Ο "οργισμένος" Οκτώβρης που θα "κάψει το χαρτί" αρκετών υποψηφίων

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

 


Ζούμε την εποχή του αυτοδιοικητικού παραλογισμού και της αμετροέπειας ή είμαστε όλοι θύματα  προσωπικών ιντρίγκων και μισαλλοδοξίας?  

"Το γινάτι βγάζει μάτι" λέει ο σοφός λαός. Το ερώτημα όμως είναι, πόσα μάτια θα βγάλει και σε ποιο βαθμό...

Αυτός ο Οκτώβρης της "οργής", για ορισμένους υποψηφίους θα είναι αμείλικτος. Ο διχασμός και η "ανάγκη της εκδίκησης" θα φέρει δυστυχώς ολέθρια αποτελέσματα τα οποία θα γίνουν ορατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Και -δυστυχώς- οι συνέπειες για κάποιους θα είναι οδυνηρές. Αφού "θα κάψουν το χαρτί τους", παρότι νέοι σε ηλικία και παρά το γεγονός ότι αρκετοί απ΄ αυτούς θα μπορούσαν να έχουν μέλλον στην αυτοδιοίκηση.

Αυτόν τον Οκτώβρη, -επαναλαμβάνω, δυστυχώς-, για κάποιους θα κλείσει οριστικά ένας κύκλος. Που με τα θετικά και τα αρνητικά τους, είχαν ένα αξιοπρεπές πρόσημο στις τοπικές κοινωνίες.

Τώρα αυτό, θα πρέπει εκ των πραγμάτων ουσιαστικά και κυνικά να σβηστεί. Τώρα θα ζητήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους από άλλο μετερίζι, στο οποίο θα ηγείται ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια "δεν ήξεραν τι έλεγαν"!

Χωριό - χωριό, σπίτι - σπίτι, με εκφράσεις που δεν γράφονται, προσπαθούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους , για το "ποιος είναι ο αντίπαλος," πόσο ακατάλληλος και ανεπαρκής θα είναι για το Δήμο εφόσον εκλεγεί.

Και τώρα που θα είναι μαζί του, τι θα πουν άραγε? Με ποιο ηθικό σθένος και χωρίς να τους χαρακτηρίσουν -τουλάχιστον- αναξιόπιστους, θα προσπαθήσουν να πείσουν τους ίδιους ανθρώπους για το αντίθετο? Τι θα απαντήσουν άραγε ότι τους ρωτήσουν , "Μα καλά, εσύ άλλα μας έλεγες πριν από μερικά χρόνια. Τώρα πως άλλαξε? Τώρα είναι κατάλληλος και επαρκής?".

Η απάντηση σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να πείσουν. "Μπήκαν στο χορό και θα χορέψουν", υπό την καθοδήγηση του χορογράφου, σε ένα έργο όμως δραματικό που δεν χρειάζεται χορός, αλλά βαθύτερη σκέψη και στοχασμός.

Και αν πρόκειται για προσωπικές υποθέσεις ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το όποιο κόστος θα είναι προσωπικό. Αν πρόκειται για δημόσιες υποθέσεις πάλι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, το όποιο κόστος όμως τώρα δεν είναι μόνο προσωπικό αλλά το πληρώνουν όλοι οι πολίτες και μάλιστα χωρίς να φταίνε σε κάτι.

Και βεβαίως στο τέλος θα έρθει και ο λογαριασμός. Και θα είναι οι ίδιοι αυτοί πολίτες που θα πουν:

"Χορτάσαμε από σωτήρες, δυνατά ονόματα, υποψηφίους που αγαπούν τάχα το Δήμο και τον τόπο τους .

Όχι άλλους Σωτήρες, Έλεος !!!!

Γ.Ρ.