ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δήμο Βέλου – Βόχας!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τι απαντά ο Δήμαρχος Αν. Παπακυριάκος

Μείωση του προσωπικού σε 10 με 15 δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης,  μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και απολύσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη σήμερα Πέμπτη, ωστόσο δύο ημέρες πριν ο υφιστάμενός του υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έσπευσε με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις να προαναγγείλει ένα τμήμα του. Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, στόχος είναι «μέχρι το τέλος του έτους οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ να είναι ισοσκελισμένοι γιατί διαφορετικά ένα έλλειμμα 2 δισ. θα έρθει να προστεθεί σ' αυτό της γενικής κυβέρνησης και να το ανεβάσει κατά 1%». Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «θα εφαρμοστεί πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων... Οι θέσεις αυτές θα "προκηρυχθούν" για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε είτε μέσω εφεδρείας είτε  κατευθείαν και σε απόλυση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Θα πληρώσει «τα σπασμένα»…
Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ως παραδείγματα δήμων με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και πλεονάζον προσωπικό, τον Πειραιά και τις Αχαρνές, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού κατά 200 και 100 εργαζόμενους αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατηγορία αυτών των δήμων θα συμπεριληφθεί και ο Δήμος Βέλου-Βόχας. Από την άλλη, το πρόγραμμα εξυγίανσης των δήμων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα… Με απλά λόγια, ο Δήμος Βέλου – Βόχας αναμένεται να «πληρώσει τα σπασμένα» και τα παλιά χρέη του, που τον «κυνηγούν» όπως φαίνεται σε διάφορα επίπεδα, κάτι το οποίο δημιουργηθεί και αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

Αν. Παπακυριάκος: Ήδη έχουμε ελλειμματικό προσωπικό΄
Το θέμα ήταν εν γνώσει του Δημάρχου της περιοχής Αν. Παπακυριάκου, ο οποίος είχε χθες εκτενή συζήτηση στο Δημαρχείο με συνεργάτες του για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αφού ανοίγεται μπροστά του ένα μεγάλο αδιέξοδο. Και ενώ ο ίδιος δεν ευθύνεται για μια κατάσταση την οποία παρέλαβε, πρέπει να διαχειριστεί ουσιαστικά μια κρίση άνευ προηγουμένου, αφού εκτός από το ότι δεν μπορεί να γίνει μεγάλο έργο στην περιοχή, τώρα έρχονται και οι μετατάξεις και απολύσεις σε ένα Δήμο με πολλές υπηρεσίες όπου ήδη το προσωπικό είναι ελλειμματικό. Σχετικά με το θέμα ο κ. Παπακυριάκος ανέφερε: «Δυστυχώς έμαθα ότι και ο Δήμος μας εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης… Πρόκειται για κάτι που μας προκαλεί πολύ έντονο προβληματισμό γιατί έχουμε μεγάλη ανάγκη το προσωπικό του Δήμου. Θα πληρώσουμε δηλαδή τα παλιά χρέη σε όλα τα επίπεδα; Με τις υπηρεσίες που έχουν έρθει πλέον στους Δήμους, τα πράγματα είναι ήδη δύσκολα, ακόμα και με το υπάρχον προσωπικό! Προγραμματίζουμε άμεσα επίσκεψη –μαζί και με άλλους συναδέλφους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα- στο υπουργείο Εσωτερικών για να εκθέσουμε το πρόβλημα και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η κατάσταση είναι δύσκολη…».