Στο έλεος αδίστακτων κακοποιών η Αρχαία Κόρινθος και το Λέχαιο

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Μπλάκ – άουτ τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές λόγω κλοπών σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

Για άλλη μια φορά μετασχηματιστές έγιναν στόχος από επιτήδειους χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Αετόπετρα, που βρίσκεται στα όρια Λεχαίου και Αρχαίας Κορίνθου. Οι άκρως ριψοκίνδυνοι δράστες που προχωρούν σε τέτοιου είδους κλοπές, το κάνουν μόνο και μόνο για το χαλκό που περιέχεται σε αυτούς και που κοστίζει πολύ λιγότερο από την τεράστια ζημιά που προξενούν σε αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Οι χθεσινοί δράστες έκοψαν τα καλώδια με κίνδυνο να τους χτυπήσει το ρεύμα (!). Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι το Λέχαιο! Να σημειωθεί ότι ο κάθε μετασχηματιστής –από τους δυο που έκλεψαν- ζυγίζει 300 κιλά! Είναι όμως καλά οργανωμένοι και με ειδικά μηχανήματα – ακόμα και γερανούς- ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να «κάνουν τη δουλειά τους» ανενόχλητοι. Οι δράστες πήραν το χαλκό και τους πέταξαν σε απόσταση 100 μέτρων τον έναν από τον άλλον. Η αξία του κλεμμένου χαλκού από τους μετασχηματιστές είναι γύρω στα 200 -250 ευρώ ενώ η ζημιά που έκαναν είναι της τάξης των 10.000 ευρώ! Ο πρόεδρος της Αρχαίας Κορίνθου κ. Παπαϊωάννου κατήγγειλε το γεγονός, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι είναι στα όριά τους και αποφασισμένοι για όλα, ενώ σημείωσε ότι οι αρμόδιες αρχές δεν ασχολούνται με το θέμα όσο θα έπρεπε…

΄Ξηλώνουν ακόμα και με γερανό! – Τεράστιες οι καταστροφές΄

«Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο! Οι άμεσα υπεύθυνοι και οι κλέφτες, είναι αθίγγανοι, οι οποίοι έχουν μάλιστα εξελιγμένα μηχανήματα με τα οποία μπορούν να τραβήξουν τους μετασχηματιστές από τις κολώνες, συγκεκριμένα κυκλοφορούν και με γερανό πάνω στο φορτηγό (!) το γνωστό «παπαγαλάκι», τους τραβούν, ξηλώνουν τα πάντα και κάνουν τεράστιες ζημιές. Όλη η περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, από πομώνες, μοτέρ από πηγάδια, κ.τ.λ. έχει πέσει θύμα αυτών των κλοπών. Και τώρα, το τελευταίο «μοντέλο» είναι οι μετασχηματιστές που έχουν πολύ χαλκό και το παίρνουν «εν ριπή οφθαλμού». Μέσα σε μισή ώρα έχουν τελειώσει τα πάντα! Η καταστροφή είναι μεγάλη, τόσο στη ΔΕΗ, αλλά και στους αγρότες, στους πολίτες και γενικά στο κοινωνικό σύνολο. Ευθύνη βεβαίως έχουν και οι κλεπταποδόχοι, αυτοί που έχουν τις γνωστές «μάντρες» με τα σιδηρικά και τους χαλκούς. Εδώ και 1,5 χρόνο που είμαι πρόεδρος στην Αρχαία Κόρινθο δεν έχω αντιληφθεί να παρθεί κάποιο μέτρο από την πλευρά της αστυνομίας. Δεν έχει επέμβει ούτε εισαγγελέας, ούτε κανένας άλλος! Και νομίζω ότι κάποιοι καλύπτονται πίσω απ΄ αυτό…».

΄Οι πολίτες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!΄

«Η φύλαξη είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί οι μετασχηματιστές βρίσκονται σε αγροτεμάχια εκτός του οικισμού. Η όποια φύλαξη γίνεται οικειοθελώς από ιδιώτες κι αυτό, αν τύχει και βρίσκονται στα κτήματά τους. Η ΔΕΗ δεν έχει κάνει καταγγελία στον Εισαγγελέα, παρά μόνο μήνυση κατ΄ αγνώστων. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει! Επιτέλους ας γίνει κάτι από τις αρχές! Κάθετα, άμεσα και αποτελεσματικά. Γιατί αν οι πολίτες πάρουν το νόμο στα χέρια τους, όπως απειλούν πολλοί να κάνουν, φοβάμαι ότι θα χυθεί άδικα αίμα!».