Να μια καλή ιδέα: Μητρώο Ευάλωτων Δημοτών

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

 


                                  Του Γιώργου Ρουμελιώτη 

"Ξεσκονίζοντας" τις πρωινές ειδήσεις έπεσε το μάτι μου σε Δήμο της Αττικής ο οποίος δημιουργεί Μητρώο Ευάλωτων Δημοτών (ΜΕΔ). Ο συγκεκριμένος Δήμος βέβαια προχωρά σε αυτή την κίνηση για άλλους λόγους. Για την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση πλημμύρας ή πυρκαγιάς σε Δημότες που χρήζουν βοήθειας και έχουν προβλήματα. 


Αμέσως σκέφτηκα πόσο χρήσιμο θα ήταν κάτι τέτοιο και στην περιοχή μας, στο Δήμο Κορινθίων ή και σε άλλους Δήμους της Κορινθίας. Πόσο χρήσιμο και εύχρηστο θα ήταν για το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής να υπήρχε ένα Μητρώο όπου θα ήταν καταγεγραμένοι όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα και χρειάζονται κάθε είδους βοήθειας. 


Από αυτούς που έχουν ανάγκη ακόμα και για είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και νεφροπαθείς - καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη μετακίνησης, άτομα με κινητικά προβλήματα, μοναχικά άτομα άνω των 75 ετών που θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος που τους νοιάζεται και ενδιαφέρεται γι΄αυτούς. 


Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό για τα φωτοβολταικά των Δήμων που θα έρθει το 2025 για δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά, θα αποτελέσουν μια έμπρακτη απόδειξη για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να δείχνει κάθε τόπος. 


Μια κίνηση που θα βοηθήσει πρακτικά και ουσιαστικά το Δήμο και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Μια καλή πρακτική που θα θυμίζει σε όλους τον πρωτεύοντα ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε κοινωνικά θέματα, ως ο εγγύτερος προς τον πολίτη θεσμός της χώρας.




READ MORE - Να μια καλή ιδέα: Μητρώο Ευάλωτων Δημοτών