Υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί το έργο του Μανούσου Μανουσάκη στο Δήμο Κορινθίων

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

 


-Του Γιώργου Ρουμελιώτη


Οι Δημοτικές εκλογές τελείωσαν για το Δήμο Κορινθίων. Οι πολίτες έκριναν ότι μια νέα Δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις τύχες τους. 

Σε λιγότερο από 2 μήνες, ο νέος Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του. Οι προκλήσεις σίγουρα είναι πολλές, οι υποσχέσεις ακόμα περισσότερες με κοινή συνισταμένη όλων αυτών, το σχέδιο, το όραμα και το έργο για μια νέα σελίδα στο Δήμο, ελπιδοφόρα και δημιουργική. 

Στο νέο αυτό σχήμα, θα δούμε σίγουρα πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν διάφορους τομείς σύμφωνα με το οργανόγραμμα και το νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών. 


Υπάρχει ένα πρόσωπο, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι αναντικατάστατο, όσο υπερβολική κι αν ακούγεται αυτή η λέξη. 

Αυτό το πρόσωπο είναι ο μεγάλος σκηνοθέτης, ο άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης. 

Ο δικός μας Μανούσος, ο ανιψιός της μεγάλης συμπατριώτισσας ηθοποιού παγκοσμίου φήμης Ειρήνης Παπά, με καταγωγή απο το Χιλιομόδι, εκεί που εδώ και μερικούς μήνες στέκει αγέρωχο το νέο Θέατρο "ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ", προς τιμήν της Καρυάτιδας της 7ης τέχνης, του θέατρου και του πολιτισμού μας.


Ο Μανουσάκης λοιπόν, πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο μας. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο δική μου έκκληση, αλλά χιλιάδων Κορινθίων που γνωρίζουν το τεράστιο "βεληνεκές" που εκπέμπει η μακροχρόνια προσφορά του στην τέχνη. 

Δεν νομίζω άλλωστε ότι έχουμε παρόμοια προσωπικότητα στον τόπο μας στο κομμάτι του πολιτισμού. Η ευκαιρία που δόθηκε στο Δήμο μας, εδώ και μερικά χρόνια, πρέπει να συνεχιστεί και σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί. Ο πολιτισμός δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε παρατάξεις. Έχει μόνο "άγγιγμα ψυχής" για όσους τον αγαπούν και τον στηρίζουν πραγματικά σαν στάση ζωής. Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο Μανουσάκης. Και το έχει αποδείξει πολλά χρόνια τώρα.... 

Θεωρώ ότι και ο νέος Δήμαρχος πιστεύει όλα τα παραπάνω. Ο ιστορικός Δήμος Κορινθίων οφείλει να διαπρέπει στον πολιτισμό. Κι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας...