Ν. Σταυρέλης: Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι τιμούν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη, αναφέρονται τα εξής:

"Τέσσερα νέα μέλη μας τίμησαν με την παρουσία τους για να στελεχώσουν την παράταξή μας με τις ιδέες τους και το μεράκι τους.



Η Μαρία Σελιώτη είναι Μεσίτρια Ακινήτων με γραφεία στην Κόρινθο και την Αθήνα και διατηρεί δικό της κατάστημα εστίασης στην Αθήνα. Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο, έχει καταγωγή από’ το Στεφάνι. Σπούδασε Φιλοσοφία και συνέχισε τις σπουδές της στη Διοίκηση-Οικονομία. Έχει ενεργή και έντονη εθελοντική δράση και προσφορά, κυρίως σε θέματα φιλοζωίας και περιβάλλοντος.

Η Μαρία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 

 


O Μιχάλης Χατζής του Αναστασίου είναι ένας δυναμικός δικηγόρος που διατηρεί επί σειρά ετών το δικό του Δικηγορικό Γραφείο στην Κόρινθο. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Έχει αναπτύξει μεγάλη, πολιτική, κοινωνική και εθελοντική δράση, προτάσσοντας την προώθηση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και την προστασία του Περιβάλλοντος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σοφικού και διετέλεσε Πρόεδρος αυτού την περίοδο 1982-1983. Τυγχάνει ιδρυτής και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας, ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόρφου, ιδρυτικό μέλος του Περιβαλλοντολογικού – Παρεμβατικού Συλλόγου Σοφικού, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Κορινθίας και μέλος του Ε.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Οργάνωσης Εθελοντών δασοπροστασίας Σολυγείας.

Εκλέχτηκε δημοτικός Σύμβουλος κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014 με τον συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Άσκησε με συνέπεια και πλήρη αφοσίωση τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων κατά την πρώτη θητεία (2011 - 2014) και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κατά την δεύτερη θητεία (2014 - 2019).

Υπήρξε Πρωτεργάτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για την επανασύσταση του Καποδιστριακού Δήμου Σολυγείας και ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας (2011-2019) συνέχισε και εξέλιξε το έργο των προκατόχων του στην Σολυγεία.

Άοκνος μαχητής με αστείρευτη πηγή ενεργητικότητας, εργάστηκε για την δημιουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σοφικού, για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σολυγείας, για την νομιμοποίηση των κατασκευών, την λειτουργία, τον ευπρεπισμό και την ασφάλεια του Ανοικτού Θεάτρου Σολυγείας «Αθανάσιος Τούσουλης», για την διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων της περιοχής της Σολυγείας, για την κατασκευή δρόμων (Σοφικό – Κιουρκάτι, Άγιος Ιωάννης – Αγγελόκαστρο) κ.ά.

Συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, στην αναγνώριση της ιδιοκτησίας των δασών της Σολυγείας με την ψήφιση του άρθρου 15 του Ν. 3208/2003 έχοντας συμπαραστάτες προς τούτο τον Βουλευτή Κορινθίας Τάσο Χωρέμη και τον Συμπατριώτη του Γιάννη Σκούρα.

Πιστεύει πως η πρόκληση των καιρών επιβάλλει πιο έντονους αγώνες και αμεσότερες συμμετοχικές διαδικασίες, καθώς και σχεδιασμό και αφοσίωση, προετοιμασία για το μέλλον και προγραμματισμό.

Στέκεται δίπλα στην αγωνία και το πρόβλημα κάθε δημότη που βλέπει ν’ αδικείται από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, στέκεται όρθιος στην Δημόσια ζωή του και ποτέ δεν κρύβεται πίσω από υποκριτικά χαμόγελα, προσδοκώντας εφήμερα οφέλη και μάλιστα χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος.

Επιθυμεί να συμμετάσχει και σ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές με σκοπό να υπηρετήσει τις Συνδημότισσες και τους Συνδημότες του στον Δήμο Κορινθίων με πλήρη αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας είναι αλήθεια, με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο αυτό που δικαιούται ο κάθε Πολίτης αυτού του τόπου. Είμαστε περήφανοι που σε έχουμε κοντά μας.

Ο Μιχάλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 

 


Η Παρασκευή (Έυη) Θώδη του Ιωάννη, εργάζεται ως μαγείρισσα στο Club Hotel Casino Loutraki. Έχει γεννηθεί και διαμένει στο Συνοικισμό της Κορίνθου. Είναι μητέρα ενός 14χρονου παιδιού. Επιθυμεί να συμβάλει με το δικό της τρόπο για να δει την πόλη μας να αλλάζει και να εξελίσσεται.  Η Εύη είναι υποψήφια σύμβουλος Τ.Σ. Κορίνθου.

 



Ο Σπύρος Ροθώνης είναι κτηνοτρόφος. Ο Σπύρος είναι γεννημένος στο Αγγελόκαστρο, όπου μένει μόνιμα. Έχει δύο κόρες την Ελευθερία που είναι ελεύθερη επαγγελματίας και την Μαριλένα, πολιτικό μηχανικό με δικό της γραφείο στο Βραχάτι. Δηλώνει έτοιμος να αφήσει το αποτύπωμά του στον τόπο του. Ο Σπύρος είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Αγγελοκάστρου.

 

Μαζί, θα κάνουμε άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά! Άλματα αλλαγής και δημιουργίας. Άλματα προς τα εμπρός"!

 

READ MORE - Ν. Σταυρέλης: Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι τιμούν την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Β. Νανόπουλος Το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας μας

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού της "Συμμαχίας Πολιτών" του Δήμου Κορινθίων αναφέρονται τα εξής: "8 ακόμα υποψηφίους έχουμε την χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε σήμερα συνεχίζοντας την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της συνέπειας, της συνέχειας και της αποτελεσματικότητας. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, επιδιώκει μέσα από την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του 2023 να εκφράσει το σύνολο της κοινωνίας, έχοντας υποψηφίους από κάθε δημοτικό διαμέρισμα και κοινότητα, από κάθε εργασιακό κλάδο, από κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Μόνο έτσι κατορθώνουμε να αφουγκραζόμαστε, να καταγράφουμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε. Ως δημοτική αρχή από το 2019 έως σήμερα, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε. Με την εμπιστοσύνη των Κορινθίων τον Οκτώβριο, θα συνεχίσουμε!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:

Μήλιος Δημήτριος

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30/11/1965. Από το 1977 κατοικεί μόνιμα στα Εξαμίλια Κορινθίας. Είναι έγγαμος με την Παναγιώτα Βλαχάκη, εκπαιδευτικό διευθύντρια δημοτικού σχολείου Χιλιομοδίου και πατέρας τριών παιδιών. Έχει τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου και αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών ως Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Έκανε μεταπτυχιακό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την Διαχείριση φυσικών καταστροφών και κρίσεων στην διοίκηση.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό του καθώς και στη Διοίκηση Δημοτικών Επιχειρήσεων και σε θέματα πολιτικής προστασίας. Είναι διδάκτορας του ΕΚΠΑ στο τμήμα γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών (πολιτική Προστασία). Είναι γνώστης της Αγγλικής επίπεδο C1.Είναι μέλος του μητρώου του κύριου διδακτικού προσωπικού του ΕΚΔΔΑ Αρ Μητ.024933.Υπηρέτησε από το 1987-1990 ως εφ. Αξιωματικός, μετεκπαιδεύτηκε το 1995 και 2007 και φέρει το βαθμό του Υπολοχαγού.

Από το 1990 έως το 1998 εργάστηκε στην κατασκευαστική εταιρία ΜΗΛΙΟΣ Α.Ε στην θέση του τεχνικού Δ/ντη. Τ0 1998-1999 εργάστηκε στην κατασκευαστική του Πυθαγόρα Σαμαρά. Το 1999 διορίστηκε ως δ/ντης στην Δημοτική Επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με την Γενική τράπεζα ως εκτιμητής μηχανικός. Επίσης το διάστημα 1999- 2005 εργάστηκε ως τεχνικός ασφαλείας για όλη την Πελοπόννησο στα καταστήματα Μαρινόπουλος, DIA, τα καταστήματα της EUROBANK και στα καταστήματα της CITY BANK .

