Προς Ολυμπία Οδό, Ενταύθα....

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

 


Ειλικρινά κύριοι της Ολυμπίας Οδού, είναι δυνατόν να γίνονται τόσα έργα στην καρδιά του καλοκαιριού στην Αθηνών - Κορίνθου? Να έχουν αρχίσει ήδη οι άδειες των πολιτών, να γεμίζουν οι δρόμοι κάθε μέρα και να πρέπει να γίνεται η κυκλοφορία χωρίς κάποιες λωρίδες, προκαλώντας μποτιλιάρισμα και αναστάτωση?

Δεν μπορούσαν αυτά τα έργα να γίνουν νωρίτερα? Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες που ξεκινά η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, αλλιώς φοβόμαστε ότι θα ζήσουμε.... μεγάλες στιγμές!!!

READ MORE - Προς Ολυμπία Οδό, Ενταύθα....

Υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

 


Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (15/7) η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναμένεται να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι υποψήφιοι διάδοχοι για την προεδρία του κόμματος.

Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέση τους στην κούρσα διαδοχής και ο Νίκος Παππάς αναμένεται να το κάνει σήμερα. 


Πριν από λίγο, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί στο νότιο τομέα της Β' Αθήνας, κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός μοίρασε δακτυλογραφημένο κείμενο με το οποίο ζητά να δημιουργηθούν συνδικαλιστικές παρατάξεις του κόμματος στους χώρους όπου δρουν  οι πολίτες και οι νέοι, όπως και τη θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα. 

READ MORE - Υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Σιάχρας Ιωάννης

 


Σε ανακοίνωση της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" του κ. Β. Νανόπουλου αναφέρεται: "O Γιάννης Σιάχρας κατάγεται και διαμένει στο Σοφικό. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας ΑΤΕΙ Πειραιά, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου< MSc in Advanced Information Systems> με γνώσεις Αγγλικής Γλώσσας σε πολύ καλό επίπεδο. Εργάζεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε) ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής ,Οργάνωσης &Διοίκησης της ΕΡΤ. Απασχολείται Στο χώρο των Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων από το 2004 σε διοικητικές θέσεις στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALTER A.E και την τελευταία δεκαετία στην ΕΡΤ .Είναι μέλος της EBU(Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) συμμετέχοντας τα τελευταία χρονιά σε αρκετά συνέδρια με θέματα σχετικά με Στρατηγικές αντιμετώπισης των νέων προσκλήσεων στο χώρο των MEDIA ,τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό & Εκσυγχρονισμό της Τηλεόρασης ,τις Νέες καινοτομίες και Νέες τάσεις ενίσχυσης και προβολής του τηλεοπτικού περιεχομένου , Ενίσχυσης περιεχομένου και προβολής μέσω των Social Media. Τον διακρίνει η εργατικότητα του ,η ικανότητα του να διεκπεραιώνει με επιτυχία ότι αναλαμβάνει. Ξεχωρίζει για το ήθος ,τον θετικό του χαρακτήρα και την προθυμία να αναλαμβάνει και να διεκπεραιώνει υποθέσεις. Προτεραιότητα του ο Άνθρωπος & η Ισότιμη και Ισοδύναμη καλυτέρευση της καθημερινότητας του στην Κορινθιακή Κοινωνία. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που υπηρέτησε και τίμησε την τοπική αυτοδιοίκηση, αρχής από τον αείμνηστο πατέρα του Σιάχρα Μιχαήλ (Λετος)ο οποίος ασχολήθηκε και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις το χωριό του για δύο δεκαετίες ως σύμβουλος στην Κοινότητα Σοφικού με απόλυτη συνέπεια, ήθος που έχει εκτιμηθεί και δεν έχει ξεχαστεί, καθώς και από την αδερφή του Σιάχρα Βασιλική η οποία διετέλεσε Αντιδήμαρχος επί Δημαρχίας Αθανασίου Τούσουλη την περίοδο 2004-2008 στον Δήμο Σολυγείας. Γιάννη η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ σε καλωσορίζει!".

READ MORE - Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Σιάχρας Ιωάννης

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά σήμερα η Κορινθία

 


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αργολίδα και την Κορινθία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπεται σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

 

READ MORE - Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά σήμερα η Κορινθία

Ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Μποζίκης υποψήφιος με τον Ν. Σταυρέλη

 


Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" του υποψηφίου Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη αναφέρονται τα εξής:

"Καλωσορίζουμε τέσσερις ακόμα υποψηφίους στην ομάδα μας, τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Δ.Ε. Κορινθίων, Κοντογιώργο Αναστάσιο, Μάρκου Αθανάσιο, Μποζίκη Αναστάσιο και υποψήφιο σύμβουλο Τ.Σ. Γαλατακίου, Μπίσδα Παππά Φίλιππο.

