Αλέξης Τσίπρας: «Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

 


Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματός του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η πιο δύσκολη και πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση έχουμε δεχθεί μία σοβαρή ήττα», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Αυτό εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δυστυχώς γι΄ αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη και η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. Είχε ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο.

Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σωστή και νηφάλια αντίδραση, ενότητα, αλλά και γρήγορες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές».

«Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόμματος»

O Αλέξης Τσίπρας, ανέλυσε την επόμενη ημέρα μετά την ήττα, σημειώνοντας: «Απαιτεί να συναντηθούμε με τις αξίες μας. Να ανανεώσουμε το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση. Δίνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Απαιτεί να προβληματιστούμε για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο χρόνος προκειμένου να δουλέψουμε δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε περίπου ένα χρόνο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός, ιστορικός κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνια. Ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στις τομές για να ανοίξει ένας νέος πιο ελπιδοφόρος κύκλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Θα βάλουμε μπροστά τις διεργασίες για να πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική. Είναι αυτονόητο πως πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».