Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μαρινάκη και Νίκα – Έρχονται τελικές αποφάσεις

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023


 

Παρότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, η κυβέρνηση τρέχει ταυτόχρονα τους σχεδιασμούς της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, πέρασε σήμερα τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi, η συνάντηση των Νίκα και Μαρινάκη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και αφορούσε την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοποννήσο.

Τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι περιφερειάρχες θα στηριχθούν θα τις λάβει ο Πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από το Βίλνιους και εν συνεχεία, προς το τέλος, το αργότερο μέχρι τις αρχές της νέας εβδομάδας, θα ανακοινωθούν επισήμως.

Το ερώτημα που απασχολεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εάν ο Παναγιώτης Νίκας θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή αν θα κατέλθει με «γαλάζια» στήριξη ο Δημήτρης Πτωχός.

Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν στην Aftodioikisi ότι σε περίπτωση που ο κ. Νίκας δεν είναι υποψήφιος αυτό θα αποτελεί «μια καθαρά δική του προσωπική απόφαση».

Οι ίδιες πηγές, χαρακτήριζαν τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου ως «έναν γνήσια παραταξιακό πολιτικό» που «στηρίζει στενά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και δεν «προκαλεί εντάσεις όπως άλλοι».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Πρωθυπουργός αλλά και οι επιτελείς του Μαξίμου συνολικά έχουν την «καλύτερη εικόνα» για τα έργα και τις ημέρες του Παναγιώτη Νίκα.

Ως εκ τούτου η ώρα των αποφάσεων και των ανακοινώσεων (και) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.