ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ...ΛΙΓΝΑΔΗ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

 


Οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, κινδύνευσαν και κινδυνεύουν ακόμα να χάσουν τη χρονιά τους, γιατί δεν δέχτηκαν να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη, εξαιτίας των δηλώσεων του κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του αλλά και της καταγγελίας που είχε δημοσιοποιηθεί εναντίον του, όπως αποκαλύπτουν οι φοιτητές.

Το αίτημα τους να απομακρυνθεί από τη Σχολή όσο διαρκεί η δίκη του αδερφού του, δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση και οι φοιτητές καταγγέλλουν απόπειρες τρομοκράτησης τόσο των ίδιων όσο και της διευθύντριας τους Μάνιας Παπαδημητρίου.

Η υπόθεση Γιάννη Λιγνάδη όμως έγινε αφορμή να διαλυθεί το ΔΣ της Σχολής, αφού η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης πριν λίγες μέρες υπέβαλαν την παραίτησή τους και μένει να φανεί αν η γενική συνέλευση  πλέον θα κάνει δεκτά τα αιτήματα τους. Ο δε Γιάννης Λιγνάδης, που για μέρες έμπαινε σε άδεια αίθουσα σύμφωνα με τους φοιτητές, καταγγέλλει «δίωξη για πολιτικούς λόγους».

«Εφόσον δεν φεύγει εκείνος  που δεν θέλουν τα παιδιά, φεύγω  εγώ,  με την ελπίδα να προχωρήσει η χρονιά. Είναι οξύμωρο και παράδοξο, αλλά ζούμε σε σκοτεινές εποχές» λέει η Μάνια Παπαδημητρίου  υπογραμμίζοντας πως « ...Τα εκπαιδευτικά ζητήματα δεν θα έπρεπε να εμπίπτουν στην περιοχή των πολιτικοκοινωνικών αντεκδικήσεων, δυστυχώς όμως κάποιες φορές, συμβαίνει και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάποιος πρέπει να φύγει για να διευκολύνει τις διαδικασίες».

Οι φοιτητές, που εντέλει μπήκαν στην αίθουσα του μαθήματος του Γ. Λιγνάδη με μάσκες και σε σιωπή, προκειμένου να μην χάσουν τη χρονιά.

 

READ MORE - ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ...ΛΙΓΝΑΔΗ