ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗ ΝΕΤ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012


Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της ΝΕΤ, στην εκπομπή
« Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης έδωσε εξηγήσεις  για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ σήμερα, μάθαμε, πάθαμε, υπεστήκαμε πολλά».

Συγκεκριμένα είπε:

(….)

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, σήμερα μάθαμε, πάθαμε, υποστήκαμε πολλά και λέμε:

•Η στρατηγική μας οικοδομείται και βασίζεται στο μέλλον, σε συγκεκριμένες προτάσεις, ειλικρινείς, ρεαλιστικές, αποτιμημένες, κοστολογημένες, που μπορούν να είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Δεν είναι μια στρατηγική που κοιτάει στο παρελθόν.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε απολογούμενοι, ούτε να βρεθούμε στην άμυνα. Το αντίθετο. Πρέπει να αναδείξουμε τα λάθη μας, να αναδείξουμε τις λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις και επιλογές, αλλά ταυτόχρονα να μην πάμε σε μια λογική ισοπέδωσης των πάντων. Δεν το κάνουμε αυτό.
•Η συγνώμη είναι μια ειλικρινής πολιτική πράξη, που πρέπει να την εκφράσουμε, να τη διατυπώσουμε, να την αναδείξουμε, όχι ως μια αναγκαία εξιλέωση απέναντι στο παρελθόν, αλλά ως μια προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας ειλικρινούς σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με την ελληνική κοινωνία.
Η συγνώμη είναι μια πολιτική συμπεριφορά η οποία βέβαια συνοδεύεται με ορισμένες προτάσεις.
•Στην προεκλογική μας στρατηγική, διατυπώνεται καθημερινά δια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δια των στελεχών.
Διότι δεν αρκεί, όπως σας είπα, η εκφορά μιας συγνώμης, πρέπει να συνοδεύεται κι από έμπρακτη αλλαγή συμπεριφοράς με μια νέα προσέγγιση, με νέες τολμηρές προτάσεις, για το μοντέλο διακυβέρνησης. Ασφαλώς πρέπει να μιλήσουμε για την τελευταία διετία, για το μοντέλο διακυβέρνησης κι αυτό έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Άρα λοιπόν, πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν, ακόμα και στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είμαστε γενναίοι στην αυτοκριτική μας. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε εξίσου γενναίοι να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο μέλλον κι αυτό νομίζω είναι μια ευθύνη και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

•Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει ένα μεγάλο άγχος, μια μεγάλη ανασφάλεια, που είναι κακοί Σύμβουλοι για την προεκλογική εκστρατεία δεν  βοηθάει.
Δε σας βοηθάει αυτό. Στρέφει το βλέμμα της στο παρελθόν. Δεν έχει πρόταση για το μέλλον. Δεν κοιτάει στο μέλλον κι αυτό δείχνει ένα πρόβλημα μεγάλο. Το αναδεικνύει συνεχώς, επέστρεψε  δεύτερη φορά και είπε τα ίδια πράγματα και ο κόσμος αντιλαμβάνεται το άγχος και την ανασφάλειά της.
•Έχω το δικαίωμα να επισημάνω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγκλωβισμένη στο άγχος της, στο άγχος του κ. Σαμαρά, στην έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 6ηςΜαίου 2012 τόνισε:


Πιστεύω ότι είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Το λέμε όλοι, αλλά φοβάμαι ότι κυριαρχεί μια στάση συναισθηματική  των πολιτών ή της πλειοψηφίας των πολιτών, απέναντι στις εκλογές και το πολιτικό σύστημα.
Εάν επικρατήσει αυτή η στάση στις εκλογές, φοβάμαι ότι θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδα. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από μια ψήφο τιμωρητική, από μια ψήφο διαμαρτυρίας, δεν έχει ανάγκη από μια ψήφο να την πω συναισθηματική. Έχει ανάγκη από μια ψήφο ψυχραιμίας και λογικής, το έχουμε ανάγκη όλοι μας, το έχει ανάγκη πάνω απ΄ όλα η πατρίδα μας.