 


Ο Τάσος Κοντογιώργος είναι πολλά χρόνια λογιστής με δικό του λογιστικό γραφείο στην Κόρινθο, ενώ παράλληλα ασχολείται με τις αγροτικές του καλλιέργειες. Έχει χρόνια ενεργή συμμετοχή στα κοινά του χωριού, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος για πέντε συνεχόμενα έτη, καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 2018-2019 και Πρόεδρος στην ΔΑΕΚ την περίοδο 2014-2019. Μεγάλωσε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας και έχει δύο παιδιά, έναν φοιτητή ιατρικής και ένα μαθητή λυκείου.

Ο Τάσος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 


Ο Θανάσης Μάρκου εργάζεται ως έμπορος λαϊκών αγορών. Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Νομού Κορινθίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος των συναδέλφων του στα συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συνέβαλε με επίπονο αγώνα στην καθιέρωση του ημερήσιου δικαιώματος προσέλευσης στις λαϊκές αγορές, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο Θανάσης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 


Ο Μποζίκης Αναστάσιος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός αυτοκινήτων στην δικιά του επιχείρηση. Είναι περιφερειακός Σύμβουλος, τακτικό μέλος οικονομικής επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Κορινθίας (Ο.Ε.Β.Ε.) και Πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Κορινθίας (Σ.Ε.Α.).Πέραν της επαγγελματικής του δραστηριότητας εδώ και χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στις θεσμικές δομές εκπροσώπησης του κλάδου του. Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την επιχειρηματικότητα και τα προβλήματα που την διέπουν, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τα δρώμενα του συνδικαλισμού, διεκδίκησε πίεσε για ό,τι το καλύτερο να έχουν απολαβές οι συνάδελφοι του και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Κορινθίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά τον Δημήτρη, τελειόφοιτο τεχνικής σχολής ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός αυτοκινήτων και την Αρχόντω, φοιτήτρια Νομικής.

Ο Τάσος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων.

 


Ο Φίλιππος Μπίσδας Παππάς είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης. Είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Αυλόγυρος στην Κόρινθο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρειτό, μένει στην Αλμυρή και είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο του.

Ο Φίλιππος θα είναι υποψήφιος σύμβουλος Τ.Σ. Γαλατακίου.

Είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια μας για μία Κόρινθο για όλους, και όχι για λίγους. Όπως πραγματικά μας αξίζει. Καλή μας αρχή!".

 

READ MORE - Ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Μποζίκης υποψήφιος με τον Ν. Σταυρέλη

Ημερίδα από τον Ν. Σταυρέλη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Κορινθία

 


Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης σημειώνει:  Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 19/7 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 8 μ.μ. στην Ημερίδα για τη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Κορινθία και για το ρόλο των ΟΤΑ.

READ MORE - Ημερίδα από τον Ν. Σταυρέλη για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Κορινθία

Ανακοίνωση 8 υποψηφίων από τον Β. Νανόπουλο

 

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Σταθερά προσανατολισμένη στην ανανέωση των προσώπων αλλά και στην ενίσχυση του συνδυασμού της παρουσίας των γυναικών, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου ανακοινώνει 8 ακόμα υποψήφιους. Κορίνθιους ενεργούς που είδαν στα προηγούμενα 3,5 χρόνια την ικανότητα της δημοτικής αρχής όχι μόνο να παράξει σε δύσκολες συνθήκες έργο (απλή αναλογική, πανδημία, ενεργειακή κρίση) αλλά και να θέσει θεμέλια ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας επιτυγχάνοντας την χρηματοδότηση και εκτέλεση μεγάλων έργων.

