Ακρωτηρίασαν 9χρονο χωρίς αναισθησία!!

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023


 Στη Γάζα μετριέται αυτές τις μέρες "το μπόι" όλης της ανθρωπότητας


Ο χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δρ Ιμπραχίμ Ομπέιντ αφηγήθηκε το τι συμβαίνει στην Γάζα μέσα από μια φωτογραφία που έστειλε στην οργάνωση. Μίλησε για την εμπειρία του που ακρωτηρίασε ένα παιδάκι μπροστά στην οικογένειά του σε πάτωμα νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές προμήθειες και αναισθητικά για τα χειρουργεία. Περισσότερα από 12 νοσοκομεία και 32 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας από τους βομβαρδισμούς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί δημιουργούν πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς αδιακρίτως.

Η σοκαριστική περιγραφή του γιατρού

«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούσε στο πάτωμα, στο διάδρομο.»

«Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργούσα τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι».

«Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση. Ο αναισθησιολόγος φαίνεται στο καρέ να προσπαθεί να κρατήσει το στόμα του παιδιού ανοιχτό για να μην πεθάνει από ασφυξία».

«Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

«Στην πραγματικότητα αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»

READ MORE - Ακρωτηρίασαν 9χρονο χωρίς αναισθησία!!