Την Κυριακή ορκίζεται η νέα βουλή και... διαλύεται τη Δευτέρα

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

 


Την Κυριακή (28/5) στις 18:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της Βουλής. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας (29/5) θα γίνει η εκλογή προεδρείου. Παράλληλα, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει η διάλυση του Σώματος, θα δημοσιευθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα και πλέον η χώρα θα οδεύει για τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά. Τέλος, έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τις αρνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στις διερευνητικές εντολές για σχηματικό κυβέρνησης που τους έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βάσει Συντάγματος αυτή πάει στον πρόεδρο του τρίτου κόμματος.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, η ΠτΔ επικοινώνησε σχετικά και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής  απόψε στις 18:30.

Με βάση τους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας, αναμένεται και ο ομόλογός τους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει άμεσα τη συγκεκριμένη εντολή ανοίγοντας και τυπικά τον δρόμο για τις δεύτερες εκλογές, στις 25 Ιουνίου.