Αρναούτογλου: Προσοχή -Έρχεται λίβας

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

 


Ετοιμαστείτε για θερμοκρασίες άνω των 40 τις επόμενες μέρες με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά την «σκληρή» επέλαση του καύσωνα.
Ειδικότερα, για αύριο η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 41 βαθμούς στα κεντρικά, στους 42 τοπικά στο εσωτερικό της χώρας, στα δυτικά στους 39 βαθμούς, στα ανατολικά 36 βαθμοί, στα νότια στους 35 και στα βόρεια από 35 έως 41 βαθμούς.
Την Παρασκευή, πολύ ζέστη με την θερμοκρασία να κορυφώνεται. Μάλιστα θα έχουμε έναν λίβα ο οποίος θα είναι πολύ ξηρός. Ωστόσο ένας βοριάς στα ανατολικά νησιωτικά έως και 7 μποφόρ θα φέρει σημαντική δροσιά. Η θερμοκρασία στους 43 στα κεντρικά, στους 44 με 45 στα πεδινά, στους 37 στα νότια και στους 42 στα βόρεια.
Το Σάββατο επίσης λιακάδα και πολύ ζέστη με τις πιο τυχερές περιοχές να είναι από τα δυτικά των Κυκλάδων. Η θερμοκρασία στους 42 βαθμούς στα κεντρικά, στους 39 στα βόρεια και στους 36 στα νότια.
Την Κυριακή ζεστός ήλιος από το πρωί και πολύ ζέστη για ακόμη μια μέρα. Οι άνεμοι στα ανατολικά νησιωτικά από 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 38 στα κεντρικά και βόρεια και στους 33 στα νότια.
Τη Δευτέρα λιακάδα χωρίς ίχνος σύννεφου και ο βοριάς στο Αιγαίο παραμένει ενισχυμένος. Η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς στα κεντρικά, στους 32 στα νότια και στους 38 στα βόρεια. Στα δυτικά θα έχουμε 42 βαθμούς και στα ανατολικά 31 έως 35.
Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν αλλάζει κάτι και το πιθανότερο είναι να επανέλθει ο καύσωνας με 40αρια. Το ίδιο σκηνικό μέχρι και τις 22 Ιουλίου, αλλά από τις 24 Ιουλίου υπάρχουν ενδείξεις ότι θα οπισθοχωρήσει το κύμα ζέστης και στις 25-26 Ιουλίου θα επανέλθουμε σε πιο κανονικές θερμοκρασίες.