Π. Τατούλης: Η Περιφέρεια με μεγάλα και σοβαρά έργα θα δώσει ελπίδα στους πολίτες της

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012


Σε μεγάλα έργα που αφορούν στην Κορινθία αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αναφέρθηκε από την Κόρινθο που βρέθηκε, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου κατά μήκος του Κορινθιακού και των παραλιών της Κορινθίας που αναμένεται να παράσχει σοβαρή προστασία στη θάλασσά μας, στην είσοδο της Κορίνθου ως πύλη της Πελοποννήσου και στη μονάδα διαχείρισης των αποβλήτων, ένα έργο που θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2013 και αναμένεται να λύσει το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα σε όλη την Πελοπόννησο…

Αποχετευτικό σύστημα ακτών 60 εκ. ευρώ!

«Προχωράμε το μεγάλο αποχετευτικό σύστημα προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ! Μετά το Κιάτο όλη η περιοχή θα ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου των λυμάτων που πάνε προς τις ακτές του Κορινθιακού. Ένα σημαντικότατο έργο, κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος και της θάλασσάς μας».

Έργο - υποθήκη για όλη την Πελοπόννησο η μονάδα αποβλήτων


«Την περασμένη Δευτέρα συνήλθε η επιτροπή για τη β΄ φάση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Δεν υπάρχει πολίτης που να μη νιώθει ντροπή για την αδυναμία μας όλα αυτά τα χρόνια να λύσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και εκτιμώ ότι πριν το τέλος του 2012 θα έχουμε τον τελικό ανάδοχο. Φιλοδοξία μας είναι, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 να αρχίσει να κατασκευάζεται η μονάδα ολικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Για να σταματήσουν να θεωρούν την περιφέρεια Πελοποννήσου ως την πιο βρώμικη μετά της Αττικής. Είναι ένα μεγάλο έργο –υποθήκη για το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε μια περίοδο που για πολλούς συμπατριώτες μας η ελπίδα χάνεται και η απογοήτευση αυξάνεται, η περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να δίνει ελπίδα στους συμπολίτες μας».

Η Κορινθία πρέπει να είναι και στην ουσία η πύλη της Πελοποννήσου

«Η Κορινθία πρέπει να είναι και στην ουσία η πύλη της Πελοποννήσου. Η Κόρινθος είναι ένα μεγάλο «φιλέτο». Είναι δίπλα στα 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Αυτό και μόνο λειτουργεί ανταγωνιστικά και μας υποχρεώνει να λειτουργούμε ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες υποδομές που απαιτούνται».

1 σχόλια:

Το αποχετευτικό δίκτυο θα δώσει "ανάσα" στους κατοίκους της περιοχής και λύση σε πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα.