"ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΚΟΡΚΑΣ - ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ...MALL!!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


Α. Παπαφωτίου: Όσα είπε ο κ. Κόρκας στο ΑΧΙΟΝ, δεν έχουν ειπωθεί από εμένα΄
-Τι απάντησε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου που επιμένει στα λεγόμενά του…

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Παπαφωτίου, όσα δήλωσε στην εκπομπή του ΑΧΙΟΝ ΄Κοινός Νους΄ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Αθ. Κόρκας σχετικά με το θέμα της κατασκευής μεγάλου εμπορικού κέντρου τύπου Mall στην περιοχή της Σωληνουργίας. Ο Κ. Κόρκας είχε δηλώσει στη ζωντανή εκπομπή, ότι, «σε επαφή που είχε μαζί του ο κ. Παπαφωτίου του δήλωσε ότι «Έχει γίνει έρευνα δημοσιογραφική κατά την περίοδο του Πάσχα και σε ερώτηση προς τους εμπόρους και καταστηματάρχες της Κορίνθου, αν συμφωνούν να γίνει μεγάλο εμπορικό κέντρο, αυτοί απάντησαν ότι συμφωνούν. Ισχυρίστηκε και επέμεινε μάλιστα ότι έτσι ακριβώς είναι, παρά την έντονη αντίδρασή μου».

Τι απάντησε ο Α. Παπαφωτίου…

Στην απάντησή του επιστρέφοντας από το εξωτερικό, ο κ. Παπαφωτίου τόνισε: «Βρισκόμουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για να συμμετάσχω σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον έλεγχο και την προστασία των εδαφών. Ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου, για μία εκπομπή που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΙΟΝ στην Κόρινθο και ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, ο κ. Κόρκας, είχε αναφερθεί στο όνομά μου. Δεν είχα τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή να επέμβω στη ζωντανή εκπομπή. Αφού λοιπόν ενημερώθηκα, δηλώνω κατά τρόπο κατηγορηματικό, ότι όσα ελέχθησαν στην εκπομπή δεν έχουν ειπωθεί από εμένα! Αυτά αφορούσαν τη γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μιας επένδυσης, ενός Επενδυτικού σχεδίου από τη Μεταλλουργία Κορίνθου Α.Ε. Εξάλλου, όλοι μας, θα έχουμε τη δυνατότητα ως θεσμικοί φορείς, να διατυπώσουμε τις απόψεις μας κατά τρόπο πλήρες και κατηγορηματικό στο μελλοντικό Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα γίνει σύντομα και το οποίο θα ολοκληρώσει μία διαβούλευση η οποία ήδη έχει αρχίσει και θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Ως εκ τούτου, εκεί θα ακουστούν οι υπεύθυνες θέσεις του καθενός».  

Τι απαντά ο κ. Κόρκας: Όλα όσα είπα στο ΑΧΙΟΝ έχουν ειπωθεί!

Ανταπαντώντας στις δηλώσεις του κ. Παπαφωτίου ο κ. Κόρκας τόνισε: «Κατ΄ αρχήν, αν μη τι άλλο, ο κ. Παπαφωτίου, έπρεπε να ενημερώσει αρχικά για το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο ήταν και βασικός εισηγητής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Αντιθέτως, κατόπιν δικής μας επικοινωνίας, μας ενημέρωσε! Μάλλον δεν γνωρίζει ο κ. Παπαφωτίου ότι το σοβαρό αυτό θέμα αφορά τους εμπόρους της περιοχής και όχι κάποιον άλλον κλάδο…. Όλα όσα είπα στο ΑΧΙΟΝ έχουν ειπωθεί από τον ίδιο και μάλιστα παρουσία και άλλου μέλους του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου! Στο σημείο αυτό θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω, τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε και τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για το ενδιαφέρον που έδειξαν  για το θέμα. Ο κ. Δέδες επικοινώνησε ο ίδιος μαζί μας για να ενημερωθεί σχετικά και ο κ. Τατούλης, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς μας και απέσυρε το θέμα από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο».