Δεν βρίσκουν προσωπικό για την τουριστική σεζόν

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

 


Σε εθνικό επίπεδο, εκτιμάται ότι στην αιχμή της θερινής σεζόν του 2022 καταγράφηκαν  60.225 ελλείψεις προσωπικού, από τις 262.981 θέσεις εργασίας που προβλέπονται βάσει οργανογράμματος στα ξενοδοχεία. Δηλαδή, το ποσοστό έλλειψης ανήλθε σε 23% ή περισσότερες από 1 στις 5 θέσεις δεν καλύφθηκε. Το ποσοστό έλλειψης ήταν παρόμοιο σε όλα σχεδόν τα τμήματα και κυμαινόταν από 21% έως 24%.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την επικαιροποιημένη μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα «Απασχόληση και ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία στην αιχμή της θερινής σεζόν 2022». Η μελέτη εκπονήθηκε με την αξιοποίηση πρωτογενούς έρευνας που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) στα ξενοδοχεία – μέλη του ΞΕΕ. Σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη για την αιχμή της θερινής σεζόν του 2021, το 2022 καταγράφηκε αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ το ποσοστό των ελλείψεων παρέμεινε ίδιο.

Οι ειδικότητες καμαριέρα, σερβιτόρος, receptionist, βοηθός σερβιτόρου, λαντζέρης, barista και τεχνική υποστήριξη, αντιστοιχούν συνολικά στο 52% του συνόλου των θέσεων εργασίας, βάσει οργανογράμματος, στο 54% του συνόλου των θέσεων εργασίας που καλύφθηκαν και στο 46% του συνόλου των θέσεων εργασίας που δεν καλύφθηκαν το 2022.

Η ειδικότητα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία έλλειψη σε σχέση με τις προβλεπόμενες θέσεις ήταν sommelier (57% ή 361 άτομα), ακολουθούμενη από στέλεχος guest relations (41% ή 1.083), βοηθό κηπουρού (37% ή 489) και βοηθό receptionist (35% ή 1.393).

READ MORE - Δεν βρίσκουν προσωπικό για την τουριστική σεζόν

Για πρώτη φορά τα F-16 Viper πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

 


Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν για πρώτη φορά τα μαχητικά F-16 Viper κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πίσω από τα Rafale, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ.

Την ίδια ώρα, στην παρέλαση για πρώτη φορά πήραν μέρος τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης Marder. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Η ημέρα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε με 21 κανονιοβολισμούς από το πυροβολείο του Λυκαβηττού στις 06:21 το πρωί.

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

 

READ MORE - Για πρώτη φορά τα F-16 Viper πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

Πυροβόλησαν 16χρονο!!

 


Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής στο Λαγονήσι,στη οδό Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο 16χρονοι κινούνταν πεζή, όταν τους προσέγγισε άγνωστο όχημα.

Οι δύο νεαροί άρχισαν να τρέχουν και τότε κατέβηκε ο οδηγός από το όχημα και πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον έναν.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  που μετέφερε τον 16χρονο στο Ασκληπιείο Βούλας, καθώς ο ανήλικος έφερε διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια του συμβάντος, ενώ από το σημείο οι άνδρες της ΕΛΑΣ περισυνέλλεξαν έναν κάλυκα.

READ MORE - Πυροβόλησαν 16χρονο!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Νέα τηλεφωνική απάτη!

 


Μια ευρέως διαδεδομένη τηλεφωνική απάτη έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα.

Η εν λόγω απάτη ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη και αν και δεν έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- περιστατικά στην Ελλάδα, εμείς σας ενημερώνουμε προκειμένου να προσέχετε μην πέσετε θύματα.

Μάλιστα, οι απατεώνες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τις τεχνικές τους, όπου ένα απλό «ναι» δικό σας, είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;». Αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που επιλέγουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες έχουν ως σκοπό να χρεώσουν τα θύματα για υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν προσφέρει ποτέ, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών. Επομένως να είστε πολύ προσεχτικοί στα τηλεφωνήματα που απαντάτε…

READ MORE - ΠΡΟΣΟΧΗ!! Νέα τηλεφωνική απάτη!

Υποψήφιος με τον Ν. Σταυρέλη ο Βασίλης Πανταζής

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

 


Η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ανακοίνωσε δύο ακόμα υποψηφίους που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό και το ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

1.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Γεννήθηκε στην Κόρινθο στα Αγιαννιώτικα.

Οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης καταγόμενος από το Γεράκι Λακωνίας και η Αργυρώ καταγόμενη από τα Άδανα της Μικράς Ασίας.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Το 1977 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) από όπου αποφοίτησε το 1981 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Μηχανικού.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σε όλες τις θέσεις που προβλέπονταν από τον εκάστοτε βαθμό του και έχει διατελέσει διοικητής Μονάδας εκστρατείας καθώς και επιτελής σε επιτελεία μεγάλων σχηματισμών.

Το 1997 αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Τιμήθηκε από το ΓΕΕΘΑ με εύφημη μνεία για την κοινωνική προσφορά του, επειδή τον Ιανουάριο του 2002 και κατά τη διάρκεια των σφοδρών χιονοπτώσεων στην Αττική, σαν επικεφαλής του τμήματος , το οποίο αποτελούμενο από άνδρες του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εργαζόμενο επί πενθήμερο νυχθημερόν, προέβηκε στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων.

Από όταν αποχώρησε από τις τάξεις του Στρατού, εξασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στην Κόρινθο.

Μέλος της Μικρασιατικής Στέγης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λακεδαιμονίων Κορινθίας «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ».

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων και είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για την δραστηριότητα του στα τοπικά ζητήματα.

Ο Βασίλης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Κορινθίων.

 

2.ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Είναι παντρεμένος με την Άντα Ζώγγου και έχουν τρία παιδιά.

Εργάζεται στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ.

Έχει διατελέσει επί μια τετραετία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σολυγείας.

Επίσης ήταν αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σολυγείας.

Ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Δημήτριος» Αγγελοκάστρου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Εν Κορινθία Αγγελοκαστριτών ο Άγιος Παντελεήμων». Πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου στην Αγία Άννα.

Αποφάσισε την κάθοδο του στο τοπικό ψηφοδέλτιο του Αγγελοκάστρου, αφού συζήτησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη για το όραμα του για το χωριό.

Θέλει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να φύγει από την αφάνεια το Αγγελόκαστρο και να ξαναγίνει ο τόπος όπου Κορίνθιοι και ξένοι έβρισκαν ένα φιλόξενο τόπο για να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους.

Θα εργαστεί για να επιτύχει η προσπάθεια του Νίκου Σταυρέλη να δώσει στα χωριά, στα οποία λόγω αποστάσεως οι κάτοικοι δεν έχουν δυνατότητα συχνής ιατρικής περίθαλψης, την ασφάλεια του τακτικού ιατρικού ελέγχου με μέριμνα του Δήμου.

Θέλει να δει το Κάστρο του Αγγελοκάστρου να γίνει επισκέψιμο και τόπος έλξης για τους επισκέπτες.

Να γίνουν το δημοτικό σχολείο με το θεατράκι του και το νηπιαγωγείο, χώρος πολιτισμού, με δυνατότητα δημιουργίας ξενώνα, για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις που προτίθεται να δημιουργήσει σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού .

Να έχει το χωριό άφθονο και ποιοτικό νερό.

Να δημιουργηθεί με τεχνικές παρεμβάσεις αίσθημα ασφαλείας στους δρόμους του χωριού με μεγάλη κλίση.

Να υπάρξει άμεση και συνεχής επαφή του προέδρου του χωριού με το γραφείο ανάπτυξης πρωτογενούς παραγωγής του οποίου την ίδρυση έχει ανακοινώσει ο Νίκος Σταυρέλης και συγκεκριμένα με τον κτηνοτροφικό τομέα, ώστε να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι του χωριού να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο Δημήτρης θα είναι υποψήφιος στο Τ.Σ. Αγγελοκάστρου

 

READ MORE - Υποψήφιος με τον Ν. Σταυρέλη ο Βασίλης Πανταζής

Πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα 3 παιδιών!

 


Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του ο 69χρονος οδηγός του δικύκλου που τραυματίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή  “Αϊβαλιώτικα” στο Βόλο. Ο 69χρονος ήταν πατέρα τριών παιδιών και κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο άτυχος 69χρονος τραυματίστηκε όταν ο οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, ηλικίας περίπου 70 ετών, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο δίκυκλο που οδηγούσε ο ίδιος.

