για εκβιασμό κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ιδιοκτητών κλεμμένων οχημάτων. Η σπείρα είχε ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορα ονόματα και ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τους είχαν κλαπεί, αναφέροντας ότι τις επόμενες μέρες θα του φέρουν πίσω το αυτοκίνητο που για διάφορους λόγους οι ίδιοι είχαν εντοπίσει. Όμως, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη», σε κάποια συναλλαγή και κατάθεση χρημάτων και την ώρα που πήγαν να κάνουν την ανάληψη, αστυνομικοί του Α.Τ. Κιάτου έκαναν «Ντου» και έπιασαν τους δύο από τους τρεις, ενώ λίγη ώρα αργότερα, το βράδυ της ίδιας μέρας συνέλαβαν και τρίτο συνεργό τους, ενώ αναζητείται και ακόμα ένα άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πως δρούσε η σπείρα…

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η σπείρα φαίνεται να ξεκίνησε τη δράση της από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Οι ίδιοι άνοιξαν λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες και σε διάφορα ονόματα. Έπαιρναν λοιπόν τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου το οποίο είχε χάσει ή είχε κλαπεί και του ζητούσαν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό ένα συγκεκριμένο ποσό, ανάλογα με την αξία του οχήματος, ώστε να μπορέσει να δει πάλι πίσω το αυτοκίνητό του. Αυτό έγινε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φαίνεται ότι οι δράστες «γλυκάθηκαν» από την…απόδοση που είχε το κόλπο συνεχίζοντας απτόητοι τη δράση τους…

Η σύλληψή τους…
Οι δράστες αφού επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 19 Σεπτεμβρίου, απαίτησαν να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να του επιστρέψουν το όχημα. Μετά όμως από αστυνομική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Κιάτου συνέλαβαν τον 45χρονο και τον έναν 36χρονο στην τράπεζα που είχαν πάει για να προχωρήσουν στην ανάληψη του ποσού, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τον τρίτο 36χρονο στο σπίτι του. Οι δράστες είχαν έρθει σε επικοινωνία με δύο ακόμα ιδιοκτήτες οχημάτων, οι κλοπές των οποίων είχαν δηλωθεί στα τμήματα Ασφαλείας Μεγάρων και Χαϊδαρίου, τους οποίους εκβίαζαν επίσης να καταθέσουν χρήματα για να τα πάρουν πίσω. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.