Νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό του Ν. Σταυρέλη

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Δήμου Κορινθίων αναφέρεται:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την προσχώρηση τεσσάρων ακόμα υποψηφίων στην ομάδα μας!

 


Ο Κεφάλας Σταύρος είναι γέννημα θρέμμα Κορίνθιος. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για συνεχόμενα έτη από το 2006 και έχει διατελέσει σε καίριες θέσεις του Δήμου Κορινθίων, με τις κυριότερες από αυτές να είναι: Πρόεδρος του Β΄ ΚΑΠΗ στα Τσακώνικα, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού και περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης. Έχει παρέμβει με επιτυχία σε σημαντικές δράσεις και έργα του Δήμου Κορινθίων όπως: α)Οργάνωση όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων, β)Σύνταξη μελέτης όσον αφορά στην διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς για πρώτη φορά στο Δήμο μας με την στελέχωση Γραφείου και υπαλλήλου καθώς και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα κ.ά.

Ο Σταύρος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 


H Τζένη Κρητικού είναι Ελεύθερη Επαγγελματίας, Απόφοιτη Τεχνικής Σχολής τμήματος Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών εργαστηρίων με προϋπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στον ιδιωτικό τομέα σε επώνυμα καρδιολογικά ιατρεία. Πρόεδρος στο σύλλογο Fame studio.Ενεργό μέλος στο Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’. Ασχολήθηκε με την υποκριτική τέχνη με την συμμετοχή της σε πλήθος ερασιτεχνικές παραστάσεις. Έχει φοίτησει στην ανωτέρα σχολή δραματικής τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα.

Παράλληλα ασχολήθηκε με το εμπόριο Αποκλειστική Διανομέας Πολυεθνικής εταιρίας και με το εμπόριο κλιματισμού , θέρμανσης, παγομηχανών, παγωτομηχανών με περιφέρεια διανομής όλη την Ελλάδα . Διαθέτει εξαίρετες γνώσεις σε πλήθος αντικειμένων με αντίστοιχες βεβαιώσεις και πιστοποιητικά σε αντικείμενα όπως : μαθήματα Γραμματειακής υποστήριξης, τυφλού συστήματος γραφομηχανής & λογιστικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγράμματα voucher. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Τουρκικά και πρόσφατα απέκτησε πιστοποίηση για τα νέα προγράμματα Ατόμων με Αναπηρίες, ως Προσωπικός Βοηθός

Η Τζένη θα είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.

 


Ο Γιώργος Λούκος Είναι υδραυλικός στο επάγγελμα και είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χιλιομοδίου. Ασχολείται ενεργά αρκετά χρόνια με τα κοινά του τόπου και είναι εκλεγμένος από το 2014. Έχει αποδείξει μέχρι τώρα την αγάπη του και την αφοσίωσή του στο Χιλιομόδι, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη και την προβολή του χωριού. Επίσης γνωστή σε όλους η αγάπη του για το περιβάλλον συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου εθελοντών «SOSTE TO» καθώς είναι μέλος του. Τον διακρίνει η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα όχι μόνο στην εργασία του αλλά γενικά στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σκούπα και έχουν δύο κόρες, τη Δήμητρα και την Ιωάννα.

Ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Χιλιομοδίου.

 


Η Ιωάννα Μαντά εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Θέτει υποψηφιότητα πρώτη φορά επιθυμώντας με την όρεξη που έχει για δουλειά, τις ιδέες της και την συμμετοχή της να συμβάλλει για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Γεννήθηκε και μένει μόνιμα Εξαμίλια.Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Γιαννακούδη. Απέκτησαν και σπούδασαν μια υπέροχη κόρη και σήμερα έχουν και εγγονάκι.

Η Ιωάννα θα είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Εξαμιλίων.

Χαιρόμαστε που σας έχουμε δίπλα μας. Για να κάνουμε το άλμα στην πρόοδο και τη δημιουργία! Μαζί!

READ MORE - Νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό του Ν. Σταυρέλη

Ανακοίνωση υποψηφίων από τον Β. Νανόπουλο

 


Σε ανακοίνωση της "Συμμαχίας Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής:

 


"Εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, ο Παναγιώτης Καρσιώτης. Ο Παναγιώτης κατάγεται από το Αγγελόκαστρο και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης με μακρά και επιτυχημένη πορεία στα κοινά. Έχει δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνης και στις οποίες έχει ανταποκριθεί στο έπακρον, έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Αγγελοκάστρου από το 2010-2019, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος από το 2007 έως το 2010, δημοτικός σύμβουλος την θητεία 2019 -2023, πρόεδρος στην ΔΑΕΚ και σήμερα Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτικής Προστασίας. Η υποψηφιότητα του αποτελεί για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ την συνέχεια και την εμπειρία η οποία έρχεται να συνδυαστεί με την ανανέωση την οποίαν επιτυγχάνει σε μέγιστο βαθμό ο συνδυασμός. Παναγιώτη, συνεχίζουμε μαζί!

 


Νέος υποψήφιος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Χρήστος Καρσιώτης .
ο Χρήστος είναι περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου , κάτοικος Κορίνθου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

 

 



Ξανά υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Μάρας Γιώργος
Υποψήφιος για ακόμα μια φορά με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Γιώργος, είναι από τα στελέχη που με συνέπεια και σταθερότητα πορεύονται στο πλευρό του δημάρχου Κορινθίων όλα αυτά τα χρόνια.
Κάτοικος Λεχαίου, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στην Τ.Ο Κορίνθου Ν.Δ και είναι μέλος της ΔΕΕΠ Κορινθίας ως υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Γιώργο, Συνεχίζουμε Μαζί!

 


Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Νάνος Δημήτριος
Ο Δημήτρης είναι μια ακόμα νέα υποψηφιότητα για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Με σπουδές ηλεκτρολόγου δραστηριοποιείται σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών και επιθυμεί με την υποψηφιότητα του να συμβάλει στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά του και όλους τους συνδημότες του

 


Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Τούσουλης Μιχάλης
Ο Μιχάλης είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα του Σοφικού. Γνωστός στους συμπολίτες του για την αγάπη και το μεράκι που έχει για τον τόπο του, είναι υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο στις προσεχείς εκλογές. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών και θέλει να δει στον τόπο του έργα και προκοπή τέτοια που θα κρατήσουν τους νέους στο χωριό και την Σολυγεία ζωντανή.

READ MORE - Ανακοίνωση υποψηφίων από τον Β. Νανόπουλο

Διευθυντής της ΕΜΥ: O καύσωνας θα σπάσει το ρεκόρ του 1987 !!

 


Χειρότερος ακόμα και  από τον καύσωνα του 1987 φαίνεται πως θα είναι αυτός που πλήττει τώρα τη χώρα μας, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, ανέφερε πως οι θερμοκρασίες που καταγράφονται σε αυτόν τον καύσωνα (με πρόβλεψη για 45 βαθμούς) αλλά και η διάρκειά του, τον καθιστά ακόμα χειρότερο από αυτόν του 1987, όταν πάνω από 1.300 άνθρωποι είχαν πεθάνει.

«Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Δεν φαίνεται κάποιος μηχανισμός, δηλαδή κάποιο σύστημα το οποίο θα έρθει από τη δυτική ή από τη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια και θα διώξει, με κάποιο τρόπο, αυτές τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας και δεν έχει και κάποιο σοβαρό μελτέμι» είπε.

Επίσης ο κ. Λάλος ανέφερε πως «έχουμε αυτή τη στιγμή, σχεδόν, με εξαίρεση τις δύο-τρεις προηγούμενες ημέρες, απουσία σημαντική των μελτεμιών τον Ιούλιο που είναι στατιστικά ο μήνας με τα περισσότερα μελτέμια και επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, πρωτοφανείς μάλιστα θερμοκρασίες σε διάρκεια για τη χώρα μας.

Θα έλεγα ότι ουσιαστικά δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα τουλάχιστον, για να μην πω σε όλη την Νότια Ευρώπη. Έχουμε περίπου από τις 12-13 Ιουλίου όλο και κάποιους σταθμούς να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς τις μέρες αυτές που προηγούνται και από ό,τι φαίνεται θα φτάσουμε περίπου μέχρι το τέλος του μήνα με το θερμόμετρο να συνεχίζει να δείχνει σε πολλές περιπτώσεις πολλά 40άρια, για να μην πω και πολλά νούμερα παραπάνω από τους 41-42 βαθμούς, όπως περιμένουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο εξάλλου».