Ο 69χρονος υπέστη σοβαρά κατάγματα στον θώρακα και την κνήμη, όπως και βλάβες στους πνεύμονες. 

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 69χρονος άνδρας δεν άντεξε και κατέληξε στις 2:30 περίπου το μεσημέρι.

 

READ MORE - Πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα 3 παιδιών!

Χ. Δήμας: Επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ!

 


Σε ανάρτησή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χ. Δήμας ανέφερε: "Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους.

Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως και τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την ένταξη του έργου.

 


Β. Νανόπουλος: Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την έγκριση

 

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε:  "Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτό είχε υποβληθεί από τον  δήμο Κορινθίων. Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή την διαδικασία έγκρισης και συμμετείχε καθοριστικά σε αυτήν".

READ MORE - Χ. Δήμας: Επέκταση του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ!

Νεκρός ο 53χρονος που έπεσε από σκαλωσιά

 


Νεκρός είναι ένας 53χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από σκαλωσιά στην Αγιά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο άτυχος 53χρονος έπεσε από σκαλωσιά περίπου 2,5 μέτρων.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές με την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το ΕΚΑΒ έφτασε στον τόπο της τραγωδίας ωστόσο δεν παρέλαβε τη σορό του άτυχου εργάτη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

READ MORE - Νεκρός ο 53χρονος που έπεσε από σκαλωσιά

Χρ. Δήμας: Στόχος μας να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα


 

Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και  τους παραγωγούς στην Κορινθία, συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας.

 
Τα 3 βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

·         1. Συζήτηση για τις πληρωμές των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές σε προανθικό στάδιο, όπου: «λάβαμε σαφή δέσμευση από τον Υπουργό πως οι παραγωγοί στη Κορινθία θα αποζημιωθούν.»

·         2. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα εντάσσεται για 2η συνεχή χρόνια στο χρηματοδοτικό εργαλείο de minimis. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,75 εκατομμύρια € και η ενίσχυση θα είναι απευθείας στον παραγωγό.

·         3. Τέθηκε το ζήτημα για τα επιτραπέζια σταφύλια, όπου για μία ακόμα χρονιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές. Ειδικότερα για την ξηρασία, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι βασικό αντικείμενο συζήτησης της επόμενης κυβερνητικής σύσκεψης των αγροτικών αποζημιώσεων στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλέκομαι υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

·         Όσον αφορά την ενίσχυση για τα μήλα, αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ αναμένεται άμεσα και η ανακοίνωση για τα αχλάδια.


Με το τέλος της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό για 3 βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους παραγωγούς στην Κορινθία. Ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο είναι να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα». 

READ MORE - Χρ. Δήμας: Στόχος μας να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα

Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε πηγάδι!

 


Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, καθώς πτώμα άνδρα εντοπίστηκε μέσα σε πηγάδι.

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, το πτώμα άνδρα εντόπισε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ορχομενό Λεβιδίου, ένας αγρότης που προσπάθησε να αντλήσει νερό από το πηγάδι για εργασίες.

Όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο μετέβησαν άμεσα έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που ανέσυραν τη σορό του άνδρα και την παρέδωσαν στο  Ε.Κ.Α.Β. στη Δ.Ε. Λεβιδίου.

Στο σημείο μετέβη και η αστυνομία, ενώ φως στα αίτια θανάτου θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στο πτώμα.

READ MORE - Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε πηγάδι!

Τέλος οι μονάδες COVID

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

 


Αλλάζει η διαχείριση των ασθενών με κοροναϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων. Από εδώ και στο εξής, οι ασθενείς με κοροναϊό θα νοσηλεύονται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που αποτελείται από 30 και πλέον επιστήμονες.

Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση, την οποία δέχτηκε το Υπουργείο, με δεδομένο ότι έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους.

Σε ό,τι αφορά πάντως στα υπόλοιπα μέτρα για την πανδημία που ισχύουν ακόμη στα νοσοκομεία, αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Πρωταπριλιά η κατάργηση των μέτρων

Υπενθυμίζεται πως την άρση των μέτρων για τον κοροναϊό ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου:

– Καταργούνται οι μάσκες.

– Καταργούνται τα rapid test στους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Σταματάει η υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον νοσήσει.

– Εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του νοσήσαντα αν θα φορέσει μάσκα ή αν θα πάει στην εργασία του.