«Αφουγκραζόμαστε την ανάγκη των πολιτών για νέα πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση, για νέα φιλοσοφία και σύγχρονη διοίκηση. Συνδυάζουμε την ανανέωση με την εμπειρία της ισχυρής ομάδας που σήμερα υπάρχει και δημιουργούμε εκείνη την παράταξη που με ασφάλεια θα οδηγήσει το δήμο Κορινθίων στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ:

Βενετσάνος Γιάννης

Ο Γιάννης είναι από τους γνωστότερους επιχειρηματίες της Κορίνθου . Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο αγοριών. Στην αυτοδιοίκηση κατέρχεται για πρώτη φορά

Βλάσση Σπυριδούλα

Η Ρούλα είναι ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου-εποχιακά στο Λέχαιο. Είναι μόνιμη κάτοικος Λεχαίου, παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο και μητέρα 2 παιδιών. Την καλωσορίζουμε με χαρά στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γανουτζή Ιωάννα

Η Ιωάννα είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στην κοινότητα Εξαμιλίων. Εξελέγη για 1η φορά με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ το 2019. Το 2023 είναι υποψήφια με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου επιδιώκοντας όσα σχεδιάζονται και όσα έχει ανάγκη η κοινότητα των Εξαμιλίων να υλοποιηθούν. 

Ευθυμίου Γωγώ

Η Γωγώ είναι μητέρα δύο ενηλίκων αγοριών. Είναι ιδιοκτήτρια ενός επιτυχημένου φροντιστηρίου αγγλικών, το οποίο στεγάζεται στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου και στο οποίο εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών.

Κριεμπάρδη Γεωργία

Η Γωγώ με καταγωγή από τον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παπανικολάου ιδιοκτήτη ταξί και μητέρα δύο παιδιών. Την καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Μπανιάς Σπύρος

 Ποιος δεν γνωρίζει τον Σπύρο, ποιος δεν αναγνωρίζει, την μουσική αλλά και την τέχνη του! Επιχειρηματίας ,έμπορος και τεχνίτης στην εταιρεία art in glass από το 1994, βραβευμένος καλλιτέχνης με το εργαστήριο «Φυσητού γυαλιού» στην Κόρινθο , με συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού και παράλληλα από τους γνωστότερους και πλέον καταξιωμένους disc jockey της πόλης!  Ο Σπύρος, είναι κάτοικος Κορίνθου, πατέρας δυο κοριτσιών και με την υποψηφιότητα του θέλει ακόμα ενεργότερα να συμμετέχει, να διαμορφώσει, να δημιουργήσει δρόμους και τρόπους ώστε η πόλη και ο δήμος να γίνουν προορισμός!  

Σπύρο, σε καλωσορίζουμε στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, την Συμμαχία της Κοινωνίας! 

Νικολάου Γιάννης

Ο Γιάννης είναι παιδί του Συνοικισμού! Αγαπητός σε όλους, με μεγάλη αγάπη και παρουσία στον Αθλητισμό.  Τον υποδεχόμαστε με χαρά και είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί θα πετύχουμε για τον τόπο μας τα καλύτερα.

Παναγοπούλου Άννα

Η Άννα είναι μητέρα τριών παιδιών. Γεννήθηκε και διαμένει στα Αθίκια Κορινθίας. Πρώτη φορά υποψήφια στο Δήμο Κορινθίων με την παράταξη ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ .


READ MORE - Ανακοίνωση 8 υποψηφίων από τον Β. Νανόπουλο

Αρναούτογλου -καύσωνας: H νύχτα του Σαββάτου θα είναι δύσκολη


 

Και το Σάββατο θα κυλήσει με αρκετή ζέστη, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια. Αντίθετα, στα δυτικά ο καιρός θα ζεσταίνει ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε δυτικές πεδινές περιοχές.
Στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, με πιο αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία.

Η νύχτα του Σαββάτου ειδικότερα θα είναι δύσκολη πανελλαδικά γιατί οι θερμοκρασίες στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα μπορεί να μην πέσουν κάτω από τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε εξασθενημένους ανέμους στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Προς τις βραδινές όμως ώρες οι βορειοανατολικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν θα ρίξουν τη σχετική υγρασία και θα φέρουν μια μικρή ανακούφιση στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε ανατολικούς ανέμους στη Χαλκιδική -σηματοδοτώντας την έλευση πιο δροσερών αερίων μαζών- ενώ στον Θερμαϊκό θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή υποχώρηση του καύσωνα θα έχουμε την Κυριακή. Η εμφάνιση των μελτεμιών στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Βοιωτία και στην ανατολική Πελοπόννησο θα ρίξουν ελαφρώς τη θερμοκρασία αλλά θα αυξήσουν παράλληλα τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ παρόμοια εικόνα θα παρουσιάσει και η Δευτέρα με τη Τρίτη.