Το 2002-2003 εργάστηκε ως συντονιστής ασφαλείας στην Εγνατία Οδό στο τμήμα Καβάλα Κομοτηνή. Το ίδιο διάστημα έχει εργαστεί ως τεχνικός ασφαλείας σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην Κορινθία και Αργολίδα . Το 2007-2009 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σολυγείας Κορινθίας. Παράλληλα από το 2000- 2006 διατηρούσε τεχνικό Γραφείο στην Κόρινθο. Το 2006 με την κατάργηση των Δημοτικών επιχειρήσεων μετατάσσεται υποχρεωτικά στην Νομαρχία Κορινθίας και τοποθετείτε στη δ/νση Βιομηχανίας. Το 2012 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος και Δντης Γραφείου στον Γ.Γ. Α.Π.Δ. Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων, κ. Μανώλη Αγγελάκα.

Από τις 21/1/2013 έως 24/12/2014 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του Γ.Γ. κ. Γεωργίου Διδασκάλου. Από τις 1/1/2014 έως 7/11/1019 εργάστηκε ως Δ/ντης της Δνσης Υδάτων Πελοποννήσου της ΑΠΔ. Από τις 14/10/2013 έως 19/3/2022 διατέλεσε πρόεδρος του ΔΣ στον φορέα διαχείρισης του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Κατά την διάρκεια της θητείας του το έργο του Φορέα κατατάχτηκε στα 7 εμβληματικότερα έργα της περιόδου 2013 2017 του ΕΕΠΕΡΑ αμέσως μετά την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας .Στο συγκεκριμένο έργο έγινε απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε ποσοστό 99.8% ρεκόρ για το οποίο ο φορέας βραβεύτηκε.

Από τον Μάιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2019 ήταν μέλος στις επιτροπές δασικών αμφισβητήσεων των νομών ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και μέλος σε εθνικές επιτροπές για την κοστολόγηση των υδάτινων πόρων. Επίσης έως και τον Οκτώβριο του 2019 ήταν μέλος της επιτροπής διαχείρισης των μονοπατιών της Π. Πελοποννήσου. Από το 2015 έως το 2019 ήταν σύμβουλος στην ΚΕΔΕ για θέματα πολιτικής προστασίας. Από το 2017 έως το 2019 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Δημοτικής

επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών (άνευ αμοιβής).  Από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2022 διετέλεσε Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ασχολείται από το 1975 με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Έχει διατελέσει Έφορος ειδικότητας στη Γενική Δ/ση του Σώματος και σε όλες τις βαθμίδες Δ/σης. Τοπικός Έφορος Κορίνθου Περιφερειακός Έφορος Κορινθίας κλπ. Επίσης είναι ενεργό μέλος στον ΕΕΣ και σε πολλούς πολιτιστικούς κλπ συλλόγους.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας στην ένωση Κρητών Κορινθίας, στο Σύλλογο Τριτέκνων Κορινθίας (ιδρυτικό μέλος), στην ΕΕΤΕΜ Κορινθίας, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορίνθου κλπ. Επίσης είναι μέλος των Φίλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του Νοσοκομείου Κορίνθου, του ΚΑΦΚΑ Κορίνθου και της Λιμενικής Επιτροπής Κορίνθου. Από το 2017 έως το 2019 ήταν πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Κορίνθου.

Επίσης για τις υπηρεσίες του έχει τιμηθεί :

• Με το μετάλλιο προσκοπικός Αξίας από το ΣΕΠ

• Με το μετάλλιο ευδόκιμου υπηρεσίας από το ΣΕΠ.

• Με το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων από το ΣΕΠ.

• Με το μετάλλιο της ως προς την πατρίδα υπηρεσίες από τον ΕΣΣΕΠ.

• Με το σταυρό του Αγ. Κωνσταντίνου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

• Με το αργυρό μετάλλιο του ΕΕΣ.

• Με το χρυσό μετάλλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αιμοδοτών του ΕΕΣ.

• Με τον Σταυρό Δευτέρας Τάξεως του Δήμου Άργους Μυκηνών

 

Μπίζτας Νίκος

ο Νίκος είναι κάτοικος Εξαμιλίων και πατέρας δυο παιδιών.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και αντιπρόεδρος της κοινότητας Εξαμιλίων απο το 2019 .

 

Τούσουλης Μιχάλης

Ο Μιχάλης είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα του Σοφικού. Γνωστός στους συμπολίτες του για την αγάπη και το μεράκι που έχει για τον τόπο του, είναι υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο στις προσεχείς εκλογές. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών και θέλει να δει στον τόπο του έργα και προκοπή τέτοια που θα κρατήσουν τους νέους στο χωριό και την Σολυγεία ζωντανή.

Παππάς Γιώργος

Ο Γιώργος είναι ένας ακόμα νέος που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση και επιλέγει την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Μόνιμος κάτοικος Αθικίων, ενεργός πολίτης όλα του τα χρόνια, θέλει με την υποψηφιότητα αυτή να κάνει πράξη την αγάπη του για το χωριό του, να την μετουσιώσει σε προσφορά στους συμπολίτες του. Ο εθελοντισμός για τον Γιώργο είναι τρόπος ζωής, επι σειρά ετών είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης, πάντα παρών όταν χρειάζεται. Η συμμετοχή στα κοινά είναι επίσης μια φιλοσοφία ζωής για εκείνον, ενεργό μέλος και Γενικός Γραμματέας σήμερα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορίνθου, μέσα απο αυτά τα καθήκοντα εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται στην προστασία της φύσης, της χλωρίδας και της πανίδας, τους κανόνες που την διέπουν, τον σεβασμό που πρέπει όλοι να έχουμε. Ο Γιώργος εργάζεται στην επιχείρηση ΔΕΥΑΚ. Τον καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!

 

Ρούκης Γεώργιος

Ο Γιώργος είναι 40 ετών και κατάγεται από την Ξυλοκέριζα Κορινθίας όπου και διαμένει μόνιμα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα ΤΕΙ Αυτοματισμού με έδρα τη Χαλκίδα ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καθώς και αντιπρόεδρος

της ΔΕΕΠ Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας. Η αγάπη του για τον τόπο όπου έλκει την καταγωγή του και από τους δυο του γονείς καθώς είναι γιος του Υπτ/χου Βασιλείου Γ. Ρούκη και της Αικατερίνης Γ. Κίννα, οι αρχές της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής προσφοράς, είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει καθώς μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με αυτές από το οικογενειακό του περιβάλλον είναι που τον οδηγούν στο να συμμετέχει ενεργά σε πλήθος εθελοντικών ενεργειών και δραστηριοτήτων στον τόπο του.

Η ιστορία και η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής του ήταν κάτι που τον γοήτευε από μικρό, αυτό στάθηκε και η αφορμή να ασχοληθεί ενεργά με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Συλλόγου Ξυλοκέριζας όπου και ασκεί χρέη αντιπροέδρου. Η διάθεση του για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η πολιτική του εμπειρία είναι αυτό που τον οδηγούν να συστρατευτεί με τον Βασίλη Νανόπουλο και να είναι για πρώτη φορά υποψήφιος.

Πατιτάκη Αναστασία

Μια ακόμα υποψήφια εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενισχύοντας την παρουσία των γυναικών και την δυναμική του. Η Αναστασία είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργάζεται στον τομέα του τουρισμού. Είναι κάτοικος Κάτω Άσσου και μητέρα ενός παιδιού. Υποψηφιότητα σε αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει για πρώτη φορά εμπνεόμενη απο τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, τα όσα η παράταξη πρεσβεύει αλλά και το έργο που έχει υλοποιηθεί την τετραετία 2019-2023.