– Όλα πλέον υπό μορφή σύστασης και όχι υποχρεωτικότητας.

READ MORE - Τέλος οι μονάδες COVID

Κόρινθος: Τι συμβαίνει με το νερό; Ποιος θα δώσει επίσημες απαντήσεις;

 


Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου για τη δωρεά της Motor Oil ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε ότι ο Δήμος είναι ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το πρόβλημα του νερού! Κάτι που "δεν σας το έχω πει", είπε.

Κάτι που δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Γιατί δεν έπρεπε να γνωρίζουν οι Δημότες ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης? Ούτε το Πάσχα δεν ήρθε ακόμα, το καλοκαίρι τι θα γίνει?

Είναι πόσιμο το νερό σήμερα σε όλες τις περιοχές της Κορίνθου και του Δήμου?  Η ΔΕΥΑΚ έχει υποχρέωση να βγάζει ανακοινώσεις για την ποιότητα του νερού ή αν υπάρχουν προσμίξεις γεωτρήσεων. Το έχει κάνει?

Ποιος θα δώσει επίσημες απαντήσεις στους πολίτες? Και πότε?

READ MORE - Κόρινθος: Τι συμβαίνει με το νερό; Ποιος θα δώσει επίσημες απαντήσεις;

Εικόνες ντροπής στο Πολυτεχνείο

 



Θλιβερές εικόνες από φθορές και βανδαλισμούς στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Μεγακλής Ρογκάκος. Στις φωτογραφίες που ανάρτησε στο Facebook ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, φαίνονται συνθήματα γραμμένα με σπρέι πάνω σε γλυπτά ή σε τοίχους, ζημιές και γκράφιτι.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΜΠ ιδρύθηκε το 1837 και είναι το παλαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδας, συνεισφέροντας σημαντικά στην επιστημονική, τεχνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

READ MORE - Εικόνες ντροπής στο Πολυτεχνείο

50 εκατομμύρια € δωρεά από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ σε Κόρινθο και Λουτράκι

 


Η Motor Oil προχωρά σε νέο πενταετές πρόγραμμα στήριξης των Δήμων

Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

H Motor Οil εδώ και 50 χρόνια στηρίζει με συνέπεια, φροντίδα και με αληθινό κοινωνικό έργο τις τοπικές κοινωνίες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζοντας αυτή την αποστολή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 21 Μαρτίου συνάντηση των εκπροσώπων της Εταιρείας και των θεσμικών

φορέων των τοπικών κοινωνιών. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η ειλικρινής σχέση

εμπιστοσύνης μεταξύ της Motor Oil και των ανθρώπων των περιοχών που δραστηριοποιείται η Εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Διευθυντής του Διυλιστηρίου κ. Μιχαήλ-Ματθαίος Στειακάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία υλοποίησης πενταετούς προγράμματος στήριξης των Δήμων και των Δημοτών με έργα κοινής ωφέλειας και υποδομής με γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους. Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων (Κορινθίων & Λουτρακίου-Περαχώρας-

Αγίων Θεοδώρων) και του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος υπεγράφη χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου των τοπικών κοινωνιών της περιοχής, με έμπρακτο τρόπο, όπως λειτουργεί η Motor Oil από την

ίδρυσή της έως σήμερα. Ο Γενικός Διευθυντής του Διυλιστηρίου κ. Μιχάλης Στειακάκης δήλωσε σχετικά: «Ζούμε και λειτουργούμε

εδώ και μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η ευημερία των δημοτών. Συνεχίζουμε έτσι – πιο δομημένα – αυτό που επί 50 χρόνια κάνουμε, να είμαστε δηλαδή πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία.».

READ MORE - 50 εκατομμύρια € δωρεά από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ σε Κόρινθο και Λουτράκι

Συναγερμός στη NASA: Αστεροειδής περνά το Σάββατο ξυστά από τη Γη

 


Ένας αστεροειδής σχεδόν στο μέγεθος του «Big Ben» στο Λονδίνο, αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και συγκεκριμένα δύο φορές πιο κοντά από ό,τι βρίσκεται η Σελήνη. Ο αστεροειδής θα φτάσει σε απόσταση 107.500 μιλίων (173.000 χιλιόμετρα) από τη Γη το Σάββατο, με το φεγγάρι να βρίσκεται σε μέση απόσταση 238.855 μιλίων (384.400 χιλιόμετρα).