Από την Τετάρτη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε νέα αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

 

READ MORE - Αρναούτογλου -καύσωνας: H νύχτα του Σαββάτου θα είναι δύσκολη

Σπείρα εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους και στην Κόρινθο – Πάνω από 1,36 εκατ. ευρώ τα κλοπιμαία

 


Πολυμελής σπείρα που εξαπατούσε, έκλεβε και λήστευε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 11 μέλη της συμμορίας.

Συμμορία συγγενών και φίλων

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για άτομα που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, χωρίς να ασκούν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, όντας στην πλειοψηφία τους άεργοι, ενώ τα ηγετικά και βασικά στελέχη έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για ίδια αδικήματα.

Από την αστυνομική έρευνα μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 113 περιπτώσεις με απάτες, κλοπές και ληστείες με τη λεία να ξεπερνά το 1,36 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 52 περιπτώσεις απάτης, 16 περιπτώσεις κλοπής, 1 περίπτωση ληστείας, 16 περιπτώσεις απάτης και κλοπής, 1 περίπτωση απάτης και ληστείας, 1 περίπτωση απόπειρας απάτης και κλοπής και 26 περιπτώσεις απόπειρας απάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε περιοχές όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Άρτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Πύργο, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Αίγιο.

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση

Τις πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρησιακών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 12 μέλη της οργάνωσης σε Ζεφύρι και Αχαρνές και 4 μέλη της στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 11 μέλη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παροχή κινητών μέσων για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και των Τμημάτων Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Κορίνθου, Άρτας, Ηρακλείου Αττικής και άλλων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας σκιαγραφήθηκε η εγκληματική δραστηριότητα των κατηγορούμενων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτηθεί κι ενταχθεί σε αυτή, έχοντας διαρκή και πολυετή δράση τελώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση απάτες και κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα και σε ορισμένες περιπτώσεις ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. 



Πώς δρούσε η συμμορία

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) που χρησιμοποιούσαν στην εγκληματική τους δράση, προέκυψε ότι αφού προσέγγιζαν στο δρόμο ηλικιωμένους και κυρίως γυναίκες, παρουσιάζονταν κυρίως ως λογιστές αλλά και ως φιλικά πρόσωπα ή απεσταλμένοι συγγενών τους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, τα οποία κατά περίπτωση παραλάμβαναν από τις οικίες τους ή από τραπεζικά καταστήματα, όπου τους μετέφεραν.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάζονταν ως απεσταλμένοι συγγενικού τους προσώπου και ισχυρίζονταν ότι για να περαιωθεί οικονομική υπόθεση ή να ληφθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση ή ως επιστροφή από την εφορία, θα έπρεπε πρώτα να τους παραδώσουν κάποιο χρηματικό ποσό, συνήθως ως παράβολο.

Για να είναι πιστευτοί είχαν περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά, ενώ για να κάμψουν την όποια αμφιβολία προσποιούνταν ότι μιλούσαν τηλεφωνικά με οικείο πρόσωπο του θύματος. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έδιναν το τηλέφωνο στο θύμα, προκειμένου να συνομιλήσει με τον υποτιθέμενο οικείο του, το ρόλο του οποίου όμως αναλάμβανε ένας από τους συνεργούς.

Επίσης, με διάφορες προφάσεις έπειθαν τα θύματα τους να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να τους καλέσει οικείο τους πρόσωπο ή ακόμη το αφαιρούσαν από την κατοχή τους ώστε να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο διαφυγής, προτού ειδοποιηθούν οικείοι ή οι Αρχές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ζητούσαν να τους παρουσιάσουν χρυσαφικά και κοσμήματα με το πρόσχημα της φωτογράφισης αυτών, ωστόσο στη συνέχεια απομάκρυναν τα θύματά τους από το χώρο, τους αποσπούσαν την προσοχή και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαιρούσαν τα χρυσαφικά.

Σε περίπτωση που οι παθόντες εξέφραζαν αμφιβολίες ή ήταν επιφυλακτικοί, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος τους.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων, στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης και στην κατοχή των επιχειρησιακών οχημάτων.

Όσον αφορά στα μέσα που χρησιμοποιούσαν, επρόκειτο για ιδιόκτητα οχήματα, που ήταν καταχωρισμένα σε στοιχεία άλλων προσώπων, καθώς επίσης και μισθωμένα οχήματα, προκειμένου οι χρήστες τους να μην συνδέονται άμεσα με τα βασικά μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε 14 οικίες και 4 ενεχυροδανειστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -44.880- ευρώ,
  • πλήθος χρυσών κοσμημάτων και ρολογιών,
  • -15- αυτοκίνητα,
  • -2- κυνηγετικά όπλα,
  • περίστροφο,
  • -74- φυσίγγια,
  • κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM και
  • πλήθος ειδών ρουχισμού σχετιζόμενων με τις κλοπές και διάφορα αντικείμενα αλλοίωσης χαρακτηριστικών (περούκες-κοτσίδες-καπέλα).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.


READ MORE - Σπείρα εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους και στην Κόρινθο – Πάνω από 1,36 εκατ. ευρώ τα κλοπιμαία

Δ. Πτωχός: Στη Νέα Πορεία της χώρας, θέλουμε την Πελοπόννησο σημαιοφόρο



Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανακοίνωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του, έπειτα απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 «Φίλες και Φίλοι, συμπολίτες μου,

H Πελοπόννησος είναι η γη στην οποία γεννηθήκαμε.

Ένας τόπος πλούσιος σε ομορφιά και παραδόσεις, με σπουδαίους ανθρώπους.

Οι Μωραΐτες έχουμε σταθεί πρωταγωνιστές σε όλη την πορεία του Έθνους μας.

Σήμερα, πρέπει να κτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού να μπω μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, με τιμά. Τον ευχαριστώ. Υπόσχομαι να δώσω τον καλό αγώνα για την παράταξη και τον τόπο μας.

Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα και σχέδιο για να το κάνουμε πραγματικότητα. Ώστε η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα: την παραγωγικότητα, στην προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Αλλά και τις σύγχρονες υποδομές της, τις ψηφιακές της υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και το κοινωνικό της πρόσωπο ώστε κανείς να μην μείνει πίσω, αβοήθητος.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Το ίδιο όμως και οι ευκαιρίες: η χώρα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και να φέρει και να αξιοποιήσει σημαντικά κονδύλια. Η Περιφέρειά μας πρέπει να είναι παρούσα στο κέντρο των εξελίξεων: να διεκδικεί, να διαπραγματεύεται, να συνεργάζεται, να κερδίζει.

Στη Νέα Πορεία της χώρας, θέλουμε την Πελοπόννησο σημαιοφόρο.

Είναι η δική μας ώρα. Εδώ, στον δικό μας τόπο.

Αυτή τη νέα σελίδα, σας καλώ να τη γράψουμε όλοι μαζί».

READ MORE - Δ. Πτωχός: Στη Νέα Πορεία της χώρας, θέλουμε την Πελοπόννησο σημαιοφόρο

Η μοναδική πόλη της Ελλάδας που ξεπέρασε τους 44 βαθμούς - Δεν ήταν η Λάρισα

 


Ο καύσωνας «Κλέων» δείχνει «τα δόντια του» καθώς την Παρασκευή (14/07), ο υδράργυρος ανέβηκε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η πόλη που κατέκτησε την «καυτή πρωτιά» με την απολύτως μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα, δεν ήταν η...Λάρισα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η Θήβα.

Σύμφωνα με το meteo, στην πόλη της Θήβας η θερμοκρασία έφτασε τους 44,2 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, 87 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών.

Την Θήβα ακολούθησε η γειτονική Λιβαδειά με 43 βαθμούς Κελσίου ενώ στη σχετική λίστα έπονται το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 42,9 βαθμούς, η Σπάρτη με 42,7, η Στυλίδα Φθιώτιδας με 42,5, ο Μυστράς Λακωνίας, η Λάρισα και η Καλαμπάκα με 42,4 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41 βαθμούς.

READ MORE - Η μοναδική πόλη της Ελλάδας που ξεπέρασε τους 44 βαθμούς - Δεν ήταν η Λάρισα

Κατσαρίδες: Θα επιβίωναν τελικά από μια πυρηνική καταστροφή; Ένας εντομολόγος απαντά

 


Στη «Μεταμόρφωση» του Franz Kafka, ο πρωταγωνιστής Gregor Samsa ξυπνάει μία μέρα και έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο και αηδιαστικό έντομο. Οι περισσότεροι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, απέδωσαν αυτό το έντομο ως «κατσαρίδα». Και υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό.

