ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Παρακολουθώντας από κοντά τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ διάχυτη η αγωνία των στελεχών του κινήματος για την επόμενη ημέρα. Για την ανάγκη να στηριχθεί το κόμμα -στην πολύ κρίσιμη αυτή στιγμή για την ιστορία του, αλλά και για την χώρα μας- στις πλάτες και στις ικανότητες ενός ισχυρού πολιτικού προσώπου. Ενός προσώπου ικανού να επιβάλει νέους όρους στην πολιτική αναμέτρηση και να φέρει εις πέρας την πολύ δύσκολη εκλογική μάχη που έρχεται.
Προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναδείχθηκε αυτό το ηγετικό πρόσωπο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό στην Κορινθία ότι τον στήριξα δυνατά το 2007 στις τότε εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης προέδρου. Ότι αγωνίστηκα μαζί του, γιατί πίστευα και πιστεύω στην πολιτική του αξία, τις ηγετικές του ικανότητες και το μεγάλο του πείσμα. Όπως το 2007 έτσι και σήμερα τον θεωρώ ως τον κατάλληλο για την ηγεσία του κόμματος:
-γιατί απέδειξε τις ικανότητες του φέρνοντας εις πέρας την δύσκολη (και για πολλούς ακατόρθωτη) αποστολή της ολοκλήρωσης του PSI, θυσιάζοντας μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου με την ανάληψη της θέσης του Υπουργού Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2011
-γιατί υποθήκευσε το πολιτικό του μέλλον, βάζοντας την πατρίδα πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τράβηξε «το κάρο» μέχρι εδώ, την ώρα που άκουγε κάθε απίθανο ισχυρισμό και κάθε κατηγορία
-γιατί από την αρχή της κρίσης, επέδειξε έντιμη και συνεπή στάση, χωρίς κωλοτούμπες και πολιτικαντισμούς. Είπε την αλήθεια χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη, που καλούταν να πάρει το μεγάλο βάρος της σωτηρίας της χώρας και έδωσε μάχες στην Ευρώπη, μέσα σε ένα κλίμα δυσμενές και πολλές φορές προκατειλημμένα αρνητικό.
-γιατί έχει την προσωπική δυναμική και φιλοδοξία να ενώσει όλο το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη στιγμή του, να οργανώσει και να συσπειρώσει τη βάση και με ισχυρά επιχειρήματα να πείσει τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κύριο εκφραστή της κεντροαριστεράς στην χώρα μας.
-γιατί είναι εκείνη η ισχυρή πολιτική φυσιογνωμία, που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι το Κίνημα που παραδοσιακά κατοχύρωσε ελευθερίες και εξέφρασε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που ζητά πρόοδο, εργασία, ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και δημοκρατία, μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και να βάλει την χώρα σε μια νέα εποχή.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έχει ανάγκη από «προσωπική αυλή» αλλά από αφοσιωμένους και πιστούς πολιτικούς συνοδοιπόρους. Προσωπικά, είμαι σίγουρη ότι θα λειτουργήσει συνεκτικά στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα συσπειρώσει τα μέλη του κόμματος, ότι θα φέρει πίσω αυτούς που απομακρύνθηκαν για διάφορους λόγους, ότι θα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή συνεργατών  και ότι θα συνεργαστεί με όλους με μοναδικό στόχο το καλό της χώρας. Ως άνθρωπος με γνωστό ήθος και πολιτική εντιμότητα, είμαι σίγουρη ότι θα πραγματοποιήσει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη και με πρόνοια για εκείνους που σήμερα είναι φοβισμένοι μέσα στη δίνη της κρίσης. Πιστεύω ότι με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο τιμόνι της χώρας, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση, γιατί έχει την ικανότητα να δημιουργήσει κοινωνικές  συμμαχίες και να κινητοποιήσει εκείνες τις εθνικές δυνάμεις, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας, από το ισχυρό σοκ που βιώνει. Και είναι σαφώς ο πλέον αξιόπιστος για υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, πείθοντας τους ευρωπαίους εταίρους μας για την ανάγκη σταθερών και συνεχόμενων αναπτυξιακών πολιτικών.
Άλλωστε τα δύσκολα δεν τον φοβίζουν. Το απέδειξε όταν το 1989 μπήκε στο ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου που αποτελούσε τον στόχο μιας άνανδρης και συκοφαντικής επίθεσης χωρίς έλεος. Το απέδειξε σε όλες τις κυβερνητικές θέσεις που ανέλαβε. Το απέδειξε με την ολοκλήρωση της δύσκολης αποστολής που ανέλαβε ως Υπουργός Οικονομικών. Και είμαι σίγουρη ότι θα το αποδείξει και ως νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας πολύ σύντομα!