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις θερμοκρασίες που όλο ανεβαίνουν, είπε πως «αν κάτι δεν αλλάξει προς το καλύτερο, σε βάθος 50 ετών συν πλην, μέχρι το 2100 θα αρχίσουμε να έχουμε προβλήματα στη Μεσόγειο και πληθυσμού, όπως έχουν και τα αφρικανικά κράτη τα οποία υποσιτίζονται, είναι και αυτά θύματα της κλιματικής αλλαγής διότι όντως έχουν μειωθεί οι βροχές και όλα τα σχετικά και θα αρχίσει σιγά σιγά ο κόσμος να μετακινείται βορειότερα. Βέβαια αυτό σε επίπεδο πολιτικής που είναι σήμερα, αύριο και μεθαύριο δεν είναι κάτι που ανησυχεί».

Σχετικά με τις φωτιές, σημείωσε πως «στατιστικά, μέχρι το 98, υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές στα δάση ήταν οι δασολόγοι. Από το 98 και μετά η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στην Πυροσβεστική. Πέρα από την κλιματική αλλαγή, αν δείτε όλα τα στατιστικά, από το 99 και μετά έχουν καεί υπερπολλαπλάσιες ποσότητες δασών απ’ ό,τι πριν, πέρα από την κλιματική αλλαγή. Αν αυτά τα δύο τα συσχετίσεις, μπορεί θεωρητικά να το δικαιολογήσεις».

 

READ MORE - Διευθυντής της ΕΜΥ: O καύσωνας θα σπάσει το ρεκόρ του 1987 !!

Καύσωνας «Κλέων»: 8 εκατομμύρια πληθυσμού θα βιώσουν σήμερα θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

 


Ξεκίνησε το δεύτερο κύμα καύσωνα το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο όπου ο υδράργυρος θα δείξει έως 45 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 21/07, με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C, ενώ περίπου 180 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 °C.

Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Ακραίες θερμοκρασίες για 4 περιοχές

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο, ενώ στην ομάδα εργασίας συμμετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το ελληνικό γραφείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). Η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ταξινόμησης (0-1-2-3).

Όσον αφορά στο επίπεδο επικινδυνότητας, την Παρασκευή 21/07 αναμένουμε το μέγιστο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία), στις 4 από τις 6 πόλεις όπου εφαρμόζεται η κατηγοριοποίηση, σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και το Αιγαίο. 

Νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

Το Σάββατο 22-7-2023 και την Κυριακή 23-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας καθώς οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν:

α. στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου

β. στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25-7-2023 έως και την Πέμπτη 27-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

READ MORE - Καύσωνας «Κλέων»: 8 εκατομμύρια πληθυσμού θα βιώσουν σήμερα θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών

Που διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Βέλου - Βόχας

 


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πολύ θερμές αέριες μάζες θα προκαλέσουν συνθήκες καύσωνα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για το λόγο αυτό όλοι μας οφείλουμε να προβαίνουμε στην λήψη των κάτωθι βασικών προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας θα διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους στους χώρους των ΚΑΠΗ Ζευγολατιού, Βέλου και Βραχατίου (ώρες από 09:00 πμ. έως 21:00) καθώς και στα δημοτικά κτίρια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

Επιπλέον στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

READ MORE - Που διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Βέλου - Βόχας

Καμπανάκι Γουργουλιάνη: Τα 2 πράγματα που δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε εν μέσω καύσωνα

 


Κύμα καύσωνα πλήττει όλη τη χώρα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν και να χρειάζεται προσοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, οι ευπαθείς ομάδες στον καύσωνα είναι οι εξής:

·         Ηλικιωμένοι

·         Μωρά

·         Άνθρωποι που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια

·         Άνθρωποι με αναπνευστική ανεπάρκεια

·         Με σακχαρώδη διαβήτη

·         Όσοι παίρνουν διουρητικά φάρμακα ή ψυχοφάρμακα

«Όλοι αυτοί δεν πρέπει να κυκλοφορούν τις ώρες που έχει πολλή ζέστη, παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Εάν αισθανθούν ζάλη ή πονοκέφαλο, να βρίσκουν μια σκιερή γωνία και να βάζουν στο μέτωπό τους και στα ακάλυπτα μέρη του σώματός τους πετσέτες με κρύα υγρά. Αντίθετα, οι νεότεροι και οι πιο δραστήριοι έχουν αμυντικούς μηχανισμούς και μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα καύσωνα», είπε ο κ. Γουργουλιάνης στην ΕΡΤ.

Τι δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε

Όσον αφορά στους ανθρώπους που έχουν οργανικά και πάγια χαμηλή πίεση, ο κ. Γουργουλιάνης προτείνει τη λήψη πολλών υγρών. «Η οδηγία είναι αυτός που είναι έξω, ακόμη κι αν δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό, κατά προτίμηση δροσερό, και όχι αναψυκτικά».

Ο κ. Γουργουλιάνης κάλεσε τους πολίτες να μην παραγγέλνουν fast food τα μεσημέρια: «Όλοι αυτοί είναι νέα παιδιά, αλλά καλό είναι να βγαίνουν έξω μετά τις 6 το απόγευμα. Το καταμεσήμερο να μην παραγγέλνουμε τέτοια. Είναι προτιμότερο να φάμε ένα κρύο γιαούρτι ή παγωτό παρά σουβλάκι».

 

READ MORE - Καμπανάκι Γουργουλιάνη: Τα 2 πράγματα που δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε εν μέσω καύσωνα

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής για φωτιές: Αναμένουμε ακραίες συνθήκες -Νέες συλλήψεις

 


Νεότερη έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές, πραγματοποίησε στις 22:40, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Όπως ανέφερε και την Παρασκευή (21/7) οι συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ακραίες και για αυτό πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί ενώ όπως εξήγησε, οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει από αμέλεια.

Επίσης, δήλωσε πως έγιναν τρεις συλλήψεις ανδρών στην Κρήτη για εργασίες που εκτελούσαν!

Οι συλλήψεις έγιναν σε Ανώγεια, Γόρτυνα και Σητεία. Νωρίτερα να σημειωθεί ότι έγινε σύλληψη ενός εμπρηστή στη Μεσσηνία.

Ολόκληρη η ενημέρωση:

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και γι’ αυτό και εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιό Κουντουρά, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Ιωάννη, Κόρακα, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα. Ομοίως αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο. Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν ριχτεί επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα που συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και δεκατέσσερις προωθητές γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο πεδίο των επιχειρήσεων το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει έξι πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν πυρκαγιές.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για τη διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και τη φύλαξη των περιουσιών όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη τρεις συλλήψεις ανδρών, οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές: Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Ηρακλείου και Σητεία.

Κυρίες και κύριοι, είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν.

Και αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια. Για ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Σας ευχαριστώ.

READ MORE - Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής για φωτιές: Αναμένουμε ακραίες συνθήκες -Νέες συλλήψεις

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μάνδρα: Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις - Σε σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

 


Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Η φωτιά πέρασε μέσα σε δέντρα και σπίτια έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες. 

Μηχανήματα επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη και πυροσβέστες ρίχνουν νερό σε αυλές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αγία Σωτήρα έχει καεί ένα σπίτι και κάποια υπέστησαν ζημιές. 

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για να εκκενώσουν τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, κατευθυνόμενοι προς Οινόη.

Κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για εναέρια μέσα και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα.  Νωρίτερα έγινε ακόμα μία αναζωπύρωση στη θέση Καραούλη της Μάνδρας η οποία αντιμετωπίστηκε με ρίψεις από ελικόπτερο Έρικσον. 

Αναζωπύρωση και στα Δερβενοχώρια

Αναζωπύρωση προέκυψε το μεσημέρι της Πέμπτης και στη φωτιά στα Δερβενοχώρια από την πλευρά της Βοιωτίας, καθώς όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, σημειώθηκε στον οικισμό ανάμεσα σε Θέα και Πουρνάρι κοντά στην Πάρνηθα.

Όπως αναφέρεται, στο σημείο υπάρχει κλιμάκωση των εναέριων μέσων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την αναζωπύρωση. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν ένα καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Αυτό που αξίζει να ειπωθεί είναι πως νωρίτερα υπήρξε μια μικρότερη προς την Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου αλλά έχει ελεγχθεί είναι εκεί και κάνει βολές ένα Σινούκ.

READ MORE - Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Μάνδρα: Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις - Σε σπίτια έφτασαν οι φλόγες

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ν/σ με διατάξεις για συνδυασμούς, υποψηφίους, έδρες

 


Ενδιαφέρουσες διατάξεις για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογες ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο:

Κύρωση: α) άλλες από 12.6.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών προστασίας άλλες δημόσιας υγείας και διασφάλισης άλλες συνέχειας στη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)» (A΄ 125) και β) άλλες από 5.7.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση άλλες κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης άλλες στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών άλλες χώρας» (Α΄ 132) και άλλες επείγουσες διατάξεις

Ειδικότερα, υπάρχουν διατάξεις όπως:

Διευκρίνιση ως προς την ποσόστωση υποψηφίων συνδυασμών

Εναρμόνιση κωλυμάτων εκλογιμότητας

Κατάθεση συνδυασμών-υποβολή υποψηφιοτήτων

Προθεσμία παράδοσης ψηφοδελτίων

Αποσαφήνιση τρόπου κατανομής εδρών

Αδιάθετο υπόλοιπο συνδυασμών

Ορισμός τρόπου εκλογής προέδρου δημοτικής κοινότητας.





READ MORE - Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ν/σ με διατάξεις για συνδυασμούς, υποψηφίους, έδρες

Πάνω από 30 τα καμένα σπίτια στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 


Μπορεί η φωτιά στο Λουτράκι να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η εικόνα από την περιοχή είναι αποκαρδιωτική. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ το πιο ανησυχητικό σημείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, είναι πάνω από τη Γλυκιά Ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες.

Σε κανάλι στο YouTube αναρτήθηκε βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από την πρώτη ημέρα επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου, αλλά και όσα άφησε πίσω της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον δήμο Λουτρακίου περίπου 30 – 32 σπίτια έχουν καταστραφεί την πρώτη ημέρα της φωτιάς, ενώ άλλα δύο σπίτια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους.


READ MORE - Πάνω από 30 τα καμένα σπίτια στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Επέστρεψε και επίσημα στη ΝΔ ο Δ. Καμπόσος

 


Στη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) επέστρεψε χθες και επίσημα ο Δημήτρης Καμπόσος.

Ειδικότερα, με απόφαση του προέδρου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 είχε διαγραφή από τη ΝΔ λόγω αντισιμητικών σχολίων, επέστρεψε στην κεντροδεξιά παράταξη, καθώς ανακλήθηκε η διαγραφή του.

“Απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει ότι “έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, όπως ισχύουν και ειδικότερα το άρθρο 5&3, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει την ανάκληση της υπ’αρ. 34/2018 από 8/6/2018 απόφασης διαγραφής του Δημητρίου Καμπόσου του Παναγιώτη. Κατά συνέπεια, επανέρχεται σε αυτόν η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Όλα αυτά λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμπόσος ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι θα δώσει μεγάλο αγώνα για την νίκη της ΝΔ και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η επιστροφή μου στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη είναι για μένα μια επιβράβευση για την αδιάλειπτη στήριξη που έχω επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ώστε το κόμμα να βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επαναφορά μου στους κόλπους της παράταξης και θα ήθελα να είναι σίγουρος πως θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθεια ώστε και οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν μια ακόμα νίκη για τη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπόσος.

READ MORE - Επέστρεψε και επίσημα στη ΝΔ ο Δ. Καμπόσος

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται τρίτο κύμα καύσωνα

 


Νεότερα στοιχεία για τα δύο διαδοχικά, όπως φαίνεται, κύματα καύσωνα που έρχονται στη χώρα μας δίνει σήμερα η ΕΜΥ, επικαιροποιώντας το έκτακτο δελτίο της. Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση, τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα ανέβει, με αποκορύφωνα το Σαββατοκύριακο, όπου θα δούμε 43 και 44 βαθμούς. Στη συνέχεια τη Δευτέρα υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία με τον τρίτο καύσωνα να έρχεται στα μέσα της εβδομάδας.

Αναλυτικά το νέο έκτακτο της ΕΜΥ

Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Γ. Ειδικότερα από την Παρασκευή 21-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24-7-2023 αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα :

Την Πέμπτη 20-7-2023 οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς Κελσίου

Από την Παρασκευή 21-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 25-7-2023 έως και την Πέμπτη 27-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

READ MORE - Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται τρίτο κύμα καύσωνα

Απίστευτες εικόνες στη Μάνδρα: Πολίτες πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς

 


Απίστευτες εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Μάνδρα, αφού αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια με πολίτες.  Κάτοικοι παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να πάνε στη Νέα Ζωή με τα αυτοκίνητά τους. Αρχικά υπήρχε λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια, στη μέση του δρόμου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει στο κανάλι πως «πρέπει να πούμε στους πολίτες να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών, κατανοούν την κατάστασή τους αλλά την ώρα της μάχης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, σύνεση και υπομονή προκειμένου να σβήσουν οι πυροσβέστες τη φωτιά και στη συνέχεια να πάνε στα σπίτια τους με ασφάλεια». 

Από την πλευρά των πολιτών δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο... 

READ MORE - Απίστευτες εικόνες στη Μάνδρα: Πολίτες πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς