ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.  Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί στις 8-9-2012 στο Κιάτο, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς  και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση…
Όπως είχε προκύψει τότε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος ημεδαπός και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του  48χρονου.  
Ληστείες και κλοπές στο ενεργητικό τους…
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής: Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν. Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα,  ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν. Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία  ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα. Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Συνέντευξη σήμερα του αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας…
Συνέντευξη για τη σημαντική αυτή επιτυχία της αστυνομίας παραχώρησε το πρωί ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, αναφερόμενος στα σοβαρά συμβάντα των δραστών και στην υπέρμετρη βία με την οποία φέρονταν στα θύματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός, ότι είχαν κόψει το δάχτυλο θύματος για να τον εκβιάσουν να παραδώσει χρήματα! Όπως τόνισε ο κ. Κολαΐτης, οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, τόσο για τον εντοπισμό των άλλων δραστών, όσο και για άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις που τυχόν έχουν διαπράξει…