ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΙΑΤΟΥ!!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012









































Ένταση, αγανάκτηση, αλλά και σοβαρά επεισόδια επικράτησαν το πρωί στη ΔΟΥ Κιάτου, κατά τη διάρκεια της "διαπραγμάτευσης" που υπήρξε μεταξύ των αγροτών και της Διευθύντριας της Εφορίας σχετικά με την επιστροφή του Φ.Π.Α.

Ένταση, οργή και αγανάκτηση, αλλά και σοβαρά επεισόδια που λίγο έλειψε να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι, επικράτησαν το πρωί στη ΔΟΥ Κιάτου, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης που υπήρξε μεταξύ των αγροτών και της Διευθύντριας της Εφορίας. Οι αγρότες ζητούσαν επίμονα να δώσει λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί ώστε να καταβληθεί άμεσα η επιστροφή του Φ.Π.Α. Η Διευθύντρια κα Μπεγλίτη προσπαθούσε να αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν, χωρίς όμως να μπορεί να πείσει τους αγρότες οι οποίοι πάνω στην απόγνωσή τους ζητούσαν να πάρει η ίδια την απόφαση, την οποία όπως είπαν, καθυστερεί προσωπικά εδώ και πολύ καιρό. Η ίδια φάνηκε να λέει ότι «δεχόμαστε πιέσεις, γιατί έχουμε προβλήματα». Οι αγρότες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και να προχωρήσουν σε κατάληψη της Εφορίας αν δεν δινόταν λύση. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κ. Παπαβασιλείου μιλώντας στους αγρότες ξεκαθάρισε πως, αν δεν λυθεί το πρόβλημα δεν θα φύγει κανείς από κει….

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ την  Εφορία…

Οι αγρότες απέκλεισαν την Εφορία μετά τη συγκέντρωση που είχαν λίγο νωρίτερα στην ΕΑΣ Κιάτου, ζητώντας απεγνωσμένα να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος από τη επιστροφή του Φ.Π.Α. Το κλίμα ήταν από την αρχή τεταμένο και όλοι μιλούσαν για σκόπιμη καθυστέρηση και ότι οι υπηρεσίες «ρίχνουν το μπαλάκι η μία στην άλλη» για να μην δοθούν τελικά τα χρήματα, τουλάχιστον άμεσα. Οι φωνές, οι βρισιές, οι κραυγές και όλα όσα συνεπάγονται αυτής της αγανάκτησης που ένιωθε ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, ήταν μερικά από τα πραγματικά περιστατικά που σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που καθώς περνούσε η ώρα και δεν δινόταν λύση, γίνονταν ολοένα και εντονότερα…

΄Σαθρό και σάπιο το σύστημα΄…

Στις διαπραγματεύσεις παρούσα ήταν η πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μ. Θελερίτη, η οποία προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση και να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα. Το μέλος του Δ.Σ.  της ΕΑΣ Κ. Καλαχάνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως, «η κα Μπεγλίτη καθυστερεί να δώσει τα χρήματα και φαίνεται ότι δεν θέλει, εκμεταλλευόμενη την προεκλογική περίοδο»!. Κοντά στους αγρότες ήταν και ο πρ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καλέσαμε μέχρι και τον Εισαγγελέα. Σε αυτό το κράτος δεν λειτουργεί τίποτα. Να κάνει ο κόσμος υπομονή, μέχρι να ανατείλει μια καινούργια χρυσή αυγή για τον Ελληνισμό. Το σύστημα είναι σαθρό και σάπιο και πρέπει να συσταθεί το Ελληνικό κράτος από την αρχή». Τέλος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι υπάρχει διαβούλευση με την κα Μπεγλίτη η οποία δεν έχει το θάρρος να δώσει το Φ.Π.Α. στον κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αν δεν λυθεί το θέμα θα κάνουμε κατάληψη της Εφορίας μέχρι να βρεθεί λύση».