Κλείνουν οι λέσχες οπαδών, στην αστυνομία ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων στα γήπεδα

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ότι θα πατάξει τη βία στη ρίζα της και ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο της εισόδου των οπαδών στα γήπεδα, και δη των οργανωμένων στα «πέταλα» των γηπέδων.

Ξεκαθάρισε ότι θα βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, ενώ έστειλε μήνυμα, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Κροάτη πρόεδρο κάνοντας λόγο για άστοχες δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν δέχεται υποδείξεις.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη είναι η δράση κατά της οπαδικής βίας».

Πρόσθεσε ότι η οπαδική βία «μέχρι και τις σχέσεις των κρατών επηρεάζει. Σήμερα που η Ελλάδα φιλοξενεί τον τελικό του Super Cup θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική σύμπραξη οπαδών από όλες τις χώρες. Όμως μιλάμε για εγκληματικές ομάδες -έχει δίκιο ο Αλεξάντερ- που ταξιδεύουν την Ευρώπη με πρόσχημα το ποδόσφαιρο και κάνουν επιδρομές θανάτου.