«Εμφύλιος» στα Εξαμίλια - Φτάνουν Ρομά στην Κόρινθο;

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012



Έντονη φημολογία και «κινητικότητα» από το πρωί όσον αφορά στη μεταφορά 500 περίπου Ρομά σε περιοχή των Εξαμιλίων  – «Δεν τους θέλουμε, θα γίνει «πόλεμος!» λένε οι αθίγγανοι της περιοχής

Έντονη φημολογία και «κινητικότητα» υπάρχει από χθες το πρωί όσον αφορά στη μεταφορά 500 περίπου Ρομά σε περιοχή των Εξαμιλίων και κοντά στον σημερινό καταυλισμό όπου ζουν για πολλά χρόνια αρκετοί Ρομά. Η είδηση έκανε το γύρο της πόλης – και όχι μόνο- και οι πληροφορίες έρχονταν η μία μετά την άλλη δίνοντας μάλιστα και την ώρα άφιξής τους. Μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, υπήρχε πάντως η πληροφορία ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας «Υπάρχουν στα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Δένδια όπως έχω πει προ ημερών, να μεταφέρουν ρομά από άλλες περιοχές στην Κορινθία και μάλιστα να «φιλοξενηθούν» στην περιοχή των Εξαμιλίων και του Ζευγολατιού. Ενημέρωσα πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ. Βέλου – Βόχας για το τι μέλλει γενέσθαι και για να λάβουν τα μέτρα τους. Αυτή τη στιγμή οι ρομά που πρόκειται να έρθουν εδώ, δεν το θέλουν, οι ρομά που ήδη υπάρχουν εδώ, επίσης δεν τους θέλουν. Όλοι δηλαδή το βλέπουμε, εκτός από την κυβέρνηση; Ο κ. Δένδιας εκτελεί ό,τι του λένε οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι! Εδώ δεν δίνει αναφορά στους «ομογάλακτούς του» βουλευτές κ.κ. Ταγαρά, Δήμα και Κόλλια, θα δώσει σε μας που είμαστε απέναντί του; Αν και οι τρεις απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν… Ξέρετε η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά όπως και τα λεφτά που παίρνουν!».

΄Δεν τους θέλουμε – Θα γίνει «πόλεμος»!!΄, λένε οι ρομά των Εξαμιλίων

Έντονα αγανακτισμένοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και οι ρομά που κατοικούν εδώ και πολλά χρόνια στον καταυλισμό των Εξαμιλίων. Η κάμερα του ΑΧΙΟΝ μπήκε στον καταυλισμό και συνομίλησε με μερικούς απ΄ αυτούς οι οποίοι δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν τους θέλουμε εδώ! Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς, θα έρθουν να πάρουν και το δικό μας μεροκάματο; Έχουμε παιδιά και οικογένειες και είμαστε εδώ 50 χρόνια! Θα γίνει «πόλεμος» αν έρθουν εδώ! θα βγούνε τα παιδιά μας στα βουνά! Μέχρι το υπουργείο θα φτάσουμε… Θέλουνε να γίνουμε Σικάγο; Αν έρθουν θα τους κυνηγήσουμε και θα τους διώξουμε. Δεν θα μπορεί να μας χωρίσει κανείς θα γίνει μεγάλος σαματάς!!!».