Για πολλούς ανθρώπους και μόνο η οπτική επαφή με μία κατσαρίδα προκαλεί αηδία, τρέμουλο ακόμα και κρίση πανικού. Η ίδια η μορφή της αλλά τα μέρη όπου «συχνάζει» έχουν ούτως ή άλλως δημιουργήσει μία ολόκληρη μυθολογία για το συγκεκριμένο έντομο.

Εμείς θέλοντας να μάθουμε πράγματα γι' αυτές απευθυνθήκαμε στον Γιώργο Κολιόπουλο που είναι Επίκουρος Καθηγητής Ζωολογίας και Εντομολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αρχικά, ήθελα να σας ρωτήσω πόσα είναι τα είδη κατσαρίδας;

Υπάρχουν πάνω από 4.000 είδη κατσαρίδας αλλά, ευτυχώς για εμάς, ελάχιστα απασχολούν τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, και την Ευρώπη γενικότερα, αυτά που μας απασχολούν δεν ξεπερνούν τα 4 ή 5. 

Ποια είναι αυτά; Είναι αλήθεια ότι άλλαξε το κυρίαρχο είδος τα τελευταία χρόνια;

Δεν ξέρω αν άλλαξε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Άλλαξε μάλλον σε σχέση με 40 και 50 χρόνια πριν που ήταν κάπως πιο διαδεδομένη η λεγόμενη ανατολίτικη κατσαρίδα. Tώρα με βάση με αυτά που παρατηρούμε, το πιο κοινό είδος για μέσα στα σπίτια ή γενικότερα σε στεγασμένους χώρους, μάλλον είναι το είδος που κοινώς ονομάζουμε γερμανική κατσαρίδα (blattela germanica). 

Aντιθέτως, στον δρόμο θα παρατηρήσουμε να βγαίνουν αρκετά συχνά από τα φρεάτια και τους υπονόμους οι λεγόμενες αμερικανικές

Υπάρχει τώρα τελευταία και όλο και πιο συχνά και η καστανή κατσαρίδα (Supella longipalpa) που τη βλέπουμε μέσα στα σπίτια (οι απεντομωτές το λένε «το ψιλό κατσαριδάκι») και μάλιστα σε χώρους που δεν το περιμένει κανείς. Για παράδειγμα στο καθιστικό, κάτω από τα έπιπλα και πίσω από τα κάδρα. Είναι πιο μικρές σε μέγεθος δηλαδή έχουν ένα μήκος περίπου του ενός εκατοστού. 

Πόσο ζουν οι κατσαρίδες και γιατί δεν κυκλοφορούν τον χειμώνα;

Το πόσο ζουν διαφέρει από είδος σε είδος. Για παράδειγμα, η αμερικανική κατσαρίδα μπορεί να ζήσει σχεδόν 2 χρόνια. Τα άλλα είδη είναι και αυτά μακρόβια. Άνετα ζουν 5-6 μήνες τα θηλυκά, λίγο λιγότερο τα αρσενικά. Γενικά πάντως πρόκειται για έντομα που έχουν μεγάλο βιολογικό κύκλο.

Ως προς τον χειμώνα, οι κατσαρίδες, όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, μειώνουν τον ρυθμό μεταβολισμού τους. Είναι μέσα στη βιολογία τους τον χειμώνα να αποσύρονται. Γι' αυτό δεν θα δει ποτέ κανείς πολλές κατσαρίδες να κυκλοφορούν έξω τον Ιανουάριο για παράδειγμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα για σπίτια που έχουν θέρμανση και εκεί όπου μπορούν να βρουν τροφή.

Είναι μύθος ότι μπορούν να ζήσουν εβδομάδες, ακόμα και αν αποκεφαλιστούν;

Τα έντομα έχουν μεν νευρικό σύστημα αλλά δεν μοιάζει με το δικό μας. Δεν υπάρχει δηλαδή ένας εγκέφαλος που δίνει εντολές παντού. Αντιθέτως έχουν πολλαπλά νευρικά κέντρα. Άρα, κόβοντας το κεφάλι μίας κατσαρίδας δεν εξυπακούεται ότι σταματάνε αυτόματα οι άλλες λειτουργίες. Συχνά για παράδειγμα μια τραυματισμένη κατσαρίδα θα ολοκληρώσει την ωοτοκία της.

Οι κατσαρίδες, λοιπόν, μπορούν να ζήσουν όσο αντέξουν χωρίς φαγητό και νερό. Επομένως, υπάρχει πράγματι περίπτωση να δει κανείς μια αποκεφαλισμένη κατσαρίδα ζωντανή.

