Έξι υποψήφιους ανακοίνωσε ο Νίκος Σταυρέλης

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

 


Έξι ακόμα υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε τις δύο τελευταίες μέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης.

Συγκεκριμένα:

 


Ο Τάσος Ξύδης.  Είναι στέλεχος πωλήσεων σε πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωργικών εφοδίων. Παράλληλα, μεταφέρει τις γνώσεις του ως καθηγητής σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών ΠΕΠΤΕΓ. Έχει υπάρξει Πρόεδρος του Σωματείου Συνεταιριστικών Εργαζομένων Νομού Κορινθίας.

Πολιτικά είναι Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορίνθου και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας.

Ο Τάσος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Κορινθίων.

 


Ο Γεώργιος Τσούμπας.  Είναι συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων PEPSICO ΗΒΗ για 22 έτη, όπου υπήρξε εργοδηγός. Εκλεγμένος στην ΟΜ Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Κορινθίων.

 


Ο Γκούτσης Γιάννης.  Είναι συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και Αντιπρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο Κορίνθου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε πολυετή συνδικαλιστική δράση στο Σωματείο Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις Ν. Κορινθίας. Παίρνει πρωτοβουλίες σχετικές με τον πολιτισμό για την ανάδειξη και διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανασυγκρότηση και νέους ρόλους με πραγματική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων.

Στις Εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο Νομό Κορινθίας εκπροσωπώντας την Προοδευτική Συμμαχία. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Νομού Κορινθίας.

O Γιάννης θα είναι υποψήφιος σύμβουλος στο Τ.Σ Κορίνθου

 


Ο Ζήμος Κώστας.  Είναι πρώην Δασικός Υπάλληλος από το 2015 με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Έχει διατελέσει μέλος του Δ/κου Συμβουλίου της ΠΕΔ Υπαλλήλων και μέλος, κοσμήτορας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασ/κων Δημοσίων Υπαλλήλων. Για 7 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αλμυρής (ΔΚ Γαλατακίου) και για 3 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Σαρωνικού, όπου για 2 χρονιές υπήρξε Αντιδήμαρχος των Διοικητικών-Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών. Από το 2010 ως το 2019 αποτέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων. Την περίοδο 2014-2017 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σαρωνικού. Το διάστημα 2018-2019 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων. Ο Κώστας θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Σαρωνικού.



Ο Κωνσταντέλλος Γιάννης. Υπήρξε μουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων για 50 χρόνια. Παράλληλα διατηρούσε συνδικαλιστική δράση ως Πρόεδρος των Οικοδόμων Κορίνθου, Γραμματέας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ενώ για 20 και πλέον έτη αγωνίστηκε ως διαιτητής ποδοσφαίρου στο τοπικό και εθνικό πρωτάθλημα και είχε την ιδιαίτερη τιμή να είναι Αρχιδιαιτητής στην ΕΠΣ Κορινθίας επί πενταετία. Σήμερα παραμένει δραστήριος προσφέροντας εθελοντική εργασία σε φορείς του Δήμου με αντικείμενο την κοινωνική προσφορά. Είναι κάτι που τον τροφοδοτεί και του δίνει δύναμη και ποιότητα στη ζωή. Ο Γιάννης θα είναι υποψήφιος Σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.



Ο Σταμάτης Παναγιώτης.  Είναι ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με 35η ευδόκιμη υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό, σε πλοία και ναυτικές υπηρεσίες, Διευθυντής Διοικήσεως του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) 2008-2010, από όπου αποστρατεύτηκε το 2012. Είναι μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Αναλύσεων (ΑΣΑ) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΔΣ/ΕΑΑΝ). Αρθρογραφεί για στρατιωτικά και πολιτικά θέματα και δημοσιεύει άρθρα στο Academia.edu και στο Dikastiko.gr. Συμμετέχοντας πρώτη φορά στα κοινά πιστεύει ότι αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε σε μια κοινωνία που να σέβεται τους πολίτες, μακριά από αυταρχικές αντιλήψεις, με ανοιχτές διαδικασίες διακυβέρνησης, με συμμετοχικότητα, που θα ακούσει τα προβλήματα των δημοτών και θα δίνει άμεσα λύσεις. Ο Παναγιώτης θα είναι υποψήφιος Σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.

"Είναι χαρά μας που μας τιμούν με την παρουσία τους στην παράταξη, και που θα συμβάλλουν με τις γνώσεις και την μεγάλη πείρα τους στα κοινά και την αυτοδιοίκηση στη διόρθωση των κακώς κειμένων της Κορίνθου. Για να έχουμε ένα Δήμο πρότυπο, ένα δήμο που να μας αξίζει και να είμαστε περήφανοι για αυτόν".