Επίσκεψη Π. Τατούλη στην Κόρινθο: Κορινθία και Πελοπόννησος αλλάζουν σελίδα

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012


Επίσκεψη στο Δήμο Κορινθίων πραγματοποίησε το πρωί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης ο οποίος συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε και τον Δήμαρχο Α. Πνευματικό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίσημη ενημέρωση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας στην Κορινθία και τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και άλλων προγραμμάτων στο μέλλον. Πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 16,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Κορινθίων και άλλων 36 εκ. ευρώ στην υπόλοιπη Κορινθία, ποσά τεράστια για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρώτη μεταξύ των Περιφερειών στην δημοπράτηση έργων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη…

΄Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς υποδομές΄

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει. Στη συνέχεια μεταξύ των άλλων τόνισε: «Προχωράμε βήμα – βήμα τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης. Για να μπορέσουμε ως Δήμος Κορινθίων και ως Περιφέρεια να αντιμετωπίσουμε το μέλλον σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο. Η Περιφέρεια είναι πρώτη σε δημοπράτηση έργων από όλες τις άλλες. Επιμένω ισχυρά! Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς υποδομές. Χωρίς οδικούς άξονες, χωρίς προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς νερό, χωρίς υποδομές στην παιδεία. Όλος ο νέος Δήμος Κορινθίων θα δικτυωθεί με σύστημα ύδρευσης. Ένα έργο 61.000 χιλιομέτρων με καινούργιο δίκτυο! Ένα κορυφαίο έργο για την περιοχή. Επίσης, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου με 3.600.000 ευρώ είναι ένα επίσης σημαντικό έργο για το Δήμο. Με ένα άριστο σύστημα δίπλα στον Κορινθιακό με αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος. Η συντήρηση του οδικού δικτύου από την Αντιπεριφέρεια είναι ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια και την επισκεψιμότητα στην περιοχή».

Αλλάζουμε σελίδα, «κόντρα στον καιρό»…

Προχωράμε το σχολικό συγκρότημα νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Την ανάπλαση της πλατείας στη Μπαθαρίστρα προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Το δίκτυο ποδηλατόδρομων στην Κόρινθο, 500.000 ευρώ και άλλα πολλά που θα έρθουν μελλοντικά. Θέλω να τονίσω ότι η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για το Δήμο Κορινθίων ανέρχεται στα 16,5 εκ. ευρώ και για τον υπόλοιπο νομό στα 36 εκ. ευρώ! «Κόντρα στον καιρό» η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα και σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Τατούλης.