Ο αστεροειδής «2023 DZ2», εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 93 μέτρα, ενώ το Big Ben βρίσκεται στα 96 μέτρα. Παράλληλα, είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αστεροειδή του Τσελιάμπινσκ που έπληξε τη Ρωσία το 2013, ο οποίος προκάλεσε ωστικό κύμα δύο φορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο διαστημικός βράχος εκτιμάται ότι θα κάνει την πιο κοντινή προσέγγισή του στη Γη στις 21:51 (ώρα Ελλάδας), με ταχύτητα 17.426 mph (28.044 χλμ/ώρα).

Η NASA λέει ότι το να περνά τόσο κοντά στη Γη, ένας αστεροειδής αυτού του μεγέθους συμβαίνει «μόνο περίπου μία φορά τη δεκαετία».

 

READ MORE - Συναγερμός στη NASA: Αστεροειδής περνά το Σάββατο ξυστά από τη Γη

Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε πάρκινγκ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

 


Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ, καθώς εντοπίστηκε σορός άνδρα σε πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Πρόκειται για αλλοδαπό, το πτώμα του οποίου διέκρινε περαστικός σε πάρκινγκ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και κάλεσε τις Αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πτώμα ανήκει σε άνδρα πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 35 ετών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο λαιμό του 35χρονου βρέθηκαν σημάδια από βρόγχο. Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

READ MORE - Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε πάρκινγκ

Με απόφαση Τσίπρα δεν κατεβαίνει στα Χανιά ο Πολάκης -Σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος

 



Σε ποια περιφέρεια έκπληξη θα κατέβει υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές 2023; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει στην επόμενη Βουλή τον Γιώργο Σταθάκη γι΄ αυτό και αλλάζει την περιφέρεια του Παύλου Πολάκη.

Πληροφορίες λένε ότι εντός των επόμενων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει ότι ο Πολάκης, ο οποίος επέστρεψε  στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι υποψήφιος στα Χανιά αλλά στην Α’ Πειραιά.

Εκεί, πλην του κ. Δρίτσα δεν θα έχει κανένα δυνατό εσωκομματικό αντίπαλο και θα εκλεγεί με άνεση, καθώς έχει μαζί του όλους τους «ταλιμπάν» του κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με το fimotro, ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά δεν θέλει να στερήσει την έδρα από τον Γιώργο Σταθάκη.

Θέλει να εκλεγεί στα Χανιά και ξέρει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με συνυποψήφιό του τον Πολάκη.

READ MORE - Με απόφαση Τσίπρα δεν κατεβαίνει στα Χανιά ο Πολάκης -Σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος

Π. Πιτσάκης: Εξαιρετική παρουσία των Κορινθιακών επιχειρήσεων στην food expo 2023

 


Σε ανάρτησή του ο κ. Π. Πιτσάκης σημειώνει: "Με την εξαιρετική παρουσία τους στην food expo 2023 , την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ,οι κορινθιακές επιχειρήσεις επιβεβαίωσαν την ισχυρή παρουσία του τόπου μας στον τομέα των εκλεκτών προϊόντων και ανέδειξαν την αναγκαιότητα για μια νέα πορεία στοχευμένης στήριξης του κλάδου ,από τον κατ' εξοχήν φορέα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στο νομό".

READ MORE - Π. Πιτσάκης: Εξαιρετική παρουσία των Κορινθιακών επιχειρήσεων στην food expo 2023

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προμελέτη φωτισμού για τον Ακροκόρινθο

 


Συνεδριάζει σε λίγες ώρες , συγκεκριμένα στις 4:00 μ.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα που αφορούν στην Κορινθία είναι τα εξής:  

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος – FOUNDATION KALOU, που αφορά στην υλοποίηση της δράσης «Ενθάρρυνση της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόρκα – Κώνστα Αθηνά, Εντεταλμένη Σύμβουλος.  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: «Προμελέτη φωτισμού κάστρου Ακροκορίνθου». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόρκα – Κώνστα Αθηνά, Εντεταλμένη Σύμβουλος

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Αθλητικής Ανάπτυξης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και «Παγκορινθιακού Αθλητικού Συλλόγου Κόρινθος» για το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Συνοικισμού Δ. Κορινθίων» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οικονόμου Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης

 Έγκριση τροποποίησης του Οικονομικού και Φυσικού Αντικειμένου Προγραμματικής Σύμβασης των άρθρων 12 του Ν.4412/2016 και του άρθρου 100 του Ν.3852/2010, όπως ισχύουν, μεταξύ του ΟΤΑ Β’ βαθμού «Περιφέρεια Πελοποννήσου», του ΟΤΑ Α’ βαθμού «Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ – Α.Ο.Τ.Α.» που αφορά στην «Οργάνωση και Λειτουργία Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (InfoKiosk) στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου Άννα, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Δήμους, στις Περιφέρειες καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος Χρήστος, Αντιπεριφερειάρχης

READ MORE - Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προμελέτη φωτισμού για τον Ακροκόρινθο

Περιφερειακή Σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ

 


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΗ ΩΡΑ 11:00 π.μ. στο Loutraki Thermal Spa με κύριο Θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στη νέα Ρυθμιστική Αρχή για το Νερό και τα απόβλητα.

Πάρτε πίσω τον Νόμο που ξεπουλάει το Νερό στους ιδιώτες!

Το Νερό είναι η ιστορία και η υπόσταση του Δήμου.

Φτηνό και υγιεινό Νερό για όλους!

Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς νερού.

Άμεσες προσλήψεις στις ΔΕΥΑ για να καλυφθούν τα κενά.

Το Νερό δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΦΥΣΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΑΓΑΘΟ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

READ MORE - Περιφερειακή Σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Κατερίνα Φαρμάκη: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ …

 


Καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι να παρέχει στους πολίτες τρία βασικά πράγματα: Παιδεία, Υγεία και Ασφάλεια. Θέλω να σταθώ λίγο σήμερα στον τρίτο πυλώνα, αυτόν την ασφάλειας.

Δε νοείται σε κανένα οργανωμένο κράτος να δρουν

« σπείρες» που καταστρέφουν συστηματικά δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και η επίσημη πολιτεία να μην παίρνει μέτρα για να σταματήσει αυτό.

Σπίτια λεηλατούνται, μνημεία καταστρέφονται, χωράφια και γεωτρήσεις απογυμνώνονται, αυτοκίνητα εξαφανίζονται, ενώ η σύληση σε σιδηροδρομικές γραμμές ή αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί ένα συνεχές πλήγμα στις υποδομές της χώρας. Πλήγμα που συνετέλεσε με τον τρόπο του και αυτό στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Και εδώ στην περιοχή της Κορινθίας χαρακτηριστικά παραδείγματα η κλοπή των καλωδίων στο έργο του φωτισμού του κάστρου του Ακροκορίνθου, κλοπές κατά μήκος του Προαστιακού και καθημερινές δολιοφθορές στις γεωργικές εγκαταστάσεις.

Δεν πάει άλλο….

Κι αν κάποιοι προηγούμενοι κυβερνώντες φρόντισαν να μετατρέψουν σε πλημμελήματα αυτά τα αδικήματα, επιτρέψτε μου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι κακουργήματα ιδίως όταν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας .

Δεν πάει άλλο ….

Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και να τηρούνται απαρέγκλιτα .Δεν μπορεί η επίσημη πολιτεία να χαρίζεται με βάσει το χρώμα του δέρματος, η την φυλή και να αφήνονται οι υπόλοιποι να λεηλατούνται.

Δεν πάει άλλο …

Πόσο ακόμα θα χαρίζονται επιδόματα από τους φόρους όλων μας, σε ανθρώπους που περιφρονούν τους νόμους, που μαθαίνουν τα παιδιά τους στην επαιτεία και την κλοπή, και που τα στέλνουν στο σχολείο μόνο όταν είναι να πάρουν χρήματα;

Δεν πάει άλλο ….

Όταν κάποιος «πεινάει» υπάρχουν δύο τρόποι για να τον βοηθήσεις. Είτε του δίνεις ένα ψάρι για να τραφεί, είτε του δίνεις ένα καλάμι και τον αναγκάζεις να μάθει να ψαρεύει για να τραφεί.

 

*Η Κατερίνα Φαρμάκη είναι υποψήφια βουλεύτρια Κορινθίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΚΙΝΑΛ

READ MORE - Κατερίνα Φαρμάκη: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ …