Πρώτο "μήνυμα" στην κυβέρνηση από τους πολίτες στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

 


Οι ψηφοφόροι θα πάνε στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου με οργή και αγανάκτηση

 

Τέλος στα σενάρια πιθανής αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 λόγω της κακοκαιρίας Daniel έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «θα διεξαχθούν κανονικά, την 8η Οκτωβρίου 2023».

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «εκδόθηκε μία απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων σε κάποιες πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε θέμα αναβολής τους, στη χώρα».

 

Ο φόβος πάντως που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αυτό ακριβώς: Η μη αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών!

Κι αυτό γιατί οι μνήμες θα είναι ακόμα νωπές, όχι μόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, αλλά και από τις εκατοντάδες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, στη Ρόδο, τον Έβρο και δεκάδες άλλες περιοχές της χώρας.

Έτσι, οι πολίτες είναι πάρα πολύ πιθανό να θελήσουν να στείλουν το πρώτο "μήνυμα" στη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο στις Περιφερειακές, όσο και στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ένα μήνυμα κατακραυγής για όσα προληπτικά δεν έγιναν όλα τα τελευταία χρόνια για την αποφυγή των τραγικών συνεπειών που ακολούθησαν από την πύρινη λαίλαπα και την υδάτινη καταστροφή που στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές.

READ MORE - Πρώτο "μήνυμα" στην κυβέρνηση από τους πολίτες στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές

Κακοκαιρία Daniel: Στους 14 οι νεκροί, βρέθηκαν οι σοροί δύο αγνοουμένων στη Μεταμόρφωση

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

 


Στους 14 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel.

Πριν λίγο εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί αγνοούμενων από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Έτσι οι αγνοούμενοι επισήμως είναι πλέον τρεις.

READ MORE - Κακοκαιρία Daniel: Στους 14 οι νεκροί, βρέθηκαν οι σοροί δύο αγνοουμένων στη Μεταμόρφωση

Συναγερμός στη Λάρισα: Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού -Απεγκλωβίζουν συνεχώς κατοίκους

 


Φόβοι ότι τις επόμενες ώρες μπορεί να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός εντός της πόλης της Λάρισας, υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Λαρισαίων καθώς το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.

Παράλληλα συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές συνοικίες της πόλης από υπερχείλιση των φρεατίων με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Στην Λάρισα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 670 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 193 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 190 άτομα.

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν «παγιδευτεί» με νερό.

Μεταξύ άλλων και δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

«Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια»

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στον ΣΚΑΪ η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

READ MORE - Συναγερμός στη Λάρισα: Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού -Απεγκλωβίζουν συνεχώς κατοίκους