Ξεκινά αύριο η 4η Πανελλήνια έκθεση ΄ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012΄

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012Παρά την οικονομική κρίση η έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας ΄ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012΄ που ανοίγει αύριο τις πύλες της, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές της χώρας παρόμοιες εκθέσεις ματαιώνονται λόγω της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας. Αυτό επεσήμανε και ο ίδιος ο πρόεδρός της Β. Νανόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας με αφορμή την έναρξη της έκθεσης. Στα ρεκόρ της 4ης αυτής έκθεσης συγκαταλέγονται πολλά, όπως τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει, αλλά και οι 213 εκθέτες που θα πάρουν μέρος, αφού ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν το 2009 που ανέρχονταν στους 190. Τότε μάλιστα η έκθεση καταλάμβανε εκθεσιακό χώρο 5.500 τ.μ . Όπως τόνισε ο κ Νανόπουλος φέτος υπάρχουν εκθέτες από τα Χανιά μέχρι την Καβάλα. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο γνωστό πλέον χώρο της πρώην Σωληνουργίας Κορίνθου. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6:30 το απόγευμα…

Β. Νανόπουλος:
Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό για την σύναψη συνεργασιών
Στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της έκθεσης ο κ. Νανόπουλος μεταξύ των άλλων σημείωσε τα εξής: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σου γνωστοποιήσω ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση της «4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κορινθία 2012», έχοντας υψηλούς στόχους ποιότητας και πληρότητας του Εκθεσιακού χώρου. Η έκθεση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και την υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία. Η Έκθεση θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κόρινθο, στο χώρο της επιχείρησης «Σωληνουργεία Κορίνθου», που παραχωρήθηκε δωρεάν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και θα διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 141 εκθέτες από 11 νομούς της χώρας που κάλυψαν πλήρως τα 3.500 τ.μ. του Εκθεσιακού χώρου, ενώ οι επισκέπτες έφθασαν τους 20.000. Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό έχουν σχεδιαστεί για την σύναψη συνεργασιών και συμφωνιών με επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Οι στόχοι της έκθεσης είναι:
 • Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας.
 • Η προώθηση των προϊόντων σε όλες τις περιοχές της χώρας και το εξωτερικό.
 • Η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
 • Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών.
 • Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Περιφέρειάς μας, με στόχο την ανίχνευση μελλοντικών συνεργασιών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτονται από την Έκθεση:
 1. Τρόφιμα και ποτά
 2. Οικοδομικά υλικά
 3. Αυτοκίνητα, σκάφη
 4. Μηχανήματα
 5. Βιομηχανικός εξοπλισμός
 6. Εξοπλισμός σπιτιού και επιχειρήσεων
 7. Τουρισμός
 8. Υπηρεσίες γενικά
 9. Ενέργεια, συστήματα ψύξης και θέρμανσης
 10. Βιολογικά προϊόντα
 11. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού - αγροτουρισμός, ιαματικός τουρισμός
 12. Παραδοσιακά προϊόντα χειροτεχνίας
 13. Φωτοβολταϊκά