Το άλλο αγαπημένο των sites, ότι δηλαδή θα επιβιώσουν από τον πυρηνικό όλεθρο;

Αυτό είναι αλήθεια ένα από τα αγαπημένα των sites. Αν οποιοδήποτε έντομο έρθει σε επαφή με μία πυρηνική έκρηξη, φυσικά δεν θα επιβιώσει γιατί οι θερμοκρασίες είναι τεράστιες. Από εκεί και πέρα, επειδή τα συγκεκριμένα έντομα έχουν έναν μακρύ βιολογικό κύκλο, ο ρυθμός πολλαπλασιασμού των κυττάρων τους είναι πολύ αργός. 

Επομένως, επηρεάζονται πιο δύσκολα και πιο αργά από δόσεις ακτινοβολίας και ραδιενέργειας. Δεν σημαίνει ότι αντέχουν και θα ζήσουν φυσιολογικά. 

Τελικά είναι βλαβερές και επικίνδυνες  για τον άνθρωπο; 

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Προφανώς οι κατσαρίδες ούτε κεντρί έχουν ούτε πίνουν το αίμα μας. Δεν είναι αντίστοιχης επικινδυνότητας με τα κουνούπια. Επειδή όμως με την ίδια ευκολία που επισκέπτονται ακαθαρσίες, υπονόμους και σημεία με πληθώρα μικροβίων θα έρθουν να επισκεφτούν τα τρόφιμά μας, δημιουργούν πολλά προβλήματα. 

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μεταφέρουν ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων και άλλων μικροβίων ώστε τελικά να είναι υπεύθυνες για τροφικές δηλητηριάσεις, δυσεντερίες κτλ. Για πολλούς ανθρώπους, η παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα φόβου, πανικού ή και υστερία. Είναι και αυτό ένα θέμα υγείας. 

Τέλος, μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργικές καταστάσεις. Αυτοί οι αλλεργιογόνοι παράγοντες, σύμφωνα με όσα μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μένουν στον χώρο ακόμα και για μήνες από τότε που θα γίνει η απεντόμωση.

READ MORE - Κατσαρίδες: Θα επιβίωναν τελικά από μια πυρηνική καταστροφή; Ένας εντομολόγος απαντά

Έλεος!! Με ζεστές στολές και μάλλινες κάλτσες οι εύζωνες στο καμίνι της Αθήνας!!!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

 


Καμίνι» είναι το κέντρο τη Αθήνας λόγω του καύσωνα «Κλέων». Το τσιμέντο και η άσφαλτος στο κέντρο «βράζουν» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Από θερμική κάμερα drone του ΣΚΑΙ, διαπιστώνεται πως η θερμοκρασία πάνω σε ΙΧ που κινείται φτάνει τους 76,7 βαθμούς Κελσίου! Η θερμοκρασία της ασφάλτου σε σημεία ξεπερνά τους 70 βαθμούς Κελσίου ενώ στις πολυκατοικίες φτάνει 35 βαθμούς. 

Δύσκολες είναι οι συνθήκες για όσους βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και οι εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι οποίοι φορούν ιδιαίτερα ζεστές στολές και μάλλινες κάλτσες. 

Η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή που οι εύζωνες μπήκαν μέσα στα κουβούκλια για να δροσιστούν. Στο σημείο βρίσκεται και στρατιώτης ο οποίος τους δίνει νερό και τους σκουπίζει τον ιδρώτα διότι είναι ακίνητοι. 

 

Έλεος δηλαδή!!!

Δεν μπορούσαν να τους αποσύρουν για 4-5 ώρες όπως έγινε με τόσες υπηρεσίες? Έδιωξαν άρον - άρον άλλους που ήταν και μέσα σε κλειστούς χώρους με κλιματισμό από τις 12:00 και αφήνουν τα παιδιά στο λιοπύρι!!! Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

READ MORE - Έλεος!! Με ζεστές στολές και μάλλινες κάλτσες οι εύζωνες στο καμίνι της Αθήνας!!!

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Η ανακοίνωσή του

 


Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεύτερο πρόσωπο στην «κούρσα» της διαδοχής μετά την Έφη Αχτσιόγλου.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακολουθώντας την Έφη Αχτσιόγλου στην «κούρσα» της διαδοχής. Ο κ. Τσακαλώτος πραγματοποιεί την παρουσίαση των θέσεών του αυτή την ώρα στο Impact Hub Athens.

