Απογοητευμένοι έφυγαν οι κάτοικοι των Εξαμιλίων από αστυνομία και Εισαγγελία

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία στην πλατεία Περιβολάκια στην Κόρινθο πραγματοποίησαν το πρωί η επιτροπή αγώνα και 100 περίπου κάτοικοι των Εξαμιλίων για το μεγάλο πρόβλημα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή τους. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη υπάρχει μία νεκρή γυναίκα και ένας ηλικιωμένος ανάπηρος, θύματα της λαίλαπας που μαστίζει το τελευταίο διάστημα αρκετές περιοχές της χώρας και του νομού. Οι κάτοικοι παρέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Δήμο, την αστυνομία και την Εισαγγελία ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση και προστασία της περιουσίας και της ζωής τους.

Το αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό!
Δυστυχώς όμως, όπως ανέφεραν μέλη της επιτροπής αγώνα, το αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας μετά τις επαφές που είχαν, ήταν άκρως απογοητευτικό! Γιατί όπως ανέφεραν, η μεν αστυνομία είπε εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα κρατητήρια και οι φυλακές έχουν γεμίσει και δεν χωρούν άλλους κακοποιούς, ενώ η δε Εισαγγελία, τους δήλωσε, επίσης εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα τελευταία νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τους «δένουν τα χέρια» και δεν μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Έτσι οι κάτοικοι δήλωσαν, ότι αυτό που κατάλαβαν χθες από όσα άκουσαν είναι ένα και αυτό είναι άκρως δραματικό που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους απλούς πολίτες: Ότι δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί το κράτος!

Χ. Μελέτης: Μας είπαν ότι οι φυλακές είναι γεμάτες

Σε δηλώσεις του για τον θέμα ο κάτοικος της περιοχής και δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Χ. Μελέτης ανέφερε: «Φύγαμε απογοητευμένοι από τις συναντήσεις που είχαμε. Η αστυνομία είπε ότι οι φυλακές είναι γεμάτες και δεν χωράνε άλλοι και ότι προτείνουν να κάνουν οργανωμένες επιχειρήσεις, αλλά δεν καλύπτονται από ανώτερες αρχές. «Και να πιάσουμε κακοποιούς, που να τους βάλουμε;», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ζητήσαμε να στείλουν έγγραφα στο υπουργείο και να ζητήσουν ενίσχυση με αστυνομικούς και να φύγουν αστυνομικοί από τα γραφεία και να βγουν στους δρόμους, στα χωριά και στις γειτονιές. Να πάρουν αστυνομικούς από τους «μεγάλους» και να τους φέρουν στα τμήματα. Οι μεγάλοι που έχουν λεφτά, ας πάρουν ιδιωτική ασφάλεια»…

«Δεμένα τα χέρια» των δικαστικών αρχών…
Από την άλλη η Εισαγγελία ανέφερε ότι με τα τελευταία νομοσχέδια τους «δένονται τα χέρια» και δεν μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Και η ίδια η κα Εισαγγελέας δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα διάρρηξης στο σπίτι της και καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

Έχουμε ήδη έναν νεκρό κι έναν ανάπηρο από την εγκληματικότητα!
Δεν είμαστε υπέρ της αυτοδικίας, ούτε υπέρ του να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, αλλά βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος άμεσα και να μπορεί για παράδειγμα να παραχωρεί ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος τα βράδια ώστε να μπορούν να περιπολούν εθελοντές για να βοηθηθούμε μόνοι μας! Οι κάτοικοι θέλουν ιδιωτική ασφάλεια αλλά δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν! Κι έχουμε ήδη έναν νεκρό κι έναν ανάπηρο στο χωριό από την εγκληματικότητα!  Έμμεσα μας είπαν ότι δεν υπάρχει κράτος!! Απογοητευτήκαμε γιατί καταλάβαμε ότι δεν έχουμε καμία στήριξη. Πρέπει να βρεθεί αστυνομική δύναμη όσο το δυνατόν συντομότερα και να διατεθούν στα αστυνομικά τμήματα. Καταλαβαίνω απόλυτα τον αστυνομικό διευθυντή, γιατί έχει στη διάθεσή του 60 αστυνομικούς λιγότερους απ΄ όσους είχε ο προηγούμενος διευθυντής! Αλλά κι εμείς τι να κάνουμε; Ο κόσμος φοβάται…».

Να κοιτάξουν άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα, πριν να είναι πολύ αργά!
«Υπάρχει πλήρη απογοήτευση από όλους, αφού ήταν σαν να μας είπαν ότι θα πρέπει να μείνουμε όπως είμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας! Λύσεις δεν βλέπουμε, μετά απ΄ όσα ακούσαμε σήμερα. Πρέπει λοιπόν να προωθηθεί ο εθελοντισμός σε πολλές μορφές, ακόμα και για τις περιπολίες κατά της εγκληματικότητας. Να αλλάξει ο νόμος άμεσα και να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για να μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας. Κάνω έκκληση στους ιθύνοντες να κοιτάξουν άμεσα και αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα, πριν να είναι πολύ αργά!», κατέληξε φανερά φορτισμένος ο κ. Μελέτης…