Πινότη Ευαγγελία

Η Ευαγγελία διαμένει στον Κάτω Άσσο. Είναι παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών. Απόφοιτη νοσηλευτικής, έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και στο νοσοκομείο Κορίνθου για 4 χρόνια, γνωρίζοντας καλά την αξία της προσφοράς και την αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Με την υποψηφιότητα της επιθυμεί, απο ένα διαφορετικό πόστο, αυτό της αυτοδιοίκησης να προσφέρει, να βοηθήσει και να στηρίξει τον τόπο της και τους ανθρώπους, να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το μέλλον. Ευαγγελία, καλωσόρισες στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Τσιρίκης Ιωάννης

Ένας ακόμα νέος υποψήφιος εμπιστεύεται την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο δηλώνοντας την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Οκτώβρη. Ο Γιάννης Τσιρίκης είναι κάτοικος Αθικίων. Ελεύθερος επαγγελματίας, άγαμος και με μεράκι για τον τόπο που ζει και δραστηριοποιείται. Γιάννη, σε καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!"

READ MORE - Β. Νανόπουλος Το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας μας

Αποσύρθηκε ο Πατούλης - Θα στηρίξει την επιλογή Χαρδαλιά

 


Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Η  δήλωση:

Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.

 

 

READ MORE - Αποσύρθηκε ο Πατούλης - Θα στηρίξει την επιλογή Χαρδαλιά

Ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Γκουργιώτη ανακοίνωσε δύο ακόμα υποψήφιους

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Πολιτική Διέξοδος" αναφέρονται τα εξής:

"Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  και  ο  επικεφαλής της  Αλέξανδρος Γκουργιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, καλωσορίζουμε τον κ. Αντωνόπουλο Πέτρο, που συμμετέχει στο  ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας για τη διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές (Οκτώβριος 2023).

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο κ. ΠΑντωνόπουλος γεννήθηκε στην Σπάρτη, μένει στο Αλαμάνο, και είναι  ιδιωτικός υπάλληλος στην εταιρεία Φάρμα Μητσόπουλος. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Παλιότερα εργαζόταν ως χειριστής μηχανημάτων στην εταιρεία NGP και delivery.

 


 Όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτό που τον χαρακτηρίζει έντονα είναι «η αγάπη για τον τόπο που ζει και το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίες πιστεύει ακράδαντα ότι  επηρεάζουν τη ζωή των συμπολιτών του».  

Γνωρίζει επί σειρά ετών τον επικεφαλής της Πολιτικής ΔΙΕΞΟΔΟΥ, Αλέξανδρο Γκουργιώτη και έχει  διακρίνει την εντιμότητα και το ήθος του. Αυτό ακριβώς λειτούργησε ως  η βασική ώθηση  να αποδεχτεί την πρόσκληση του κ. Γκουργιώτη. Η απόφαση του να συμμετέχει ενεργά ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές  θεωρεί ότι είναι  το πρώτο βήμα για να συμβάλλει και εκείνος στην κοινή προσπάθεια  του συνδυασμού, προκειμένου να ανατραπούν  τα   κακώς κείμενα στη διαχείριση του Δήμου. Στόχος του η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των συγχωριανών του.

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  και  ο  επικεφαλής της  Αλέξανδρος Γκουργιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, καλωσορίζουμε τον κ. Κουρκουλιώτη Άγγελο, που συμμετέχει στο  ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας για τη διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές (Οκτώβριος 2023).

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο  κ. Άγγελος Κουρκουλιώτης  γεννήθηκε το 1960 στις Σέρρες. Εγκαταστάθηκε στην Κόρινθο το από το 1967, όπου και οκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση. Στη συνέχεια εισήχθη  στην Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 1983, υπηρέτησε ως Ελεγκτής Αεράμυνας σε διάφορες μονάδες της Π.Α. και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Σμηνάρχου. Είναι πτυχιούχος επίσης του  τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει πλέον στην Κόρινθο με τη σύζυγό του Βιολέττα Ρέλλου, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν έξι παιδιά  και  τρία εγγόνια.

 Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του τοπικού ορθόδοξου χριστιανικού συλλόγου « Απόστολος Παύλος». Ο κ. Κουρκουλιώτης συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές θέλοντας να συμπράξει μαζί με τον επικεφαλής κ.  Αλέξανδρο Γκουργιώτη , στην κοινή προσπάθεια της « Πολιτικής ΔΙΕΞΟΔΟΥ»  για μια αλλαγή στα πράγματα του Δήμου, ώστε να ακούγονται  νέες υγιείς  φωνές της  αλήθειας και  της ελευθερίας".  

READ MORE - Ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Γκουργιώτη ανακοίνωσε δύο ακόμα υποψήφιους

Το μυστήριo με τις φωτιές στα Δερβενοχώρια

 


Το «μυστήριο του ξωκκλησιού του Αγίου Αθανασίου» στο χωριό Πάνακτο Βοιωτίας και της πιθανής παρουσίας στην περιοχή υπόπτου για σκόπιμο εμπρησμό δασών επιχειρούν να λύσουν τις τελευταίες ημέρες – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος. Κι αυτό στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την πύρινη καταστροφή στα μέσα Ιουλίου στην περιοχή Δερβενοχωρίων – Μάνδρας Αττικής που έκαψε περίπου 117.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της Πυροσβεστικής ερευνούν ενδείξεις που υποδεικνύουν ως πιθανό σημείο εκκίνησης των καταστροφικών πυρκαγιών στον Κουβαρά και στο Λουτράκι, αλλά και προσφάτως στο Αίγιο και στο Διακοφτό, τους πυλώνες της ΔΕΗ στην περιοχή, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες εκδοχές. Στον Κουβαρά έγιναν εφέτος στάχτη 40.000 στρέμματα δάσους, στο Λουτράκι 13.000 στρέμματα και στο Αίγιο περίπου 20.000 στρέμματα. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρου πολυσέλιδη δικογραφία από την εισαγγελέα Εφετών, κυρία Σταματίνα Περιμένη, που είναι επόπτης υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στις οποίες και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η δικογραφία συντάσσεται σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν την περίοδο 2021-2022 (ανάμεσα σε αυτές εκείνη της Βαρυμπόμπης, στη Βόρεια Εύβοια, στη Αρχαία Ολυμπία, στα Βίλια κ.ά.), ενώ στόχος ήταν διερευνηθεί εάν σχετίζονται με «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών» που θα μπορούσαν να εξυπηρετούν άγνωστα συμφέροντα.

Ωστόσο, παρά τη συγκέντρωση δεκάδων καταθέσεων από εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, δασάρχες και άλλους τοπικούς φορείς στις περιοχές αυτές, αλλά και τον έλεγχο τηλεφωνικών κλήσεων σε δεκάδες εστίες έναρξης καταστροφικών πυρκαγιών που αποτυπώνονται σε μελέτη-ανάλυση περίπου 200 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ, το παραπάνω σενάριο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Η έναρξη της φωτιάς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, το ενδιαφέρον της αρμόδιας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εστιάζεται τώρα στον τρόπο έναρξης της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 4 μ.μ. της 17ης Ιουλίου σε δασική έκταση σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Πάνακτο (που ανήκει στα Δερβενοχώρια). Η πυρκαγιά αυτή οδήγησε στον πύρινο όλεθρο στη Δυτική Αττική και κατέκαψε δεκάδες σπίτια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, με βάση και μαρτυρίες κατοίκων, διαπίστωσαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σημείο στο οποίο δεν υπήρχε ούτε δρόμος ούτε οποιοδήποτε οίκημα ούτε κτηνοτροφική ή κάποια άλλη μονάδα της περιοχής. Από τις έρευνές τους, δε, προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι μάλλον πρόκειται για έργο εμπρηστών πιθανά με ύποπτους στόχους.

READ MORE - Το μυστήριo με τις φωτιές στα Δερβενοχώρια

Και επίσημα νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

 


Επίσημα ανακοινώθηκε η  υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, από την Πειραιώς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
"Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς".

READ MORE - Και επίσημα νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς