Δ. ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σάββατο απόγευμα, μια βδομάδα πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 και αντί να μελετώ καταλόγους, εκλογικούς ή να προσπαθώ να επικοινωνήσω με φίλους επιχειρηματίες, να τους ζητήσω τη στήριξη τους, αποφάσισα να πάω στην Ευρωστίνη και συγκεκριμένα στο χωριό Πύργο, να παρακολουθήσω το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»…
Η εισήγηση του αγαπητού μου φίλου, ομιλητή Σπύρου Καχριμάνη και οι πρώτες τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, μου ξύπνησαν έντονες στιγμές και με έκαναν να τοποθετηθώ, κάνοντας μια αναδρομή της τελευταίας 15ετίας.
Θυμήθηκα πρώτα, 14 χρόνια πριν, όταν για πρώτη φορά είχα εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας που είχα κάνει μια γραπτή εισήγηση και ζητούσα από  τα μέλη του Δ.Σ να εγκρίνουν την δημιουργία μόνιμης ειδικής επιτροπής στο Επιμελητήριο με συμμετοχή αγροτών, εκπροσώπων τους από Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς, Γεωπόνων, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εμπόρων που πουλούν εφόδια στους αγρότες και εμπόρων που μεταποιούν ή διακινούν τα αγροτικά προϊόντα,  θεωρώντας ότι πρέπει να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ως Νομός, με τον μοναδικό τρόπο, την συνεργασία.
Θυμήθηκα, ένα δυο χρόνια αργότερα, όταν πρωτοστάτησα και δημιουργήσαμε το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΝΩΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης της παρουσίας μας στο εξωτερικό, που όμως θεωρήθηκε από ορισμένους, ως ενέργεια ενάντια στους αγρότες.
Ήταν εποχή που όλοι νομίζαμε ότι κρατάμε στα χέρια μας χρυσάφι και ότι και να κάνουμε, θα μας παρακαλάνε να τους το πουλάμε.
Όταν  άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σύννεφα για τη σουλτανίνα, το 2004 και με μια πρωτοβουλία κάποιων, συναντηθήκαμε ορισμένοι εξαγωγείς φρούτων να συζητήσουμε κάποιας μορφής συνεργασία, για να αντέξουμε την καταιγίδα που βλέπαμε ότι ερχόταν, φίλος και συνάδελφος, είπε ότι ‘’ είναι καλό να συνεργαστούμε, για το καλό των άλλων και των μικρών, γιατί όπως είπε, αυτός είναι μεγάλος εξαγωγέας και θα κλείσει τελευταίος…...’’
Δυστυχώς λοιπόν, ούτε τότε που υπήρχαν οι ευκαιρίες προσπαθήσαμε να τις αρπάξουμε και να πάμε ακόμα πιο μπροστά, αλλά και όταν έρχονταν τα δύσκολα, όλοι μας περιμέναμε να πάθουν ζημιά οι άλλοι και εμείς να είμαστε οι μόνοι που θα αντέξουμε.
Το αποτέλεσμα, από 45 με 50 συσκευαστήρια φρούτων, πριν μερικά χρόνια, να έχουμε σήμερα ούτε 10 και με τα όποια προβλήματα, που γνωρίζουμε όλοι μας.
Και ήρθαν τα τελευταία 2-3 χρόνια που τα μαύρα σύννεφα σκέπασαν όλον τον ουρανό και χτυπούν όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μορφής.
Η συμπεριφορά μας όμως η ίδια……
Ακόμα και τώρα, το ίδιο ελπίζουμε « να πάθουν ζημιά οι άλλοι και εμείς να είμαστε οι μόνοι που θα αντέξουμε»
Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
Στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, των εξοπλισμών και των μεταφορών, που τα πάντα μπορούν να παραχθούν παντού και εύκολα και φτηνά μπορούν να πάνε παντού, που το παραγωγικό μοντέλο που γνωρίζαμε έχει καταρρεύσει και η οικονομική ολιγαρχία έχει αρχίσει ένα λυσσαλέο οικονομικό πόλεμο, σε μια προσπάθεια να ελέγχει και να καθορίζει τις τύχες μας, μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντέξουμε και να επιβιώσουμε.
Θα τολμήσω να πω ότι «μόνοι μας είμαστε ένα μηδενικό, ο καθένας μας, όλοι μαζί όμως μπορούμε να φτιάξουμε μια αλυσίδα»
Μόνο έτσι, δε θα παρασυρθούμε και θα αντέξουμε, έτσι θα μπορέσουμε και να κόψουμε τον δρόμο σε όλους αυτούς, που με τη μορφή των ειδικών, των τεχνοκρατών και των πεφωτισμένων, προσπαθούν να μας ελέγξουν και να καθορίσουν τις τύχες μας.
Όραμα μου λοιπόν, είναι η δημιουργία  «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε λίγοι, γι’ αυτό όμως είμαστε πάρα πολλοί.
 Αυτό που γνωρίζουμε καλά, είναι να «φυτεύουμε ελπίδα» και στα καμένα, να βλέπουμε την κάθε μέρα με αισιοδοξία.
Έχουμε υπομονή και επιμονή, αναμένουμε στη γραμμή εκκίνησης, να γίνουμε οι νέοι πρωταγωνιστές.
Είμαστε ισότιμοι σένα ιστό που όλο και διευρύνεται.
Τα κρυφά μας χαρίσματα είναι οι θησαυροί δεξιοτήτων μας, που μπορεί μέχρι τώρα να αγνοούσαμε, όμως καλλιεργούμε τα ταλέντα μας και ερχόμαστε στον κόσμο των απεριόριστων δυνατοτήτων.
Όλοι μαζί  μπορούμε να πετύχουμε.
Ας δηλώσουμε όλοι παρών,  στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011.
Μέσα από τόσους υποψήφιους, μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτούς που έχουν τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια προβλήματα και δε μας βλέπουν ως μέσο ή σκαλοπάτι για την προσωπική τους ανάδειξης. Αυτούς που μπορούμε μαζί και ισότιμα, να δημιουργήσουμε την αυριανή μέρα, για μας και τα παιδιά μας.
ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Υποψήφιος στο ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Με το συνδυασμό ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Με υποψήφιο πρόεδρο τον επιχειρηματία- Οικονομολόγο  ΒΛΑΣΗ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