Ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012


Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αναφέρει τα εξής: Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά το πώς οι έχοντες την ευθύνη της Διοίκησης του χώρου της Υγείας αντιμετωπίζουν  τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Όταν κάθε κοινός νους διάβαζε την συνημμένη καταγγελία που έγινε προ 3μήνου θα ήλπιζε ότι  όχι μόνο θα την ελάμβανε υπόψη του ο παραλήπτης αλλά θα ελάμβανε τα κατάλληλα  μέτρα ώστε έτσι να μην ξανασυμβούν ίδια η παρόμοια περιστατικά. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία!! Αλλά που!!! Γιατί  κ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΕ ;;;
Ο σοφός λαός μας όμως λέει: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»,κάπως έτσι ενήργησε και ενεργεί η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Επιτέλους δεν βλέπουμε μπροστά μας που μας έχουν οδηγήσει τέτοιου είδους τακτικές; Επιτέλους δεν θα υπάρξει κάποιος που θα βάλει έναν φραγμό σε τέτοιου είδους αυθαιρεσίες ; Επιτέλους θα υπάρξει σ’ αυτή την χώρα  η ισονομία και η τήρηση των κανόνων και ο σεβασμός στα θεσμικά όργανα του Κράτους ;  Μετά την δημιουργία της τρικομματικής Κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου  πολλοί είναι αυτοί που ίσως πίστεψαν τουλάχιστον ότι θα τηρούντο οι θεσμοί και θα σταματούσαν επιτέλους οι κομματικές- πελατειακές τακτικές.  Μάταια όμως «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα»!!!

Εισπράξαμε την απαξίωση εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ…

Με την καταγγελία μας στις 9 Απριλίου με την οποία είχαμε  ζητήσει την ανάκληση όλων των αποσπάσεων-μετατάξεων που έχουν γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης και των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου και τον σεβασμό αυτών , αντί αυτού εισπράξαμε την απαξίωση εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τις απαξιωτικές ενέργειες της Διοίκησης της Περιφέρειας που το μόνο που προκαλούν είναι η δημιουργία προβλημάτων και η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου μας και καλούμε την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επέμβει άμεσα  και συγχρόνως να ασχοληθεί με τα τεράστια και χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Τέλος δηλώνουμε ως εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου ότι δεν θα πάψουμε να είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους ενέργειες τις οποίες θα στιγματίζουμε και θα καταγγέλλουμε, όπως επίσης και πρόθυμοι σε συνεργασίες που αποκλειστικό σκοπό θα έχουν την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ρουσφετολογική μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού

      «Φτάνει πια !!! Καταγγέλλουμε  για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η κατάσταση στα  Νοσοκομεία εκ μέρους αυτών που πρέπει και έχουν την ευθύνη για την σωστή λειτουργία τους . Συγκεκριμένα πριν 2 μήνες παρά την αντίθετη γνώμη της Διοίκησης του Νοσοκομείου ο Διοικητής της  Υγειονομικής Περιφέρειας μετακίνησε υπάλληλο από το πολύπαθο τμήμα διατροφής σε Νοσοκομείο της Αθήνας και μετά από παράσταση του Σωματείου μας λάβαμε την διαβεβαίωση προσωπικά από τον Διοικητή της ΔΥΠΕ, ότι δεν θα γίνει άλλη μετακίνηση υπαλλήλου από το Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά στις 6 Απριλίου 2012 πάλι υπέγραψε ο Διοικητής της  ΔΥΠΕ άλλη μετακίνηση   Νοσηλεύτριας αυτή την φορά για το Κ.Υ. Κιάτου ,υπηρεσία που είναι μάλιστα στην Διοικητική ευθύνη του Νοσοκομείου μας και πάλι χωρίς να ερωτηθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Επιτέλους ας μας πει κάποιος σε τι εξυπηρετούν όλα αυτά .Μάλλον να μην μας πει, καταλάβαμε ότι είναι ρουσφέτια και μάλιστα προεκλογικά. Δυστυχώς παρά τα δεινά που πέρασε και περνά το κράτος και η κοινωνία μας ζουν και βασιλεύουν οι ίδιες στενές νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Δηλαδή τα όργανα του Νοσοκομείου (Υπηρεσιακά Συμβούλια –Διοικητικά Συμβούλια Δ/ντες κ.λ.π.) που αρνούνται μετακινήσεις και μάλιστα με σοβαρά οικογενειακά –οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα είναι αυτοί οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ή των εργαζομένων ;; Και όμως η Διοίκηση της  ΔΥΠΕ  χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Υπηρεσιακών οργάνων του Νοσοκομείου έχει μετακινήσει επιλεκτικά –ρουσφετολογικά 9 υπαλλήλους και μάλιστα Νοσηλευτικό προσωπικό που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη έλλειψη έχει το Νοσοκομείο μας . Το Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου και όλοι όσοι παλεύουμε για να στηρίξουμε το πολύπαθο αυτό Νοσοκομείο νιώθουμε απαξιωμένοι από την Διοίκηση της  ΔΥΠΕ  και θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοιου είδους τακτικές !!!
Γι’ αυτό ζ η τ ο ύ μ ε :
1.Την ανάκληση όλων των μετακινήσεων – αποσπάσεων που δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη του 
 Νοσοκομείου
2.Τον απαιτούμενο σεβασμό στα όργανα του Νοσοκομείου τα οποία και σηκώνουν τα καθημερινά
βάρη».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του σωματείου εργαζομένων σε ανοικτή συζήτηση

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου , ο Σύλλογος  ιατρών ΕΣΥ Νομού Κορινθίας και το Σωματείο Ειδικευομένων ιατρών Ν. Κορινθίας σας προσκαλεί την Παρασκευή  27 Ιουλίου 2012 και ώρα 12.30 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Κορίνθου σε ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση με θέματα: Τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση του Νοσοκομείου και Το αύριο του Νοσοκομείου σύμφωνα με τα κυοφορούμενα νέα μέτρα. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει τοποθετήσεις –επισημάνσεις από φορείς του Νοσοκομείου καθώς και προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων. Στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους πολιτικούς και στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του Νομού προκειμένου να τοποθετηθούν επί των παραπάνω θεμάτων. Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την παρουσία σας που σκοπό έχει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων που θα προκύψουν με τα νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Θεματολογία συνάντησης
Οι πολιτικοί φορείς που καλούνται παρακαλούνται να αποστείλουν εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους που θα έχουν θέσεις και προτάσεις επί των θεμάτων της συζήτησης
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Θεματολογία συνάντησης:

Ø  Έλλειψη Υλικών και Επιπτώσεις στην Ποιότητα Φροντίδας
Ø  Ασφάλεια Εργαζομένων
Ø  Έλλειψη – Κινητικότητα Προσωπικού
Ø  Λειτουργία ΤΕΠ
Ø  Εφημεριακή Κάλυψη
Ø  Λειτουργία Κέντρων Υγείας
Ø  Οικονομική Κατάσταση του Νοσοκομείου
Ø  Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Συνθήκες Εργασίας