«Κατεβάζει ρολά» η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011


Τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Korinthianews.blogspot.com) σταματά την ενημέρωση με αυτή την ανάρτηση σήμερα Τετάρτη 6:00 το πρωί μέχρι αύριο το πρωί την ίδια ώρα, λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογράφων, ΕΚΤΟΣ ΑΚΡΩΣ ΑΠΡΟΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
Παραλύουν σήμερα Τετάρτη, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών. Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθούν, τελικά, οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μνημόνιο. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν, επίσης, μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00. Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κοινή συνάντηση των τριών εργατικών κέντρων στην Κόρινθο…
Κάλεσμα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστας Μαλανδρένης προς τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους της περιοχής προκειμένου να δώσουν μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις 10.30 το πρωί στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά όπως τόνισε ο ίδιος που και τα τρία εργατικά κέντρα της Κορινθίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα συμμετέχουν στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πιο τραγικοί παρά ποτέ φαίνονται οι δείκτες ανεργίας στον Νομό, στους οποίους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. Ο κ. Μαλανδρένης επεσήμανε πως πλέον η ανεργία ξεπερνά το 25% ενώ στην πιο δυσχερή θέση βρίσκονται οι νέοι για τους οποίους οι δείκτες ανεργίας έχουν πια χτυπήσει κόκκινο στην Κορινθία καθώς ξεπερνούν το 35%.