Τρόμος για τον καύσωνα: Στο «κόκκινο» ο κρατικός μηχανισμός -Συστάσεις για τηλεργασία, κόβονται ρεπό στο ΕΚΑΒ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

 


Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου 1.30 ώρα και συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι ΟΤΑ, αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και ΔΕΔΔΗΕ ώστε να στηθεί ένας σχεδιασμός αντιμετώπισης του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε μέρα τα αρμόδια υπουργεία θα ενημερώνονται από την ΕΜΥ για την εξέλιξη του φαινομένου και θα αναπροσαρμόζουν τον σχεδιασμό τους.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους έγιναν συστάσεις για τηλεργασια όπου είναι δυνατή, συχνά διαλείμματα και όχι χειρωνακτική εργασία 12 με 4.

Για τους αρχαιολογικούς χώρους συζητήθηκε ο ορατός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς γι’ αυτό και έχει σταλεί στους δήμους να καθαρίσουν τους χώρους.

Η Ακρόπολη θα κλείσει τις επίμαχες ώρες ενώ θα μοιράζονται στους πολίτες νερά και ενημερωτικά φυλλάδια. Επίσης θα δημιουργηθεί κλιματιζόμενος χώρος.

Με δηλώσεις του, ο Βασίλης Κικιλιας σύστησε προσοχή στις ευπαθείς ομάδες και προστασία των ζώων συντροφιάς.

Επίσης μίλησε για μέγιστη δυνατή ευθύνη από όλους μας!

Δήμοι και περιφέρειες είναι σε εγρήγορση.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αρμόδιοι από τον ΔΕΔΔΗΕ για τον κίνδυνο ενός γενικού μπλακ άουτ.

Υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία ότι δεν ανακύψουν προβλήματα. Το σύστημα, λένε ότι είναι σε καλά επίπεδα γιατί υπάρχει και καινούργιος εξοπλισμός, ανθεκτικός σε μεγάλες θερμοκρασίες.

Επίσης έχουν καθαριστεί οι πυλώνες υψηλής τάσης για να μην “λαμπαδιάσουν”. Όπως και να χει, σε περίπτωση βλαβών, προτεραιότητα θα έχουν τα νοσοκομεία.

Κόβονται τα ρεπό στο ΕΚΑΒ, ώστε να είναι όλοι σε εγρήγορση για έκτακτα περιστατικά.

Ο Υπουργός πολιτικής κρίσης σε άτυπη ενημέρωσηπρος τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι θα μπαίνει λουκέτο και στα άλση όταν θα υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 3,4 και 5.