«Σας κάλεσα εδώ να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμός κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Συνέχισε δε επισημαίνοντας: «Αλλά τρέχουν τα γεγονότα και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Η δική μου υποψηφιότητα βασίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή. Η συνέχεια βασίζεται στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για όσα καταφέραμε».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ταυτότητα στις εκλογές. «Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Αυτό το λένε Αριστεροί αλλά και αναλυτές. Το στίγμα μας δεν ήταν ξεκάθαρο», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, συνέχισε: «Η Αριστερά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή, και στη διαπραγμάτευση υπό τον Αλέξη Τσίπρα το αποδείξαμε αυτό με εμένα επικεφαλής και μαζί με μια μεγάλη ομάδα νέων που δούλεψε πολύ σκληρά, όχι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, αλλά έχοντας στο μπροστινό μέρος της σκέψης το για ποιον διαπραγματευόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρισκόμαστε μπροστά σε στιγμές κρίσιμων αποφάσεων. Το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε τις κρίσιμες αποφάσεις. Οφείλουμε να αποτιμήσουμε με ψυχραιμία τις αιτίες του αποτελέσματος, να εργαστούμε αποτελεσματικά» είπε μεταξύ άλλων. 

«Η υποψηφιότητά μου, ωστόσο, εκ των πραγμάτων, δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, την κοινωνία, την Αριστερά, κάθε δημοκράτη πολίτη, το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και ελπίδας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. 

«Αφορά το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, τους νέους ανθρώπους, τις γυναίκες και το αυτονόητο δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους», τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

READ MORE - Ευκλείδης Τσακαλώτος: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Η ανακοίνωσή του

Π. Πελοποννήσου -Τηλεφώνημα Μητσοτάκη: Κατεβαίνει ο Πτωχός, προς απόσυρση ο Νίκας

 


Τίτλοι τέλους φαίνεται ότι μπήκαν από χθες το απόγευμα στο ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη στήριξη της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον περιφερειάρχη, ενώ αυτός βρισκόταν σε εκδήλωση στην Κόρινθο και του ανακοίνωσε ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό.

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται και η αντίδραση Νίκα σε αυτή την εξέλιξη, η οποία θα γίνει με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ωστόσο το ενδεχόμενο ανεξάρτητης καθόδου του σημερινού περιφερειάρχη στις εκλογές δείχνει να απομακρύνεται.

(Aftodioikisi.gr)

READ MORE - Π. Πελοποννήσου -Τηλεφώνημα Μητσοτάκη: Κατεβαίνει ο Πτωχός, προς απόσυρση ο Νίκας

Απίστευτο συμβάν σε γκαράζ πλοίου – 93χρονος οδηγός χτύπησε 6 αυτοκίνητα και τραυμάτισε τη σύζυγό του!

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

 


Ένα απίστευτο ατύχημα έλαβε χώρα στο πλοίο «Andros Queen», καθώς ένας 93χρονος οδηγός χτύπησε έξι αυτοκίνητα και στη συνέχεια τραυμάτισε τη σύζυγό του.

Πώς έγινε το συμβάν

Όπως αναφέρει το rpn.gr, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ελληνοαμερικανών ομογενών ταξίδευε το απόγευμα με προορισμό την Άνδρο από το λιμάνι της Ραφήνας με το συγκεκριμένο πλοίο.

Λίγο πριν σαλπάρει όμως και κατά την ώρα της επιβίβασης, περίπου στις 16:20 το απόγευμα της Τετάρτης, ο 93χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του μέσα στο γκαράζ του πλοίου και προσέκρουσε σε έξι αυτοκίνητα.

Δεν έφτανε όμως αυτό, την ώρα εκείνη η ηλικιωμένη σύζυγός του κατέβαινε από το αυτοκίνητο και την τραυμάτισε, πατώντας της το πόδι με το αυτοκίνητο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματά» όπου και νοσηλεύεται. Ο 93χρονος ισχυρίστηκε ότι κόλλησε το γκάζι του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες  είναι κάτοχος Ελληνικής και διεθνούς άδειας οδήγησης, οι οποίες ισχύουν, χωρίς να έχουν λήξει.

READ MORE - Απίστευτο συμβάν σε γκαράζ πλοίου – 93χρονος οδηγός χτύπησε 6 αυτοκίνητα και τραυμάτισε τη σύζυγό του!