Κορινθία: Και τώρα ξεκινάει… η «σφαγή» της ψήφου

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019


Μετά και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όλοι αρχίζουν να επιδίδονται σε έναν απίστευτο και ανελέητο αγώνα. Τον αγώνα για την ψήφο. Και βεβαίως, αυτή η αναμέτρηση δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, αφού η απλή αναλογική «άνοιξε την όρεξη» σε πολλούς, που είδαν και… διαπίστωσαν (όλως τυχαίως) ότι είναι απαραίτητοι σε αυτή τη μάχη και ότι πρέπει να μπουν κι αυτοί στο προεκλογικό παιχνίδι.

Τα δύσκολα μόλις άρχισαν, όχι μόνο για τους υποψηφίους Δημάρχους –που είναι πάνω από 25 στους Δήμους της Κορινθίας-, αλλά και για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε με σκοπό να δεσμευτούν από τώρα κάποιοι, συγγενείς και φίλοι, να στηρίξουν τον υποψήφιο σύμβουλο. Και οι απαντήσεις συνήθως, είναι αδιευκρίνιστες. «Δεν ξέρω ακόμα», «έχω και τον ανιψιό μου που βάζει», «θέλω να σε στηρίξω αλλά βάζει ο εγγονός μου με τον άλλον» και πολλά – πολλά άλλα.

Ποιον  να πρωτοψηφίσουν και οι άμοιροι ψηφοφόροι που έχουν δεκάδες συγγενείς και άλλους τόσους φίλους!  Θα ήθελαν να μπορούσαν να τους ψηφίσουν όλους, αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται. Σημασία έχει πάντως, αυτές οι εκλογές να μην γίνουν η αιτία συγκρουσιακών καταστάσεων και παρεξηγήσεων επειδή ο ένας δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιον άλλον. Πάνω απ΄ όλα, πρέπει να σκεφτούν και οι δύο πλευρές, -ψηφοφόροι και υποψήφιοι-, ότι βαραίνει περισσότερο η επόμενη μέρα και ότι πρέπει και πάλι να μιλάνε και να έχουν μια καλή σχέση.

Οι εκλογές θα περάσουν και η ζωή θα συνεχιστεί. Θα είναι κρίμα να διακοπεί μια σχέση φιλίας ή συγγένειας, μόνο και μόνο για μία ψήφο. Σε αυτό τον αγώνα πάνω από όλα τα άλλα, πρέπει να επικρατήσει ο σεβασμός του ενός για τον άλλον, η εκτίμηση και η κατανόηση. Σε δύο μήνες όλη αυτή η ένταση των εκλογών θα έχει περάσει και τότε πρέπει ο ένας να μπορεί να κοιτάξει τον άλλον στα μάτια και βεβαίως να μπορούν να του πουν μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Και μάλλον αυτό, αξίζει περισσότερο από μια ψήφο….

G.R.

READ MORE - Κορινθία: Και τώρα ξεκινάει… η «σφαγή» της ψήφου