Οργή και αγανάκτηση στη Νεμέα για τους βουλευτές που τους αγνόησαν

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011


Βαρύτατες είναι οι καταγγελίες πολιτών και φορέων για τους αιρετούς του νομού τους οποίους όπως λένε εμπιστεύτηκαν

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι κάτοικοι, ο Δήμος, ο Εμπορικός σύλλογος, οι αγρότες και οι φορείς της Νεμέας για να μην κλείσει η τοπική Οικονομική Εφορία της περιοχής. Όλοι μιλούν για μια αιφνιδιαστική απόφαση χωρίς ενημέρωση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση 10.000 πολιτών της ευρύτερης περιοχής και ερημώνει τη Νεμέα, αλλά και ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη από τις 8:00 το πρωί έξω από το κτίριο, κάτι που συνεχίστηκε και χθες. Βαρύτατες είναι οι καταγγελίες πολιτών και φορέων για τους αιρετούς του νομού τους οποίους όπως λένε εμπιστεύτηκαν και οι ίδιοι τους αγνόησαν…

Α. Καλλής:
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν… Μας «χρύσωσαν το χάπι» με την αυτονομία του Δήμου και σιγά –σιγά «κατακρεουργούν» την περιοχή μας με την κατάργηση όλων σχεδόν των υπηρεσιών. Υπεύθυνοι είναι όλοι οι αιρετοί του νομού και οι βουλευτές που σήμερα βέβαια δεν βρίσκονται εδώ. Δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ και δεν «θα τους αφήσουμε έτσι». Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων! Πρόκειται για τα παιδιά μας και την ίδια μας τη ζωή. Είμαστε οργισμένοι και αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Εδώ μιλάμε για διάλυση όλων όσων δημιούργησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας».

Ε. Ανδριανάκος:
Άδικη και αιφνιδιαστική η απόφαση

«Είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι, απέναντι σε μια απόφαση άδικη και αιφνιδιαστική, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση σχετικά με το κλείσιμο της ΔΟΥ. Η συγκεκριμένη Εφορία εξυπηρετεί 10.000 πολίτες από τη Νεμέα, την ορεινή Αργολίδα και χωριά της ορεινής Κορινθίας. Με μια οριζόντια απόφαση, βάζουμε όλον αυτό τον κόσμο να πηγαίνει να εξυπηρετηθεί στην Κόρινθο. Ο Δήμος παρέχει χώρο για τη στέγαση της ΔΟΥ και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας, οπότε δεν ισχύει η δικαιολογία του κόστους για το κράτος. Είμαστε αποφασισμένοι, αναγκαστήκαμε να είμαστε εδώ και να κάνουμε κατάληψη, ώστε μέσα απ΄ αυτή την ενέργεια να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Κ. Φρούσιος:
Εμπιστευτήκαμε λάθος ανθρώπους

«Επιχειρείται όπως βλέπουμε μεγάλη συρρίκνωση της περιφέρειας. Είναι πλέον αντικίνητρο να μείνει κάποιος στην περιφέρεια. Φαίνεται ότι την επανάπαυσή μας όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι την εκμεταλλεύτηκαν. Η κατάληψη είναι συμβολική αφού πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση. Και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν σήμερα. Γιατί εμπιστευτήκαμε λάθος ανθρώπους…».