Καμπανάκι της αστυνομίας για την αύξηση της εγκληματικότητας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012


Τι τονίζει ο νέος πρόεδρος της Ένωσης 
αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας Χ. Αδάμ

Στα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας αναφέρθηκε ο κ. Χ. Αδάμ. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι μεγάλα, είτε διαχρονικά, είτε προκύπτουν λόγω της κρίσης, όπως η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, η κακή κατάσταση της υπάρχουσας υποδομής, αλλά και η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και η εξαθλίωση του προσωπικού. Ένα θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα όπως τόνισε ο κ. Αδάμ, είναι το γεγονός ότι ποινικοί κρατούμενοι φυλάσσονται σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων αντί για τις φυλακές, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα και τόνισε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία αστυνομίας και πολιτών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα ο κ. Αδάμ τόνισε: «Οι εκλογές κύλησαν ομαλά και ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία. Οι προκλήσεις είναι πολλές, προβλήματα χρόνια που είναι γενικά, αλλά και προβλήματα που αναδύονται λόγω της κρίσιμης περιόδου που περνά η χώρα. Η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, η κακή κατάσταση της υπάρχουσας υποδομής, οι συνθήκες υγιεινής, η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και η εξαθλίωση του προσωπικού, είναι μερικά απ΄  αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω όμως, ότι ενωμένοι και δυνατοί, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει όμως και η κοινωνία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι απέναντί της. Είναι κομμάτι αυτής, με κοινά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού. Η εγκληματικότητα, η φτώχεια, η ανασφάλεια, αγγίζει όλους μας και όχι ένα μέρος της κοινωνίας. Μόνο από κοινού και βοηθώντας ο ένας τον άλλον, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Ο πολίτης θα πρέπει να βλέπει τον αστυνομικό σαν τον δικό του άνθρωπο, που έχει τα ίδια προβλήματα με αυτόν και ο αστυνομικός για να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια της εργασίας του θα πρέπει σε όλες τις φάσεις της δουλειάς του να λειτουργεί με σεβασμό, αγάπη και κατανόηση στον πολίτη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κατακτιέται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο για την προσφορά του και πιστεύω ότι θα συνεχίσει μέσα από το Δ.Σ. την ίδια προσφορά…».

Δεν υπάρχει μέρα χωρίς ληστεία!!

«Υπάρχει μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας. Δεν υπάρχει μέρα χωρίς ληστεία και μάλιστα αρκετές φορές με ανθρώπινα θύματα. Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η Πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα τα οποία δεν έχει πάρει τόσα χρόνια. Να σκύψει σοβαρά στο πρόβλημα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Ένα άλλο σοβαρό θέμα τον τελευταίο καιρό είναι οι ποινικοί κρατούμενοι που βρίσκονται στα κρατητήρια του εκάστοτε αστυνομικού τμήματος, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σωφρονιστικά καταστήματα. Καταλαβαίνετε, ότι οι συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια δεν είναι συνθήκες φυλακής, ο κρατούμενος δεν μπορεί να έχει προαυλισμό, ούτε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Πρέπει να δοθεί λύση».