Που πήγαν καλύτερα και που χειρότερα Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ στην Κορινθία

Τρίτη 8 Μαΐου 2012


 






Σε όλες τις περιοχές της Κορινθίας καταγράφονται όπως είναι φυσικό διαφορετικές τάσεις του εκλογικού σώματος και όσον αφορά την επιλογή των μικρότερων σε ποσοστά κομμάτων πανελλαδικά. Υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις και διαπιστώνει κανείς ότι στον ίδιο νομό κάποιες περιοχές και δημοτικές ενότητες δίνουν ακόμα και διψήφια ποσοστά σε κάποιο μικρό κόμμα, ενώ αντίθετα σε άλλες περιοχές τα ποσοστά αυτά πέφτουν αισθητά. Αυτό βέβαια είναι σε γενικές γραμμές λογικό, αφού παίζει σημαντικό ρόλο η τάση της στιγμής και η ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και η εντοπιότητα των υποψηφίων βουλευτών…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σε «κάστρο» του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί να θεωρηθεί η Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων. Το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στην περιοχή ήταν 11,84%, ενώ ακολουθεί η Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με ποσοστό 10,96% και η Δ.Ε. Βέλου με ποσοστό 10,42%. Η περιοχή που έδωσε το χαμηλότερο ποσοστό στο κόμμα του Π. Καμμένου ήταν η Δ.Ε. Τενέας με 6,82% και ακολουθούν, η Δ.Ε. Ευρωστίνης με 7,4% και η Δ.Ε. Φενεού με 7,58%.

ΔΗΜΑΡ

Η καλύτερη περιοχή εκλογικά για τη Δημοκρατική Αριστερά φάνηκε πως ήταν η Δ.Ε. Ευρωστίνης που της έδωσε το ποσοστό 6,99%. Ακολουθούν η Δημοτική Ενότητα Κορίνθου με ποσοστό 6,29% και η Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με ποσοστό 6,22%. Αντιθέτως, το χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε το κόμμα του Φ. Κουβέλη στην Κορινθία ήταν στη Δ.Ε. Σολυγείας με 3,49% και ακολουθούν, η Δ.Ε. Σαρωνικού με ποσοστό 4,08% και η Δ.Ε. Τενέας με ποσοστό 4,09%.