Ένοπλοι κράτησαν ομήρους υπαλλήλους της περιφέρειας στην Κόρινθο!!!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


Έγινε κι αυτό μέρα – μεσημέρι και ακόμα δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούμε!  Για περίπου 1 ώρα το απόγευμα της Παρασκευής ένοπλοι αλλοδαποί κράτησαν ομήρους υπαλλήλους της περιφερειακής διοίκησης Κορινθίας..! Το απίστευτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε σε δημόσια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο κέντρο της Κορίνθου. Γύρω στις 4:00 το μεσημέρι δύο άτομα πήγαν στο γραφείο αλλοδαπών της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οδό Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να τους δώσουν  τις πράσινες κάρτες. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με πολεμικά όπλα και πάγωσαν όπως ήταν φυσικό τους υπαλλήλους.
Οι κάρτες αυτές φυλάσσονται σε ειδικό χρηματοκιβώτιο. Είχαν όμως τελειώσει και εκείνη την ώρα αναμενόταν να φτάσει από Αθήνα ειδική αποστολή που θα έφερνε καινούριες κάρτες. Ένα απρόοπτο περιστατικό καθυστέρησε όμως το φορτηγό, το οποίο  έπρεπε να προλάβει το αντίστοιχο γραφείο της αλλοδαπών της Πάτρας και με τηλεφωνική παρέμβαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Τάσου Απσστολόπουλου ο οδηγός πήρε εντολή να μην σταματήσει στην Κόρινθο αλλά να πάει κατευθείαν στην Πάτρα. Οι οπλισμένοι αλλοδαποί κρατούσαν επί μία τουλάχιστον ώρα ομήρους στο γραφείο τους περιμένοντας τις κάρτες από την Αθήνα.

Προσποιούμενοι εργαζόμενους courier

Γύρω στη 1:00 το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας αλλοδαπών στην Κόρινθο και του είπε να μην φύγει γιατί θα έφτανε από εταιρεία κούριερ δέμα. Γύρω στις 4:00 μπήκαν στο γραφείο του προϊσταμένου δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι φορούσαν στολές εταιρείας κούριερ, του πρόταξαν τα όπλα και του ζήτησαν τις κάρτες. Ο διευθυντής τους είπε ότι με πάγια εντολή του κ. Αποστολόπουλου οι κάρτες μετά το περιστατικό της Πάτρας φυλάσσονταν σε θυρίδα σε τράπεζα της Κορίνθου. Τότε οι θρασύτατοι ληστές έδεσαν τους  υπαλλήλους με σχοινί σε 3 διαφορετικά γραφεία, κλείδωσαν την πόρτα και περίμεναν την αποστολή από την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι είχαν δέσει και τα πόδια των υπαλλήλων! Όταν πέρασε η ώρα και κατάλαβαν ότι κάτι είχε συμβεί και δεν θα έφτανε το αυτοκίνητο από την Αθήνα, έλυσαν τα χέρια μίας υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν… Η αστυνομία Κορίνθου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, για να εντοπίσει τους δράστες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας…
Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη, δύο  αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 18-5-2012 το απόγευμα, στην Κόρινθο, προσποιούμενοι υπαλλήλους μεταφορικής εταιρίας, μπήκαν με την απειλή όπλων, στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αφού ακινητοποίησαν τρεις υπαλλήλους αυτού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κενές κάρτες διαμονής αλλοδαπών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζοί, προς άγνωστη κατεύθυνση.  Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου».