5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο (26/27.2.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια οκτώ (908) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τέσσερα (604) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τέσσερα (304) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα ένα (171) άτομα, από τα οποία ογδόντα οκτώ (88) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τρία (83) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα πέντε (45) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Δύο (2) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ) στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Έξι (6) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 30ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οκτώ (8) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
  • Πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση κλοπής σε νηπιαγωγείο, στη Σκάλα Λακωνίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αγρόκτημα ημεδαπού, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής σε όχημα ημεδαπού, στις Αμύκλες Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, σε βάρος ενός 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, για κλοπή και από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή και σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα τέσσερις (234) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είκοσι μία (21) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και μία (1) παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικής, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης στην Κορινθία και μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στη Μεσσηνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.






READ MORE - 5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ 20ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 20χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο, το οποίο αναζητείται, αφαίρεσαν όχημα αλλοδαπού, καθώς και χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του. Το ανωτέρω όχημα, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.
READ MORE - ΣΥΛΛΗΨΗ 20ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σε μια λακωνική δήλωσή του που φανερώνει πολλά και έχει ιδιαίτερο νόημα, ο πρ. πρόεδρος του Δ.Σ. Κορινθίων και νυν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ν. Σταυρέλης, αναφέρει τα εξής:  «Ευχαριστώ τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για τις υποδείξεις του στο πρόσωπό μου και για την αξιολόγηση του “όψιμου ενδιαφέροντός μου και της ιδιαίτερα υποκριτικής ευαισθησίας μου” για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών ή Λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου».


READ MORE - Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΄ΕΙΣΘΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ κε ΝΑΝΟΠΟΥΛΕ΄

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής:  «Με έκπληξη διαβάσαμε το από 22 Φεβρουαρίου 2015 δελτίο τύπου του κ. Νανόπουλου επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών με τον βαρύγδουπο τίτλο  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ....
Μάλιστα  χρησιμοποιούνται  απίθανες εκφράσεις του τύπου :
“Τριτοκοσμική ποιότητα ζωής”
“Ανικανότητα Δημοτικής Αρχής”
“Φαραωνικά έργα”
“Ζητάμε από τους κατοίκους να αντιδράσουν δυναμικά”
“Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Ελλάδας και της Ευρώπης να λάβουν θέση ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ τώρα σκληρά κάθε ανεύθυνο πολιτικάντη”
Κύριε Νανόπουλε έχετε χάσει πλήρως την ψυχραιμία σας. Σας έχουμε πει και πάλι ότι τα 5 χρόνια είναι πολλά.
Τώρα όσον αφορά το θέμα της εγκληματικής μας αδιαφορίας στο Περιγιάλι που ανακαλύψατε με τα πρωτοπαλίκαρα σας από το Λέχαιο (γνωστοί στην τοπική Κοινωνία με τις απορριφθείσες ενστάσεις τους κατά υποψηφίων  δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Κορίνθου, του Άσσου και της Αρχαίας Κορίνθου)  σας κάνουμε γνωστά τα εξής:
·         Κατ' επανάληψιν έχουμε αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον για την εναπόθεση κλαδιών και προϊόντων της Υπηρεσίας Πρασίνου (χορτάρια, γκαζόν κλπ)  του Δήμου Κορινθίων
·         Ποιοι βάζουν τις φωτιές τους γνωρίζετε εσείς προσωπικά καλύτερα από όλους μας. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε.
·         Για τον ΧΑΔΑ του Περιγιαλίου κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί στο Δήμο μας.
·         Το Περιγιάλι είναι μία από τις καλύτερες τοπικές κοινότητες  του Δήμου Κορινθίων και η ποιότητα ζωής των φιλοπρόοδων κατοίκων είναι πολύ καλή. Δεν καταλαβαίνετε κύριε Νανόπουλε ότι υποβαθμίζετε,  υποτιμάτε και συκοφαντείτε  τους κατοίκους της περιοχής αποκαλώντας  αυτούς και τα παιδιά τους “τριτοκοσμικούς” με βασική αιτία τον Δήμαρχο των έργων όπως ειρωνικά  μας ονομάζετε;
·         Και σαν να μην έφθανε το Περιγιάλι μίλησε για ανύπαρκτα προβλήματα στην Τενέα και σε άλλες περιοχές. Ποιες εννοεί; Οι μάσκες πέφτουν.
·          Για τα επονομαζόμενα φαραωνικά έργα δεν θα ασχοληθούμε σήμερα. Όταν τελειώνουν το ένα μετά το άλλο και θα τα παραδίδουμε σε χρήση των κατοίκων θα αναφερθούμε. Άλλωστε το πλούσιο έργο δράσης της Δημοτικής Αρχής αναγνώρισε ο Κορινθιακός Λαός και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις δημοτικές εκλογές για τρίτη συνεχόμενη  θητεία. Πάντως εσείς κ. Νανόπουλε δεν θα έχετε συμβάλει ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα με τις προηγούμενες μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Ο κ. Νανόπουλος κάλεσε τον κ. Χασικίδη (που πρόσφατα του ζήτησε να παραιτηθεί), τον κ. Καμπούρη και τον κ. Μελέτη να υπερασπισθούν τα δικαιώματα αυτών που τους εξέλεξαν. Εδώ είναι η διαφορά μας κύριε Νανόπουλε .Ότι εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των Κορινθίων, ενώ εσείς μιλάτε μόνον για τους ψηφοφόρους σας , όπως άλλωστε το έχετε ξαναπεί με τις ευχαριστίες σας   μετά τις εκλογές.
·         Όσον αφορά το προσκλητήριο του κ. Νανόπουλου για ξεσήκωμα και δυναμική αντίδραση των κατοίκων κάνουμε ένα σχόλιο μόνο: Οι Μάσκες έπεσαν κ. Νανόπουλε .
·         Περιμένουμε λοιπόν  ως ανεύθυνοι πολιτικάντηδες , κατά τον κ. Νανόπουλο, να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ ΣΚΛΗΡΑ  από τα αρμόδια όργανα της Ελλάδας και της Ευρώπης επειδή με υπευθυνότητα  επί 9 συναπτά έτη  διαχειριζόμαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο Κορινθίων. Προφανώς ο κ. Νανόπουλος θα ήθελε η Κόρινθος και όλος ο Δήμος να είχαν τη τύχη άλλων μεγάλων δήμων  της Πελοποννήσου με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.
·         Κλείνοντας ενημερώνουμε τον κ. Νανόπουλο και τους ελάχιστους πλέον πολιτικούς του φίλους που του έχουν απομείνει  ότι και το θέμα των απορριμμάτων,  αυτή η Δημοτική Αρχή θα το λύσει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχει εκ του νόμου, όπως έλυσε και  πολλά άλλα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο κ. Νανόπουλος να μην σφυρίζει αδιάφορα και να καταψηφίζει τα σχετικά θέματα που πρόκειται να έλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους δημόσιους διαγωνισμούς προκειμένου να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με υπάρχουσες εγκεκριμένες πιστώσεις 2.400.000 € και 600.000 € και από την προηγούμενη Κυβέρνηση και από τη σημερινή Κυβέρνηση. Έτσι λειτουργεί η Δημοτική Αρχή Πνευματικού: Δεν επιβαρύνει τους δημότες  με επιπλέον τέλη, διότι γνωρίζει να κινείται, να διεκδικεί , να υλοποιεί δράσεις και για το περιβάλλον. 
Δυστυχώς ο κ. Νανόπουλος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων ιδιαίτερα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αυτό των απορριμμάτων, για το οποίο όφειλε να γνωρίζει ότι η διαχείριση ποτέ δεν ήταν αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης».

                                                                       

           









READ MORE - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΄ΕΙΣΘΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ κε ΝΑΝΟΠΟΥΛΕ΄

Συμμαχία Πολιτών Δήμου Κορινθίων: Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΄Συμμαχίας Πολιτών΄ του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: "Από την Πέμπτη 19/02/2015 φωτιές που άναψαν άγνωστοι, καίνε τα κλαδιά και τα αστικά απόβλητα  που γεμίζουν την «κλειστή» χωματερή του ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ. Πυκνοί καπνοί καρκινογόνων διοξινών που παράγονται από την ανεξέλεγκτη καύση των πλαστικών που περιέχονται στα απορρίμματα, τα οποία ασυνείδητοι συνεχίζουν να απορρίπτουν στην κατά τα άλλα κλειστή χωματερή, καταδικάζουν αργά τους περιοίκους. Μία ενέργεια για την οποία έχουν ήδη επιβληθεί στον Δήμο Κορινθίων δεκάδες χιλιάδες Ευρώ σαν πρόστιμα, τα οποία βεβαίως πληρώνουν από την τσέπη τους οι Δημότες. Δηλαδή πληρώνουν για να είναι καταδικασμένοι να ανέχονται μία τριτοκοσμική ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους με ευθύνη του «δήμαρχου των έργων». Αδιάψευστος μάρτυρας η τηλεοπτική κάμερα του τοπικού σταθμού ΑΧΙΟΝ η οποία κατέγραψε σήμερα και ενώ η φωτιά δεν έχει σβήσει, όχημα του Δήμου Κορινθίων να προσέρχεται για να ξεφορτώσει στον χώρο. Βέβαια αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της ΤΕΝΕΑΣ αλλά και αλλού με τις χωματερές στην περιοχή τους.  Είναι γνωστή σε όλους η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Είναι γνωστό ότι ασχολείται κυρίως με φαραωνικά έργα σαν την περίφημη ΤΡΙΗΡΗ κόστους εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ αδυνατεί να βελτιώσει στο ελάχιστο την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Με όλα αυτά τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί για αυτά τα έργα, μια οποιαδήποτε άλλη, σοβαρή όμως και μετρημένη δημοτική αρχή, θα είχε μεταμορφώσει όλο τον Δήμο σε Πανελλαδικό κόσμημα και δεν θα περιοριζόταν σε συνεντεύξεις τύπου για να αναγγείλει περιχαρής το μεγαλύτερο της μάλλον έργο, δηλαδή ότι «εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός», κάτι που έχει καθυστερήσει μήνες λόγω της ανικανότητας της να διαχειρισθεί τα τετριμμένα.  Καλούμε τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, να σκύψουν πάνω στο σοβαρό πρόβλημα που απειλεί σοβαρά την υγεία των κατοίκων και να φροντίσουν να δοθεί λύση στο θέμα με ευθύνη της κυβέρνησης αφού είναι εμφανές ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει τις δυνάμεις και τις ικανότητες. Ζητάμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Χασικίδη που εκλέγεται στην Τενέα, τον  Αντιδήμαρχο που εκλέγεται στο Λέχαιο κο Καμπούρη και τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για το θέμα κο Μελέτη, να βρουν επιτέλους το θάρρος και να υπερασπισθούν τα δικαιώματα αυτών που τους εξέλεξαν. Ζητάμε από τους κατοίκους να αντιδράσουν δυναμικά, γιατί το πρόβλημα συσσωρεύεται και θα εμφανισθεί σε γενιές που δεν ευθύνονται. Καλούμε τις οικολογικές οργανώσεις που αντιλαμβάνονται σωστά τον ρόλο τους και όχι όσες δημιουργήθηκαν για να διαχειρισθούν χρήματα της Ε.Ε., να ενσκήψουν στο ζήτημα. Και τέλος καλούμε τα αρμόδια όργανα της Ελλάδας και της Ευρώπης να αντιληφθούν την αποστολή τους και να λάβουν θέση τιμωρώντας ΤΩΡΑ σκληρά κάθε ανεύθυνο πολιτικάντη.
READ MORE - Συμμαχία Πολιτών Δήμου Κορινθίων: Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων