Κορινθία: "Ψωνισμένοι Καρδινάλιοι" υποψήφιοι βουλευτές

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

 


Σίγουρα, περιμέναμε να δούμε πολλά σε αυτές τις εκλογές και στην Κορινθία όπως και σε όλη τη χώρα. Παρότι είναι ακόμα νωρίς και δεν έχει καν προκηρυχθεί η προεκλογική περίοδος,  τα "πρώτα σημάδια" είναι ήδη ορατά.

Κάποιοι -ες, υποψήφιοι βουλευτές στην Κορινθία, έχουν ήδη "ψωνιστεί" επικίνδυνα. Και δεν το λέω εγώ, -μακάρι να το έλεγα μόνο εγώ-, το λένε σε κάθε πηγαδάκι και σε κάθε γωνιά , οι ίδιοι οι πολίτες. Οι ψηφοφόροι δηλαδή, που θα κληθούν στις 21 Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα και το πρόσωπο που επιθυμούν.

Τα περιστατικά είναι ήδη αρκετά και διόλου αμελητέα. Περιστατικά με λόγο έπαρσης και μεγαλομανίας, απ΄ αυτά που διώχνουν τον κόσμο και από τα κόμματα και από την πολιτική. Κι όπως είπα, είμαστε ακόμα πολύ νωρίς μέχρι τις εκλογές. Τις τελευταίες μέρες τι θα γίνει δηλαδή?

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά το ρόλο τους. Ο βουλευτής και ο υποψήφιος βουλευτής είναι εκπρόσωποι του εκάστοτε κόμματος, του λαού και των πολιτών. Είναι -ή πρέπει να είναι-, "υπηρέτες" του λαού κι αυτοί που μεταφέρουν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους για μια καλύτερη ζωή. Κι αυτοί που κάνουν το παν για να τα επιλύουν.

Οι "Καρδινάλιοι" δεν χωρούν πλέον , ούτε στα κόμματα, ούτε στην πολιτική. Και σίγουρα δεν έχουν καμία τύχη. Ας αποφασίσουν λοιπόν, αν θέλουν να είναι με τους πολίτες, ή αν θέλουν να ζουν στον "δικό τους μαγικό κόσμο". Όσο είναι ακόμα καιρός. Γιατί φοβάμαι ότι θα προσγειωθούν πολύ απότομα και με δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους, ίσως και για το κόμμα που εκπροσωπούν....

Με αγάπη και εκτίμηση πάντα

Γ. Ρουμελιώτης