Επικράτηση Κασσελάκη – 9 μονάδες μπροστά στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

 


Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 90,13% των ψήφων στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Κουμουνδούρου, από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσο είναι τα εξής:

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51. 615 ψήφους
Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους
Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,4% και 9.534 ψήφους
Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,28% και 1.457 ψήφους

Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες «προς έκπληξη πολλών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείδωσε ο δεύτερος γύρος

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή.

Για τα αποτελέσματα αυτά είχαν προϊδεάσει οι εκτιμήσεις δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Περίπου 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.