Επιτέλους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Ασωπό!

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012Επιτέλους μετά από μακρόχρονη ταλαιπωρία και αγώνα, φαίνεται ότι δόθηκε λύση στο τεράστιο πρόβλημα των εργαζομένων στο φράγμα Ασωπού που παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και 8 περίπου μήνες. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και τα προβλήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τους ίδιους και τις οικογένειές τους να μην έχουν ούτε για τα αναγκαία για να ζήσουν! Οι ίδιοι είχαν προβεί αρκετές φορές σε διαμαρτυρία, προσπαθώντας να δημοσιοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει σχέση με την ίδια την επιβίωσή τους. Μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς είχαν προχωρήσει ακόμα και σε απεργία πείνας, θέλοντας να δείξουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, από τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους…

Προηγήθηκαν παρεμβάσεις από Περιφέρεια, κόμματα και φορείς…

Για το θέμα είχε παρέμβει σε έντονους τόνους κατά της εταιρείας, τόσο ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, η Αντιπεριφερειάρχης Κων/να Νικολάκου, το εργατικό κέντρο Κορίνθου και πολλοί άλλοι φορείς του νομού, ενώ σχετική ερώτηση είχε καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, οι παρεμβάσεις φαίνεται ότι «έπιασαν τόπο» και οι εργαζόμενοι σε λίγες μέρες, -αφού τακτοποιηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα που θα τους ζητηθούν-, θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο έχουν ήδη κατατεθεί τα χρήματα.

Μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους…

Όπως τόνισε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος, έχει ενημερωθεί ήδη το εργατικό κέντρο ώστε με τη σειρά του να ενημερώσει τους εργαζόμενους να έρθουν σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ)  για να μάθουν τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ώστε να πληρωθούν. Σχετικά με το θέμα ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα στον Ασωπό με τους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι για 7-8 μήνες. Η Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες είχαν ασχοληθεί προ καιρού με το θέμα αυτό, διότι ήταν όντως πολύ – πολύ σοβαρό. Και για την πορεία του έργου, αλλά και το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων. Προ ημερών η κα Νικολάκου έδωσε συγκεκριμένη και απόλυτη απάντηση σε σχετική ερώτηση, λέγοντας ότι μετά από παρεμβάσεις της περιφέρειας, τα χρήματα έχουν κατατεθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ότι εκεί πρέπει πια να απευθυνθούν οι εργαζόμενοι για να πάρουν τα χρήματά τους. ήδη επικοινώνησα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κορίνθου και του είπα να ενημερώσει σχετικά τους εργαζόμενους, ώστε να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό για να δουν , τι ακριβώς χρειάζεται και να πάνε να πάρουν τα χρήματά τους».