30 χρόνια σπατάλη εκατομμυρίων, χωρίς έργα για την ανομβρία !

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

 


Εδώ και 30 χρόνια γνωρίζουν όλοι ότι η ξηρασία και η ανομβρία θα είναι το "καρκίνωμα" των παραγωγών σε όλη σχεδόν την Κορινθία.  

Εδώ και 30  χρόνια, δόθηκαν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε διάφορα έργα, σπαταλήθηκαν με υπερβάσεις έργων και τα γνωστά "κόλπα" των εργολάβων, άλλα τόσα.

Εδώ και 30 χρόνια σπαταλήθηκαν εκ. ευρώ σε ανούσια έργα για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι , γνωστοί και φίλοι, με βασικό γνώμονα και επιδίωξη, μόνο την ημέρα των εκλογών και την κάλπη.

Και δεν μπόρεσαν οι "αρμόδιοι" να διαθέσουν λίγα εκ. ευρώ για έργα υδρομάστευσης στις "επικίνδυνες" περιοχές όπως είναι σήμερα η Βόχα, ώστε το νερό να παραμένει ή στον υδροφόρο ορίζοντα ή να αποθηκεύεται για περιόδους έκτακτης ανάγκης όπως η φετινή.

Όλοι όσοι κόπτονταν όλα αυτά τα χρόνια για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, "σπατάλησαν όλη τους την καλή διάθεση" σε κάποιες επιδοτήσεις για να "κλείσουν στόματα" και να συνεχίσουν βέβαια να τους έχουν ανάγκη εσαεί, να τους "έχουν στο χέρι" για πάντα.

Ξέχασαν ή ήθελαν να ξεχάσουν, ότι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία είναι το νερό, η πηγή κάθε μορφής ζωής. Σίγουρα πάντως, δεν ήταν τόσο αφελείς, ώστε να νομίζουν ότι θα έχουμε ικανές και αρκετές βροχοπτώσεις κάθε χρόνο.

Χωρίς βεβαίως να παραλείπεται και η ευθύνη αρκετών αγροτών που δήλωναν "ικανοποιημένοι" από τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις.

Τώρα, το μόνο που μένει, είναι να παρακαλάμε το Θεό και τη φύση, να φέρει βροχές. Τη στιγμή που πολλοί αγρότες ήδη έχουν αρχίσει και εγκαταλείπουν την παραγωγή όταν χρειάζεται να αγοράζουν από "μαυραγορίτες" το νερό ιδιωτικών γεωτρήσεων για πότισμα με 100-120 ευρώ την ώρα!!

Γιατί οι ιθύνοντες και οι "σωτήρες μας" όλα αυτά τα χρόνια, κατάφεραν να "μας πνίξουν σε μια κουταλιά νερό"!!!

Γ. Ρουμελιώτης